Здравейте. Може би ще ви се стори малко странна тази тема, но наскоро се разрових в едни купове със стари игри и намерих няколко PC игри, официално локализирани за българския пазар. Потърсих в нета и за съжалениее много от информацията се е загубила... все пак става въпрос за игри на 15+ години.
Въпроса ми е, има ли някъде списък с официално преведените на български игри. Имам предвид не фенски преводи, а такива в които някаква фирма ги правила и са издадени на дискове. По спомени навремето имаше доста игри преведени на български, някои дори озвучени.
Повечето български игри на Haemimont бяха преведени. Имаше някакви пичове Gramis, дето правиха преводи... Също и за малко едни 1BG, които щяха да превеждат 12 от популярните руски игри, но стигнаха до 4 и фалираха защото никой не купува.

Помня също че имаше Heroes 4 на български, но не помня кой го издаваше. Също ако не се лъжа, няколко игри на ЕА излизаха с българска обложка и българско ръководство (Като command and conquer Tiberium Wars) Трансфер груп също издаваха игри с българска обложка и ръководство на български.
Та въпроса ми е, има ли някъде такъв списък с някаква информация. Ако не, можем ли да направим такъв, чисто с архивна цел, да запазим историята на игрите в България? Ако някой случайно има част от тези игри или е сигурен, че ги е имал и че съществуват, нека пише заглавията и заедно да направим този списък.
Той ще включва игри:
-игри изцяло на бг (говор и текст)
-игри преведени на бг като текст и субтитри
-игри само с преведени обложки и ръководство на бг
Ако някой има желание, може и да ги снима за доказателство че съществуват.
Та помните ли такива игри, имате ли ги в колекцията?