Екстраполацията на личен опит не е много приемливо доказателство, момчета. А и както са казали древните латинци - testis unus, testis nullus!
Щото лятото се говореше как "аз не познавам никой, дет да се е разболял!". После минахме на "аз не познавам никой, дет да е умрял!". Сега и това го прескачаме.
Смъртността обаче като да е съврзана с това, че в никоя година досега не сме имали толкова близки и познати, които да са имали нужда от болнична помощ в следствие на вирус. И говорим за болнична помощ, без която често се умира, щото вируса създава една тиха хипоксия, в която човек неусетно се оказва пред умирачка от липса на кислород. На мен лично ми се размина да изпращам някого засега, макар и да имах супер насрана коледа заради (вече изписан) близък човек в болница, но например баща ми изгуби свой приятел - лекар, известен хирург. Та Гипчо като се чуди що ходи до 3 болници - щото и лекарите са хора, почти всички от които "на първа линия", и тях не ги призовават да си седят вкъщи или да не играят хоро в реката, ясно ви е.
"Довода" срещу ваксините не му намерих източника, но го прочетох въпреки това. После пък потърсих какви са причините за някои болести да имаме доживотен имунитет, а за други временен. Ако някой се изненада, че е пряко свързано с причината, поради която и Ковид ваксините са временни, значи е малоумен. Накратко - освен вирусните мутации, тялото ви не ебава особено заболявания, които "живеят" в горния дихателен тракт, че да изгради достатъчно дълготраен имунен отговор. Затова дори без въобще да говорим за ваксини, можете да карате например шарка или жълтеница веднъж в живота си, а грипчета да си ловите през няколко години. Всичко това всеки може да го научи за едно сране време, но се спира за да не вземе да научи нещо, което е в провиворечие с вече изграденото му "мнение", и така, в зенита на нощта, си прерязва гърлото с опакото на ножа.
Споменавайки лаборанти, our friendly neighbourhood Disturbed това работи в момента. Оня ден даже качил снимка как го ваксинират. Ако някой има желание - разпитайте го за малко информация от "кухнята". Или си четете жълто-кафевите източници дето съвпадат с "мнението" ви по цвят, ебал съм ви
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК