Ще вметна малко counter balance на moroel и Гипчо.
WoW си го играеш както искаш, както и всяка компютърна игра - прави се с цел
кеф, щото ми е писнало да чета глупостите на някакви хора, които все трябва да са някъде на стълбицата на къмпетитив геймплея, че иначе нещо им липсва в живота.
Изобщо доста държа да кажа, че ако
пътят в една игра не ви кефи, а циклите за някакъв финал, начи просто е време да се занимавате с по-смислени неща - яжте ми кура, примерно. С тоя начин на мислене всеки експанжън на WoW е абсолютно безмислен. Дори актуалния. Що - ми щото и той не е вечен и айтъм левъла ти, ако днес е висок, утре с новия пач няма да е. И кво? Дай да играем експанжъните като им излезе последния пач, че да има около година, в която сме велики?
Ако искаш, ще вдигаш през дънджъни в BfA. Ако те кефи, ще куестваш - основните куест линии и без това дават достатъчно XP, че да вдигнеш само с тях. Зоните в BfA са едни от най-интересните в играта. Ако просто търсиш новичко и шаренко, има го. Ревампнати са две от старите зони (Arathi Highlands и Darkshore), защото в тях се развиват двата Warfront-a. Warfront-овете са PVE батълграунди и да, наистина са толкова ретардед, колкото звучат. Играят се по два пъти всеки, за да видиш за какво става дума и да минеш нататък. Island експедициите, за съжание, са някакво скоростно търчане по рандъм генерирани, иначе шаренки зонички. Никакъв експлорейшън няма да видиш с повечето играчи, които ги играят за норматив. Hard pass.
Да вдигнеш по един герой в Кул Тирас и Зандалар си заслужава. Зоните са имърсив, сторито си е WoW-ско, но доста добре поднесено.
BfA има два големи концептуални проблема - единият е остро съкавата система за прогресия, която на практика не те интересува, защото вече ѝ е минало времето. Към това слагам и изгубеното време за разработка в тъпотии като Warfront-овете и експедициите. Другият е, че storywise това са два експанжъна в един - old gods и faction war. От което страдат и двете. Но чисто на ниво левълинг из двата нови континента, летвата е малко по-високо от Legion.
Левълвайки, ще отключиш dark iron-ите и култ тиранците за Алианса и орките от Дренор и троловете от Зандалар за Ордата.
За мен пък Shadowlands смуче повече от BfA и не съм видял досега нито едно разумно обяснение защо единият е най-лошият WoW експанжън, пък другият бил от по-добрите. Абсолютно едно и също нещо в сърцевината си. И двете са гиърнати към това агресивно да ти губят времето с възможно най-малко възнаграждение. Ма нали сме интернет хайв майнда, трябва да се повтарят мантрите на някакви пробити стриймъри, на които работата им е да създават интрига около тия неща.
Момчета, най-важното с видеоигрите е да подхождате с активна настройка да се забавлявате. Модерните геймърчета, дето сядат на стола и просто чакат някоя игра да им снесе ебати житейското изживяване, има да смучат курове при всеки релийз на нещо ново.
Представете си, че сме 2004-та. Всяко едно ММО от изброените тук беше някаква мечта по онова време. Драскахме и чертаехме по тетрадките в училище кой какъв клас и раса ще играе в WoW докато чакахме да излезе в Европа и тая игра беше КРАЯТ.
Ся само мрънкане. Тва не било като хората, онова не било като хората, ма тука ме карат да плащам, ма тука е пей ту уин, ма не знам си кво. Кво се правите, че нямате парите, но пък имате времето да циклите по цял ден на тия ММО-та, та сте толкова претенциозни