Вирусът Корона - Глобална Епидемия

Подфорум за политически дебати.
Публикувай отговор
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия

Мнение от The Grim Reaper »

Gipo написа:отровката
Abandon all hope...
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Няма, споко, аз съм от тия, дето се държат :D
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Само отново да напомня за лаиците тук, че "отровката" реално си я "носиш" броени минути след поставянето ѝ, като до следващия ден нямаш и следа от нея. :wink:

Така че не се тревожете за нас, тревожете се за вас и вашите околни :)
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Какво значи околни? И с това, че като си ваксиниран не пренасяш вируса ли ви лъжат? :shock:
А за себе си не се тревожа, защото полагам грижи, благодаря :)
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Ебати тъпото състояние на обществото, честно...
тежки нокаути
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Още една голяма професионална група от обществото, освен лекарите, която може да се окаже пряко засегната от сертификатите това са учителите. 86% от българските учители са против въвеждането на сертификатите в образователната система. 35% са готови да напуснат. Образователната система също както здравната страда от хроничен недостиг на кадри.

https://www.segabg.com/hot/category-edu ... CtdMEuVQvo
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

The Grim Reaper написа:В Германия само на едно място ми сканираха кода, на останалите беше на око със сертификат и лична карта, но шанса да намериш някой, който да направи читав фалшификат се очаква да е пренебрежим в повечето случаи.
Това е от серията Ерик VS реалността :D

Па-рам-пам-пам:
Стотици фалшиви QR кодове за германския дигитален сертификат за ваксинация срещу COVID-19 се предполага, че са били създадени от служител в аптека в Мюнхен и от негов съучастник и са били продадени онлайн, съобщи БТА като се позова на ДПА.

https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/10 ... hen.507992
Ghost reporting!
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Установих, че съм транс-ваксиниран. Нямам ваксина, но се самоопределям, че имам.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Поне да бях казал, че е невъзможно, или пък да бях спестил усилия и да оставя място за двусмислен прочит, нещо... Аз съм написал, че е малко вероятно, то ми изскача насреща с "не е верно, има!". Ма има бе, и аз тва казах. Не ми останаха синоними у секи пост да описвам ква интелектуална катастрофа си, почнах да се повтарям, та няма да си давам зор, ясна е идеята ми.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Ясно е какво искаше да кажеш, са не се прави. Другото - фалшиви сертификати има навсякъде, особено в страни като Гърция например вероятно са много по-голям % отколкото в България. Въпроса е че умно-красивата, нихилистична пасмина намира всякакви поводи да плюе по родината си, да я дискредитира, да я клевети и да предизвиква "другарски проверки" в ЕС и т.н. Та драмата с фалшивите сертификати беше просто поредния повод за този тип хора да изпитат мазохистичното чувство от само-унижението на народа от който самите те произлизат.
Ghost reporting!
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Исках да кажа, че си безнадежден дебил, наистина на всички е ясно, само на теб ти убягва. :D
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
The Arrow

Мнение от The Arrow »

:lol: :lol: :lol:
тежки нокаути
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

За размисъл
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Е, какъв е изводът от това видео?

Естественият имунитет от прекарването на вируса е по-добър от ваксината.

За съжаление, проблемът с цялата пандемия са именно хората, които не успяват да прекарат вируса и да оцелеят, за да се порадват на прекрасния си естествен имунитет след това.

Ако идеята ти е човечеството като цяло възможно най-бързо да се справи с ковида - да, тогава методът на естествения подбор щеше да е най-добрият вариант. Заебаваме мерките, изпозаразяваме се всички, който оцелее - екстра, придобива качествен имунитет, който не - шанс.

И това, разбира се, докато някой твой близък - млад, здрав и прав не се гътне, след което на тебе ти се дръпва говното и изведнъж прозрението за какво си говорим те озарява.

Така и така си го постнал този джентълмен, вземи му прегледай и другите видеа, белким приключим за известно време глупостите в тая тема.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Да, наистина въпросът е, че няма как да знаеш организма ти как ще го понесе това нещо.
тежки нокаути
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Gipo написа:За размисъл
Благодаря, точно такава информация търсех, но никъде не се споделя.
Маце Борко написа:Е, какъв е изводът от това видео?

Естественият имунитет от прекарването на вируса е по-добър от ваксината.
Да, но като се замислиш, това не е малък извод имайки предвид информацията която масово се излива по медиите. Извода, че естествения имунитет всъщност е 13 ПЪТИ по-надежден от ваксината и че буустерната доза ти дава статистически пренебрежимо предимство не е никак незначителен.
За съжаление, проблемът с цялата пандемия са именно хората, които не успяват да прекарат вируса и да оцелеят, за да се порадват на прекрасния си естествен имунитет след това.
За това и Гипо написа по-горе и това е правилната позиция, че за УЯЗВИМИТЕ групи ваксинирането трябва да се счита за препоръчително, защото за тях рискът от заразяването е по-висок. За останалите трябва да важи принципа, че всеки сам си преценЯ, както обичаме да казваме.

Както писах по-горе, всякакъв тип репресивни мерки, на този етап са напълно неоправдани. А върха на простотията, което се потвърждава и от научните данни, е да принуждаваш хора, които имат естествен имунитет да се ваксинират, за да получат сертификат, които им дава права, които не би следвало да им бъдат отменяни по начало.
Ghost reporting!
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Маце Борко написа: И това, разбира се, докато някой твой близък - млад, здрав и прав не се гътне, след което на тебе ти се дръпва говното и изведнъж прозрението за какво си говорим те озарява.
Казваш това, сякаш някой тук омаловажава епидемията. А никой не го прави, ние спорим за определени мерки.
Идеята ми е точно такава, каквато казах и не е това, което ти ми сложи в устата, прочети пак. Реално мой близък - млад, здрав и прав приятел е много по-вероятно да се гътне заради цигари, алкохол, лош въздух, напрежение в работната среда, джигит на пътя... отколкото от корона. Пък не съм видял някой да налага такава карантина на пушачите, създаващите напрежение хора и институции, продаващите алкохол и тн. И причините са очевидни - всяка ваксина е доход за държавата, оправянето на здравеопазването е разход на държавата.
Другото, за което споря е, че при положение, че доказано ваксината не прави така, че да не пренасяш вируса, няма как да накараш здрав и прав човек да се ваксинира. Още по-малко пък преболедувал. И то с нещо, което реално не е ваксина срещу вирус, а е буустър на шанс за по-леко прекарване. Това е и причината, поради която имам всяка задължителна ваксина за набора ми, но няма да се боцна с буустър за нещо, което би трябвало да преборя така или иначе. Да не говорим и за това, че предвид количеството антитела, които бяха в кръвните изследвания на приятелката ми, няма как да не съм го изкарал и аз (безсимптомно).
И ми прави впечатление колко късопаметни са феновете на "боцни се, няма как да е лошо". Абсолютно всяко твърдение, което е било изказано в полза на мерките, впоследствие са е оказвало "е явно не е съвсем така, ще пробваме нещо друго".

От семейството ми, например, баща ми единствено е с ваксина, защото само той е в рискова група.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
vanmx

Мнение от vanmx »

И аз така казвам - да се ваксинира който го е страх от вируса, смята че няма да го преживее или просто ей така за за всеки случай, а не защото иначе няма да може да отиде на кино или във фитнеса.
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Забравих да кажа, че видеото е свързано и с това, колко малоумно е обществото да притиска преболедували да се ваксинират.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

vanmx написа:смята че няма да го преживее
144 човека от хората, които са смятали, че ше го преживеят, са били положени в чували вчера. Знам че начина да накараш някого да поумнее далеч не е да му повтаряш колко е тъп, ама дееби и питекантропите наоколо. :D
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Публикувай отговор