Автор |
Съобщение |
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 14 Окт 2021 12:51
Аз Радев и Бойко ги сравнявам единствено на базата външен вид е поведение пред хората - и двамата генерали, имат глуповат вид и го карат в стил балкански алфа мъжкари. Просто единия е стил мутра от 90-те, а другия го раздава малко като милиционер. Приликите свършват дотук, съгласен съм с поста на Андрей иначе Не съм гербер, даже като Бойко спечели изборите за първи път пак бях потресен колко са тъпи селяни повечето гласуващи че се връзват само на мачо поведението. Към днешна дата аз обаче не виждам алтернатива на герб и реално едва ли българската държава някога е било в по-добро състояние. Да, знам ги тия доводи - то всичко било заради евро субсидиите, то просто времената са други и затова сега е по-добре от преди и т.н. Нека сега да започва и хейта по мене - да прочета колко съм тъп, наивен, трол и т.н
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 14 Окт 2021 13:46
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 14 Окт 2021 14:10
vanmx написа: Аз Радев и Бойко ги сравнявам единствено на базата външен вид е поведение пред хората - и двамата генерали, имат глуповат вид и го карат в стил балкански алфа мъжкари. Просто единия е стил мутра от 90-те, а другия го раздава малко като милиционер. Приликите свършват дотук, съгласен съм с поста на Андрей иначе Не съм гербер, даже като Бойко спечели изборите за първи път пак бях потресен колко са тъпи селяни повечето гласуващи че се връзват само на мачо поведението. Към днешна дата аз обаче не виждам алтернатива на герб и реално едва ли българската държава някога е било в по-добро състояние. Да, знам ги тия доводи - то всичко било заради евро субсидиите, то просто времената са други и затова сега е по-добре от преди и т.н. Нека сега да започва и хейта по мене - да прочета колко съм тъп, наивен, трол и т.н Aмин, подписвам се под всичко написано горе. Добре, за момент си помислих, че всичко в тоя форум е загубено безвъзвратно. Цитат: Искам Андрей да коментира това: https://www.facebook.com/mirchev.ivo/po ... 4647968934 Освен да се смея на тъпотията им, как си изпуснаха срока за регистрация, щото се правят на интересни, друго какво да кажа.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 14 Окт 2021 16:22
vanmx написа: Към днешна дата аз обаче не виждам алтернатива на герб и реално едва ли българската държава някога е било в по-добро състояние. Да, знам ги тия доводи - то всичко било заради евро субсидиите, то просто времената са други и затова сега е по-добре от преди и т.н. Нека сега да започва и хейта по мене - да прочета колко съм тъп, наивен, трол и т.н Кефи ме как толкова често уж най-големите антикомунисти си обясняват кои да е години на иконимически подем главно с който там дебил седи най-често у телевизора, което е абсолютно противоречие на основните принципи на всяка пазарна икономика, в която иначе се кълнем. Най-любимия ми пример е с възхода на Ердоган в Турция, чието първо правителство съвпадна с безумен икономически възход в годините преди кризата 2008-ма, което му осигури много силна подкрепа докато иначе подхода му беше да вдига минарета и да заменя алкохола с айрян. Колко от всичко е било негова заслуга се вижда последните години, че и до днес. Същата работа и с Бойко, а без значение дали предвиждате хейта върху себе си, но ви убягва обикновена адекватна причинност на събитията по света, сте слабоумни неосъзнати комунистически педерастчета, най-вероятно израснали в домакинство на партийна хранилка, където са закърмени с идеята, че правителството дава парите. Демек интелектуално ниво:
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 14 Окт 2021 22:01
Да, времената са такива, затова нещата са във възход. Отивай тогава във Молдова примерно или то там която е да е дупка. Защо ли там тоя довод не важи Имам чувството че някои хора даже и в Рая да живеят, пак ще мрънкат и все нещо нещо няма да им харесва в системата. Едни други пък хейтят заради конформизъм, щото околните така правят, без да мислят много. Слабоумно е всичко което се случва да се приема за даденост, само защото такива били времената. Иначе хейтът беше на ниво, оправда ми очакванията, браво Нищо от написаното горе по мой адрес не отговаря на истината. Ще спра отново да пиша в тия теми , щото тия злобни нападки по форумите мисля , че вече съм ги надживял, поне донякъде
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 14 Окт 2021 22:36
Няма как да надживееш факта, че си прост, сори. Аргумента за Молдова или то там която е да е дупка е прекрасен, стига също да е дупка-бенефициент на 12,9 млрд по плана за възстановяване от ЕС, каквато е новината от днес. Намери, сравни и виж от коя страна е дупката. А как способността на правителствата да вредят на икономиките си означава, че трябва да са и техни заслугите за обратното, ти си знаеш. Плановата икономика отпадна отдавна. Иначе наличието на задължителна опозиция е един от основните постаменти на парламентарната демокрация, та буквално потвърждаваш всичко което казах за неосъзнатия комунизъм, не знам как съществувате с тоя когнитивен дисонанс с Адрюшката.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 15 Окт 2021 14:38
Ми някой тука да е казал, че не трябва да има опозиция?
Иначе Молдова е ТОЧНО това което щеше да бъде и България, ако бяхме оставили БСП да управлява по-дълго време. Така че всъщност нещата можеха да вземат много по-различен обрат през 90-те и ранните 2000 години. Разбира се, както съм казвал много пъти нещата можеха и да са много по-добре, ако следвахме примера на държави като Полша, Чехия и Унгария. Няма да се уморя да ги давам за пример, защото в годините на "прехода" те направиха категорична декомунизация и скъсване с влиянието на Русия, а в днешно време достойно отстояват собствените си интереси в една "Обединена" Европа.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 16 Окт 2021 16:13
Liberty написа: Няма да се уморя да ги давам за пример, защото в годините на "прехода" те направиха категорична декомунизация и скъсване с влиянието на Русия, а в днешно време достойно отстояват собствените си интереси в една "Обединена" Европа. Искаш да кажеш в днешно време достойно отстояват интересите на Русия в Обединена Европа.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 16 Окт 2021 18:28
VALEN7INVS написа: Liberty написа: Няма да се уморя да ги давам за пример, защото в годините на "прехода" те направиха категорична декомунизация и скъсване с влиянието на Русия, а в днешно време достойно отстояват собствените си интереси в една "Обединена" Европа. Искаш да кажеш в днешно време достойно отстояват интересите на Русия в Обединена Европа. Като гледам Северен Поток 2 и Германия и забраната за проучване/добиване на собствените ресурси сравнително голяма част от европейската комисия отстоява руските интереси. И именно заради това започнах да инвестирам в Газпром, нищо че не съм фен на Русия или на Путин.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 17 Окт 2021 00:46
vanmx написа: Към днешна дата аз обаче не виждам алтернатива на герб и реално едва ли българската държава някога е било в по-добро състояние. В момента виждаме версия 2.0 на мутренските времена от началото на 90те. Разликата е, че тогава всеки прозорлив можеше да направи нещо, а сега идват и ти го начукват, ако се опиташ дори. Шансът ти е да хванеш нещо, към което все още нямат интерес. По-лошото е, че сега мутрите си имат кумир и той е лидера на гроб.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 17 Окт 2021 10:16
Струва ми се, че преувеличаваш малко.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 17 Окт 2021 10:39
Така ти се струва явно, защото си по-млад(и вероятно не помниш мутрагенските времена и колко приличат на сега) и може би не познаваш толкова собственици на фирми/компании/заведения в различни сфери. Поне там върлува мнението, че такъв рекет и странни опити за спънки на успешния бизнес не е имало никога. Също така опит за рекет на чуждестранни компании, заради което са се изтегляли от Бг или изобщо са се отказвали да дойдат. Аз самият работех в компания, която правеше чудеса, за да оцелее под натиска на бойковите фирми и в един момент на собственика му писна и продаде компанията на чужденци. Те издържаха точно година и половина. За безумните кражби, които се случват при бойковите кметове да говоря ли нещо? Или сте ок с бетонни блокчета ака пейки за по 10хил парчето и това, че едни кофи за боклук не можаха да пуснат в центъра? В моя квартал също се случват страшни измами и кражби на общински имоти. Не просто не преувеличавам, а даже обратното.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 17 Окт 2021 10:43
Всъщност познавам. В родното ми Хасково, наши семейни приятели са най-крупните собственици на заведения и още няколко работи и са членове на общинския съвет от герб. Но това стана през последните две-три години преди това не бяха политически свързани, мисля, но може би са се отчитали, не знам.
От друга страна, семейството на едни мой приятели са собственици на производствено предприятия за износ към Германия, но мисля че не са политически обвързани и предприятието си съществува от 90те някъде баш и си върви добре предполагам. Надявам се да не ги тормозят да им се отчитат и такива неща.
Иначе, аз съм се насочил към дигиталната сфера, там май няма такива неща.
За мутренските времена нямам преки спомени, но съм чел доста та предполагам за какво е ствало дума.
И да, силно се надявам с герберизма да се приключи в следващите няколко години най-късно защото съм наясно за зависимостите и всичко.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 17 Окт 2021 11:09
В моите очи единствените разлики с едновремешните мутренски времена са, че едно време мутрите носеха потници, а сега бели якички и че едно време плащаха на властта, а сега са във властта.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 17 Окт 2021 11:37
Не знам дали си гледам на Божков интервютата, там казва точно това, как сега държавната администрация се е превърнала в бухалка. Знам че е иронично точно него да давам за пример, ама е друго човек от вътре да го каже.
То затова и в днешно време няма купуване на гласове като едно време, например. Защото в днешно време се раздува държавната администрация, създават се зависимости и тия хора гласуват само за партията-майка.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 17 Окт 2021 17:38
Явленията за които Гипо говори са характерни аз всяка българска власт от времето когато Алеко Константинов е писал по тези въпроси. А неща като корупция, търговия с влияние, рекет, картели и т.н. са характерни за абсолютно всяка власт навсякъде по света, макар че формата под която се случват са малко по-различни от типичния балкански сценарии. И също така, ако Гипо си мисли че сега е по-зле отколкото през 90-те значи не помни добре 90-те.
Всичко това не е причина да връщаме комунистите на власт.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 17 Окт 2021 22:54
Андрейка,
Цялата ГЕРБ мутрокрация я оправда с "ма то навсякъде по света винаги е имало и има корупция".
Ти го набия в гъза. Дискредитиран си на ниво волтаж вече.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 18 Окт 2021 03:21
По-малък съм от Гипо, ама си спомням 90-те достатъчно добре, че сравненията със сегашната обстановка да ме карат да да се чудя какви ги говорите. В някакви различни паралелни вселени живеем явно
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 18 Окт 2021 12:51
Маце Борко написа: Андрейка,
Цялата ГЕРБ мутрокрация я оправда с "ма то навсякъде по света винаги е имало и има корупция".
Ти го набия в гъза. Дискредитиран си на ниво волтаж вече. Имаш нужда да се върне Волтажа явно, защото паметта ти се нуждае от опресняване. Имаш нужда да се върнат комунистите на власт, защото паметта ти се нуждае от опресняване. Ние нормалните хора обаче нямаме нужда от такива експерименти.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС Публикувано на: 18 Окт 2021 16:08
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|