Изгледах Darkstalkers OVA-то, макар че е с името Vampire Hunter, в НИПОН вместо Darkstalkers използват Vampire като заглавие на поредицата.
За голямо съжаление, обаче, титулния вампир и уж главен херой Демитрий Максимов е второстепенен участник в действията, независимо, че анимето почва с него. Вместо създателите да бяха направили най-разумното решение, да се фокусират върху него и връзката му с Мориган Аенсланд, историята се занимава да ни разправя за някакъв екзистенциално объркан ловец на глави на чудовища - Дънован.
Сега, аз не съм фен на поредицата, даже за пръв път играх аркадните игри чрез емулатор преди седмица. Веднага ме изкефиха и исках да разбера повече за света и мислех, че анимационния сериал щеше да е добро начало. Как можех въобще да си помисля това? Американците не могат да адаптират нищо както трябва. Спрях след първите два епизода.
После открих OVA-то и от синопсиса останах с впечатлението, че щеше да се разправя за борбата за демоничния свят Макай между Максимов и Аенсланд. От различните обложки, които разгледах, очаквах тази кавга да се превърне частично в любовна история, което и донякъде става. Това не е лошо, но се случва прекалено бързо и не се чувства заслужено.
Главният злодей, Пайрон, не може да си отговори на начинаещи философски въпроси. Той е толкова глупав, че изсричаната небивалица излязла от устата на Дънован - истинският главен херой, така го замайват, той не може да избегне пряк ритник към трупа. Трябва да се има предвид, че това е нападение, което той вижда от орбита над планетата и просто си стои там в космоса, чакайки да бъде изритан.
Въобще цялото OVA, щом престава да се занимава с Мориган и Демитрий, изпада в множество проблеми. Най-ужасният разбира се е слабата екзекуция на баналните истории на останалите дарксталкъри. Фелиша и Джон Талбейн просто не е трябвало да бъдат в анимето, а историята обръща прекалено много внимание на китайките и тоя ловец. Останалите дарксталкъри са разбити от Пайрон в МОНТАЖ.
Отделно, има някакви роботи, които искат да разрушат Максимов и човешките цивилизации. Някакви си глупости за това как войната е неестествено нещо и как живите същества трябва да живеят в мир. Буквално, всички животни живеят в постоянно състояние на война. Само човекът може да сключва мир със себе си и е единственото животно, способно може да се примири с други, като кучето(изключваме онези, които живеят в симбиоза). Роботите страдат от същата умствена изостаналост както Пайрон.
ПОЛ ДОБСЪН озвучава Максимов, но почти всеки път като говори се сещам за GABRIEL ANGELOS(Dawn of War) или ELIPHAS the Inheritor(Dark Crusade), макар че тези роли ги поел години по-късно. Това не мисля, че е проблем, онези двамата са монаси-воини с аристократични маниери. А Максимов си е имено аристократ и гласът на Добсън му пасва. Има реплики, които много лесно могли да звучат тъпо ако били изказани от не толкова талантлив озвучател.
"That act barely warrants my thanks."
А, да, впрочем, аз съм гледал само английския дублаж, защото само него открих в Ютуб. В nyaa има торент с двойно аудио, но не ми се теглеше.
А, и, музиката е трепач.
Това се използва като една от обложките и е предпоследният still на outro-то.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zprwJCyeNB4[/youtube]
Най-яката писта, според мен.
За сега, Street Fighter 2 V остава като най-добрата аниме адаптация на видео игра. Това е тъжно, защото тази вселена е готина, а нейният потенциал е изцяло захвърлен.