Един въпрос за конзолните игри

Раздел за всичко конзолно от Magnavox Odyssey до текущото конзолно поколение.
Аватар
anatheron
Обратна връзка:

Един въпрос за конзолните игри

Мнение от anatheron »

Искам да попитам мога ли да играя конзолни игри на компютър като използвам Citra и ако мога как става това. Защото веднъж се опитах да пусна една конзолна игра със Ситрата но не тръгна. Обаче съм виждал клипове в ютуб че е възможно да се играят конзолни игри на компютър със Citra. Кажете ми как става.
Ал-ми-на-то-ра
В момента играе: Doom Eternal

Re: Един въпрос за конзолните игри

Мнение от Ал-ми-на-то-ра »

има много емулатори, с които можеш да играеш конзолни игри на компютър

проблемите:

колкото по-напред в поколенията конзоли отиваш, толкова по-мощен комп ти трябва

така че като за начало кажи какво ще цъкаш, та да ти помогнем някак си
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Също така колкото за по-ново поколение е емулатура толкова повече време трябва да отделиш за настройки и т.н.
¯\_(ツ)_/ ¯
Аватар
Mitko6000

Мнение от Mitko6000 »

Трябва да се има предвид и че не всяка игра ще тръгне. Някои могат да имат бъгове, други да вървят бавно, трети изобщо да не тръгнат. В интернет обикновено се намират списъци с тествани игри, така че може да го проверяваш. Също, ъпдейтвай винаги, защото постоянно се променят нещата в емулатора. Също и зависи от характеристиките на машината, особено рамта и процесора. Това е особено важно за емулаторите на домашните конзоли. Колкото по-нова машина, толкова по-малко компромиси за да играеш нормално. Но специално за 3DS игри на Citra, ако не си с 10 годишен комп, едва ли ще имаш толкова много ядове. Това е портативно конзола, все пак. :D
Публикувай отговор