Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

За кого ще гласувате?

БСП за България /Корнелия Нинова/    12%  12%  [ 2 ]
 БНС-НД /Боян Расате/    0%  0%  [ 0 ]
 Българските патриоти /Красимир Каракачанов и Валери Симеонов/    12%  12%  [ 2 ]
 Възраждане /Костя Копейкин/    6%  6%  [ 1 ]
 ГЕРБ – СДС /Бойко Борисов/    6%  6%  [ 1 ]
 Глас народен /Светльо Витков/    0%  0%  [ 0 ]
 ГП „Българско лято“ /Васил Божков/    6%  6%  [ 1 ]
 ДПС /Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ/    0%  0%  [ 0 ]
 Демократична България /Христо Иванов/    41%  41%  [ 7 ]
 Заедно за промяна    0%  0%  [ 0 ]
 Има такъв народ /Слави Трифонов/    18%  18%  [ 3 ]
 Нац. обед. на десницата    0%  0%  [ 0 ]
 Републиканци за България /Цветан Цветанов, екс ГЕРБ/    0%  0%  [ 0 ]
 Свобода    0%  0%  [ 0 ]
 Консервативно обединение на десницата /Петър Москов/    0%  0%  [ 0 ]
 Ляв съюз за чиста и свята република /Жан Виденов/    0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 17
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Избори за 46-то НС
Публикувано на: 09 Юли 2021 22:47

Serious Sam написа:
Не мога, вече си ги обявил за десни. :lol:

Мислиш ли че ми е лесно. В момента се въвличам в два вида спорове. С откровени левичари - защо е тъпо да си левичар. И с такива "десни" дето ми гласуват за ДБ и ИТН. Познай кои са по-тъпи :D

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 09 Юли 2021 23:02

Някой тук не е виждал Гърция през живота си май. Само такива гъзорасли олигофрени гласуват и за герб. :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 09 Юли 2021 23:30

The Grim Reaper написа:
Някой тук не е виждал Гърция през живота си май. Само такива гъзорасли олигофрени гласуват и за герб. :lol:

Опитвам се да ги видя, но графиката на външният им дълг спрямо БВП е прекалено голяма и ми пречи... :oops:

Image

https://www.ceicdata.com/en/indicator/g ... ominal-gdp

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 09 Юли 2021 23:38

Щеше и да е повече ако БВП на калпак не им беше над два пъти нашето, ама как да се направя на изненадан, че четеш само данните които ти харесват. Разходи се иначе, ей къде е, после пак обяснявай колко са по-мизерни че и корумпирани от нас, галфон. :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 01:11

The Grim Reaper написа:
Щеше и да е повече ако БВП на калпак не им беше над два пъти нашето, ама как да се направя на изненадан, че четеш само данните които ти харесват. Разходи се иначе, ей къде е, после пак обяснявай колко са по-мизерни че и корумпирани от нас, галфон. :lol:

Да, също не са били 50 години под комунистическо, държавата им не е била разграбена до шушка и не се е налагало да почват от нулата само преди 20-30 години. Не съм казал че са "мизерни", но че икономическия, политическия или какъвто и да е риск да смяташ, че в гръцката икономика е по-нисък не знам откъде трябва да падаш честно :D

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 09:53

Въпросът е, че нито външният дълг е проблем за успешните икономики, нито пък съответно ниския такъв при нас задължително означава каквато и да била икономическа стабилност. Нещата са много по-сложни от това и изобщо не е адекватно да се сравняват различни държави въз основа на външния им дълг. Все едно да ми кажеш, че примерно Белгия, която е държава със съизмеримо на нашето по брой население но с много по-малка и бедна на природни ресурси територия, е видиш ли в ебаси окаяното състояние защото външния ѝ дълг е 114% от БВП, сравнен с нашите 25%. Еми... минималната и средната заплата там са идентични с тези в Холандия, като нивата на инфлация там са дори малко по-ниски, наемите са много по-ниски, както цените на горивото и храната са осезаемо по-ниски. Пък нека кредитния им рейтинг е AA (high) вместо AAA - нашия със заветния ни 25% външен дълг е BBB. :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 10:10

Андрюшка не знаел откъде падам. Падам от видимо липсващите ти базови познания за това какви фактори се разглеждат при големи международни инвестиции, особено в случаи в които такива се насочват на места където и човешкия ресурс е по-неблагоприятен от нашия - оттам тръгна и темата, в БГ като една европейска Индия има доста повече подходящ персонал за такъв дата център отколкото в Гърция, където тепърва си го обучават. В твоята глава обаче решението къде да излеят стотици милиони тия компании са го взели като са станали една сутрин и са си казали, че Гърция може да е по-рисков пазар, ама па звучи по-шик. Аз като ти казвам че си олигофрен не си проветрявам устата, просто всяко изказване ти лъха на слабоумие. :D

И да не забравиш в неделя да гласуваш за същите, които ни държат на нулата 20-30 години. :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 10:52

Liberty написа:
The Grim Reaper написа:

Да, също не са били 50 години под комунистическо, държавата им не е била разграбена до шушка и не се е налагало да почват от нулата само преди 20-30 години. Не съм казал че са "мизерни", но че икономическия, политическия или какъвто и да е риск да смяташ, че в гръцката икономика е по-нисък не знам откъде трябва да падаш честно :D

Има един в youtube дето мега мощно ще те нахрани за приказките ти за комунизма :lol:

Иначе, за ДБ, ти чел ли си програмата им изобщо? Борбата с корупцията и задкулисието не е ли е дясна политика, според теб ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 11:16

VALEN7INVS написа:
Въпросът е, че нито външният дълг е проблем за успешните икономики, нито пък съответно ниския такъв при нас задължително означава каквато и да била икономическа стабилност. Нещата са много по-сложни от това и изобщо не е адекватно да се сравняват различни държави въз основа на външния им дълг. Все едно да ми кажеш, че примерно Белгия, която е държава със съизмеримо на нашето по брой население но с много по-малка и бедна на природни ресурси територия, е видиш ли в ебаси окаяното състояние защото външния ѝ дълг е 114% от БВП, сравнен с нашите 25%. Еми... минималната и средната заплата там са идентични с тези в Холандия, като нивата на инфлация там са дори малко по-ниски, наемите са много по-ниски, както цените на горивото и храната са осезаемо по-ниски. Пък нека кредитния им рейтинг е AA (high) вместо AAA - нашия със заветния ни 25% външен дълг е BBB. :lol:

Ей, ма големи сме разбирачи, бах маа му :lol: Да ми сравняваш Гърция с Белгия, да точно това имах предвид разбира се. :lol:

Да външния дълг не е единствения фактор. Дадох го просто като пример. Стандарта на живот също не е аргумент, поради факта че имаме различни стартови позиции. Гръцката икономика е бомба със закъснител, която не е гръмнала само защото от ЕС им наливат пари. Те не могат да си позволят този дълг който имат. "Базовите ви познания" явно не се простират на няколко години назад, когато при последната дългова криза правителството в Гърция наложи лимити на тегленето от банкоматите и Гърците почнаха да си откриват сметки в България за да имат реално достъп до парите си. Ма наистина момчета вие помните ли нещо повече от месец назад в миналото?

Цитат:
Иначе, за ДБ, ти чел ли си програмата им изобщо? Борбата с корупцията и задкулисието не е ли е дясна политика, според теб ?

А какво ако ти кажа, че ДБ са част от същото това задкулисие, издигат ги същите олигарси които преди 10 години подкрепяха Бойко. Прокопиев и т.н.

И освен това не. Това не е по-важно. Ако си ляв, ДБ може да те кефят. Ако си десен обаче да ги подкрепяш е пълната простотия.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 11:48

Стига с това ляво-дясно, има си конкретни проблеми, за които ги подкрепям.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 12:17

Нашия чел в кафевите медии за Прокопиев и си го пелтечи със се сичките лайна които са му снесли в устата, пък ние упорито спорим с него сякаш виждаме някъв потенциал за вразумяване. Заеби и безнадеждния ретард. :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 13:24

The Arrow написа:

Това е прах в очите :D Убедеността ти че хората на Христо Иванов и другите "нови" ще са по-малко корумпирани от старите се базира на сляпа вяра. Изобщо нямаш гаранция, че това ще стане. Единственото сигурно е че те са много по-големи левичари от доскорошните управници и ако си с ляво-либерални възгледи, като някои приятели тук, тогава те разбирам. Но понеже знам, че не си, сляпата подкрепа за ДБ сектата за мен е необяснима.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 14:56

Liberty написа:
The Arrow написа:

Това е прах в очите :D Убедеността ти че хората на Христо Иванов и другите "нови" ще са по-малко корумпирани от старите се базира на сляпа вяра. Изобщо нямаш гаранция, че това ще стане. Единственото сигурно е че те са много по-големи левичари от доскорошните управници и ако си с ляво-либерални възгледи, като някои приятели тук, тогава те разбирам. Но понеже знам, че не си, сляпата подкрепа за ДБ сектата за мен е необяснима.

Аз не съм нито ляв, нито десен, просто им вярвам, че ще се справят с проблеми като корупцията, рекета върху бизнеса и т.н. Слушай Яне Янев какви информации изнесе наскоро.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 16:01

Да, де точно. Тази сляпа вяра не почива на нищо. Дори самия факт че излъгаха за мащаба на финансирането на настоящата им предизборна кампания, която е най-мащабна от всички и липсата на прозрачност в това отношение може да ти даде лека подзказка колко честни, не-корумпирани, не-обвързани, прозрачни и прочее ще бъдат те като управляващи.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2021 16:12

Ето ти пример за елементарна пропаганда за тъпоглавци. Използват мантрата за борбата с корупцията, за да докарат на власт едни отявлени левичари. Повръща ми се.

Image

:113: :113: :113: :113: :113:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 10 Юли 2021 18:59

Аз от колко време повтарям, че Герб трябва да бъдат изхвърлени от властта за доброто на хората. Впрочем, по време на служебното правителство животът се усеща по-свободен. Казвам го като човек в медийната сфера(дано скоро си завърша магистратурата, че все отлагам дипломната, ама това е друг въпрос :D ), мои колеги също го забелязват.

Освен това водя и дела срещу алчни гербери и тяхното лоби осезаемо отслабва. Няма как да съм по-доволен. Ако ИТН, ИМВ и ДБ съберат 121 депутати това ще е най-страхотното нещо на света, а ако и дупедавците корупционери псевдо патриоти не влязат в парламента(това е още по-сигурно), Андрейката сигурно ще емигрира от държавата и форума, което е поредната добра новина за България, хора :lol: Толкова щастие наведнъж не е на хубаво.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2021 01:14

Да бе, това дето го мислиш и си го пожелаваш го разбрахме отдавна. Въпроса обаче остава - защо? До сега (и под до сега имам предвид десетки страници в трите теми) не беше изписан един смислен довод, защо искате космонавтите да сменят Бойко. Нито ще управляват по-добре, нито ще са по-малко корумпирани. :D Даже е почти сигурно че ще е обратното.

А иначе ти мен не ме мисли. Аз ще се оправя каквото и да стане. Бъдещето на народа ни обаче е заложено на карта и ако болшевиките наистина вземат 121 места, това ще е много лошо. За България, не лично за мене.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2021 05:37

Питаш защо. Щот си тъп бе бате. :lol:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 11 Юли 2021 14:33

Liberty написа:
Да бе, това дето го мислиш и си го пожелаваш го разбрахме отдавна. Въпроса обаче остава - защо? До сега (и под до сега имам предвид десетки страници в трите теми) не беше изписан един смислен довод, защо искате космонавтите да сменят Бойко. Нито ще управляват по-добре, нито ще са по-малко корумпирани. :D Даже е почти сигурно че ще е обратното.

А иначе ти мен не ме мисли. Аз ще се оправя каквото и да стане. Бъдещето на народа ни обаче е заложено на карта и ако болшевиките наистина вземат 121 места, това ще е много лошо. За България, не лично за мене.

Аз много се бях притеснил дали ще си добре при новата власт, но щом ще си ок каквото и да стане - с чиста съвест ще гласувам против Герб, иначе щеше да ми е на премисъл. Остава въпросът след като за теб нищо няма да се промени и ще си е все същото, как така държавата ще стане по-зле и бъдещето ни е на карта? Човек да се зачуди бива ли такова противоречие :oops:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2021 19:54

Аз на Андрей и преди съм му писал, че тука не сме Америка и си имаме други проблеми.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com