21 Мар 2002 19:51 Мнения: 10938 Местоположение: София
Заглавие: Re: Мото Мания
Публикувано на: 27 Юни 2021 23:03
Gen.Toast написа:
Тая кола мога да я характеризирам по следния начин - грозна мацка, ама нещо в нея те кара да искаш да я чукаш отново и отново
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7904 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 27 Юни 2021 23:32
Ползвам Спарк при всяка отдадена възможност да избегна шибан бакшиш, и интериора на Коната точно ми е най-потресаващата гнусотия. По принцип симпатизирам на корейските марки и смятам, че могат да конкурират японците с малко напън, ама мама му дееба и грозната пластмаса, с качеството на рециклирана кофа за мокър парцал от кварталните домашни потреби. Буквално е неприятно на допир, за гледане, за всичко. А не е евтина кола, дори да не е електричка.
Иначе колко и да се правя че не ми трябва висока кола, една разходка до морето с нещо по-ниско е интересно преживяване, като всеки плаж/паркинг е разорана нива. Следващото возило ще е с по-голям просвет.
Гледам и че сте коментирали Дъг де Муро. Готин пич като цяло, но на моменти прекалено се лигави - умира от смях, че волгата има два пепелника за пътниците отзад, но ревю на някой Кадилак от 70-те с пепелник във всяка врата - признак на висока класа и стил А реално волгата е готина кола - желязно парно и лопатка/брадва в багажника, сещай се
The Arrow
22 Ное 2006 18:05 Мнения: 4480 Местоположение: София
Публикувано на: 28 Юни 2021 08:45
Между другото, тези дни шофирах в Бургас и региона и ми направи впечатление колко начесто има кръгови.
___________________________________ тежки нокаути
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 28 Юни 2021 09:47
The Grim Reaper написа:
Ползвам Спарк при всяка отдадена възможност да избегна шибан бакшиш
Preach!
Относно интериорите, това го забелязвам с всички по-нови модели коли. Пластмасата е много по-лошо качество и за хубав салон тряя да кихнеш немалко кинти.
Примерно, направете сравнение с някой голф 4 или фокус 1/2 или въобще някоя кола от този период, която не е била твърде лоу кост/градска/фиеста/поло и тн. Качеството на интериора е супер добро! Пластмасата е много по-читава и дори на някои модели е с някви ефекти да наподобява кожи и тн.
В момента най-новите модели автомобили от този сегмент (последните голфове, фокуси бла бла) са с мееега насран интериор, направо ужас!
@The Arrow, дам, кръговите са сила! Надявам се да се появяват повече и повече, защото лично съм им голям фен
Дъг ДеМуро го приемам на хапки, защото наистина на моменти почва да дразни. Гледам го месец, после месец почивка :ДДД
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
The Arrow
Публикувано на: 28 Юни 2021 09:55
Аз не мога да преценя дали са плюс или минус кръговите, обаче много се дразня като минавам през тях на непознато място и ми е напрегнато да не пропусна изхода въпреки, че слушам гпс-а (и жена ми )
Обаче в София изобщо не ми правят впечатление, с изключение на кръговото на сточна гара, може би, ако трябва да направя обратен завой по булевард Данаил Николаев. (егати незапомнящото се име обаче) и първият път като ми се наложи да го направя бях доста втф.
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 28 Юни 2021 10:10
Между другото, кръговото на Сточна Гара не е кръгово и е супер остаряла (мисля от преди втората световна война) концепция. В българския език най-вероятно нямаме разграничение между modern roundabout/traffic circle (traffic circle е това на сточна гара). Или дори и да има, нямам спомени от листовките хахах :Д
Има едно много яко клипче за кръговите, малко е насочено към US, но ги обяснява мн добре според мен, а и показва разликите между modern roundabout и traffic circle
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
The Arrow
Публикувано на: 28 Юни 2021 10:48
Аз чак 2013 взех книжка и съм активен шофьор от 2018, юни месец(просто не ми е трябвало до тогава, не че сега ми трябва особено ама върши работа за неща като пазаруване, разходки извън София, самостоятелност при пътуване и т.н.), но и аз не помня да пишеше нещо за кръговите като цяло.
Gipo
Публикувано на: 28 Юни 2021 12:32
Догодина есента ще трябва да подновявам книжката си, което значи, че ще съм чукнал ачийвмънта за шофьор от 20 години "Кръговото" на сточна е скандално и потъпква всички принципи и положителни страни на едно истинско кръгово. Правиха му ремонт и я оставиха тая простотия... Добре, че поне оправиха кръговото на руски паметник и вече работи на принципа на истинското кръгово (тия вътре да са с предимство). Там имаше добра идея с локалните, но тя бе осрана от зле паркирали бакшиши и разни други смотаняци. А и две седмици след ремонта хората вече бяха откраднали насажденията. Друга софийска зловеща простотия е У-образното между цум и шератон. Седя затворено години заради метрото и накрая излязоха с тая мега кретения. Преди беше 100 пъти по-добро и пропускливо. Кръговите са чудно нещо.
vanmx
Публикувано на: 28 Юни 2021 15:34
Till.Lindemann написа:
... една Alfa GT с 3.2 мотора
Ей едно такова чудо се бях нахъсал, даже гледах няколко такива с идеята да купувам, ама си взех дизеловата 147-ца. Разумът надделя един вид
Иначе аз не съм карал много коли, книжка изкарах на "дърти" години, а карам от 2-3 години.
Вчера подкарах на едно приятелче голф 4-ката 1.6 бензин. Направи ми впечатление колко много по-леки са и трите педала, воланът може да се върти и с един пръст и няма никакъв feedback, скоростния лост се усеща като нещо от алиекспрес и се движи по-трудно от този на алфата. Всъщност цялото табло е мега паянтово, скърцащо и пукащо и имам чувството че дръжката на вратата ще ми остане в ръцете... а уж за италианския му конкурент се говорят тия неща в интернет. Така и не разбрах какъв беше тоя култ към тия голфове.
Gipo
Публикувано на: 28 Юни 2021 18:30
Култът беше за голфовете от 1 до 3. Умря с 4.
Till.Lindemann
Публикувано на: 03 Юли 2021 00:14
Това защото прехода от 2 към 3 беше огромна стъпка. Реално между 3 и 4 най-голямата разлика бяха фаровете и стоповете от 5 нататък, някакси загубиха идентичността си. Тва ся голф 6 ли е, 7 ли е...
Gipo
Публикувано на: 03 Юли 2021 02:33
Имаше култ, защото 1 и 2 бяха много здрави машини. При 3 бяха здрави само някои варианти. С 4 вече станаха модерни и спряха да правят здрави коли по примера на другите немски производители. Аз имах Golf 3 GTI и беше епик. До ден днешен ме е яд, че я махнах заради една френска кочина.
The Arrow
Публикувано на: 04 Юли 2021 10:34
Един приятел имаше Голф 2 и като я тунингова и стана още по-яка
vanmx
Публикувано на: 05 Юли 2021 01:55
Дядо ми ича Golf 3, май е с някакъв 70 коня мотор,, не знам точния модел. Това е най-големия курник в който съм се возил някога . Предишната му кола беше лада 2106 и в някои отношения беше по-добре. Говоря за обективните неща като изработка, здранита и возия, на външен вид и двете са ми дървени
The Arrow
Публикувано на: 07 Юли 2021 12:59
Миналата седмица съм бил спрял на неподходящо обозначено инвалидно място (тоест нямаше синя маркировка, а знака беше закрит от клоните на дърветата) и са ми вдигнали колата.
Интересното е, че ми пратиха смс и успях да реагирам веднага, но въпреки това ме одрусаха с 250 лева ( 50 лева за наказателния паркинг и 200 лева за самата глоба (а можеше и да е повече ама явно катаджията се смили над мен като видя, че ми е за първи път )).
И като ходих да плащам в easypay касиерката едва ли не в ужас изпадна като видя глобата и вика "абе момче, какво толкова си направил"
Gen.Toast
31 Май 2010 19:52 Мнения: 1382 Местоположение: бегето
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 07 Юли 2021 13:45
Заради такива работи аз съм изключително параноичен. Като видя някое място в центъра, паркирам и обхождам улицата да не би случайно има такава уловка. За мен всяко свободно място там е подозрително.
Публикувано на: 07 Юли 2021 14:55
Gen.Toast написа:
Заради такива работи аз съм изключително параноичен. Като видя някое място в центъра, паркирам и обхождам улицата да не би случайно има такава уловка. За мен всяко свободно място там е подозрително.
И аз така. Паркирам и правя 5 кръгчета около колата, ако не е 100% ясно, че съм паркирал на правилно място
vanmx
Публикувано на: 07 Юли 2021 15:04
Аз миналата седмица отидох при едно приятелче у Бургас. Спирам пред тях в 7 сутринта, качвам се в апартамента и заспивам. В един час по-късно ме събужда телефона, вдигам и чувам "Добро утро, МВР Бургас сме, знаете ли къде ви е колата ?"
Оказа се че правят ремонт на парка пред блока (btw в тоя град непрекъснато правят някакви яки неща и градът е станал като в приказка, евала) и аз съм спрял пред изхода на сторителен обект
Слизам долу, двама полицая с мотори, някакви супер любезни. Преместих колата 50 метра по-надолу по пътя и ми връчиха фиш за 20 лв. Казаха че имам два невръчени фиша за глоби, единият е че са ме снимали някъде без гражданска отговорност, демек -250лв, а другия е за превишена скорост, вероятно от камерата на орлов мост. Полицаите ми казаха да отида да ги видя тия нарушения, аз им казах добре
The Arrow
Публикувано на: 11 Юли 2021 21:15
Днес, в Мерцедес магазина в Ринг Мола, се качих в някой от новите модели леки автомобили. Ами готинко е, модерно такова, ама просто явно толкова съм свикнал да карам джипка, че всичко друго ми е ниско.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения