Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Заглавие: Re: Wolcen
Публикувано на: 14 Фев 2020 04:15

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2020 11:47

Тъкмо и аз щях да пусна тема по въпроса - играта страшно ме кефи и вероятно скоро ще си я купя, макар че подобно на Диабло смятам основно да играя соло и предвид че тук дори дават възможността да се играе offline не знам дали няма да си остана с пиратското копие. Кажете ми все пак, има ли някаква част от контента/ендгейма която да е само MP? Не че не искам да я притежавам и вероятно неизбежно пак ще си я купя, просто ми се иска да капиталайзна на този олдскул офлайн режим. :D

PS
И това е още една игра, чийто сетинг силно ми напомня на Малазанската книга на мъртвите, което е още един голям плюс. :D

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Публикувано на: 14 Фев 2020 19:06

Клипче на скил ъп, ясна е работата-създаване на кънтент според настроението на масите с цел кликове.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2020 00:38

Аз ще се въздържа от играта. Цената не оправдава качеството, според мен. Следях развитието и чрез клипове и стриймове и тази игра реално трябва да е поне 2 пъти по-евтина от grim dawn.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2020 12:25

Вальо, кое пък ти напомня за Малазана в тая пошла уорхамър / д3 рип-оффка :D Огромни роботоизглеждащи, квадратни нереалистични брони, тъпи чийзи диалози, репилик, кът сцени, сюжет - свободен разказ в 5-ти клас ( ама в ТВУ-то ).

Иначе, играл съм я още в алфа-та - когато беше open world и т.н., въртяща се камера, не знам си кво. Играта е прокълната, не мисля, че някога ще излезе от тоя developer hell, честно. МНОГО ми се иска да я играя кат хората, с приятели, да грайндим нещо дето да не е Path of Exile, ахаха.

Взел съм я за 15 евро някаква промоция, иначе не бих дал 40 или колкото е сега. Предвид видяното през годините и това, че дори 3 дена след лаунч, ние все още НЕ МОЖЕМ да играем. Не знам дали следите, но тая драма с дата лосс и проблеми със сървърите се разтяга от 13-ти още, от петък са в мейнтенанс и по неофициални източници ( но от някъв дев в дискорд ), няма да я пуснат до вторник минимум.

Ако искате да играете сингъл плеър - става, май, но иначе - чакаме.

Единственото, което ми вдъхна надежда през последната фаза от бетата е това колко е MEATY combat-a и как се усеща тежест като замахнеш с двуръкия меч и като смелиш мобовете се чува якия звук на карантия. И ако тоя ендгейм, за който обещават, е наистина толкова разнообразен, ще е с една идея по-разнообразна от Д3.

Оффтопик малко :
Относно Малазана - винаги съм искал да пиша на GGG ( девовете на ПоЕ ) дали черпят вдъхновение от Малазана, защото там наистина се усеща. Може би това е играта, която я усещам леджитли като спин-офф някакъв на книгите, сякаш Wraeclast е далечен континент/остров, заклещен в някой Warren :D

Профил Skype WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2020 15:29

shub niggurat написа:
Вальо, кое пък ти напомня за Малазана в тая пошла уорхамър / д3 рип-оффка :D Огромни роботоизглеждащи, квадратни нереалистични брони, тъпи чийзи диалози, репилик, кът сцени, сюжет - свободен разказ в 5-ти клас ( ама в ТВУ-то ).

Имената, приказките за някаква Република и това че си част от някаква военна единица ми напомни за Дужек и Кампанията на ДженабакЪз. :D
Иначе ясно че тук си говорим за нещо доста лишено от съдържание и е трудно да става въпрос за истински аналогии с нещо толкова комплексно.

shub niggurat написа:
Оффтопик малко :
Относно Малазана - винаги съм искал да пиша на GGG ( девовете на ПоЕ ) дали черпят вдъхновение от Малазана, защото там наистина се усеща. Може би това е играта, която я усещам леджитли като спин-офф някакъв на книгите, сякаш Wraeclast е далечен континент/остров, заклещен в някой Warren :D

А Паато Егозай е още по Малазанска и съм си мислел абсолютно същата концепция :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Фев 2020 22:52

Имам 10тина часа в offline mode от release-а на играта и според мен е доста fun. Току що като я пуснах запали и online mode-а.

P.S. Online мода пак почина, мир на праха му.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Wolcen : Lords of Mayhem
Публикувано на: 02 Мар 2020 19:05

Това съм го чел, да. Но самия сетинг и атмосферата, и така ''магически пресъздадената Нова Зеландия, са ми крайно Малазански, при всичките ОЧЕВИДНИ сходства.

Дори Ascendancy-то, ебати. Най-обвиъс приликата.

Отделно някои имена на НПЦ-та, легенди, итеми. Глей тва - https://pathofexile.gamepedia.com/The_Warlord

Цитат:
To cure the Goddess,
and break the chains of corruption,
you must shatter the world.

И Warlord-a е Caladan Brood. :D

Профил Skype WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2020 16:53

Какви източници бе човек :lol:

Става въпрос за това какво впечатление оставя, а не дали има такива паралели в самия замисъл на играта... ти ако на това викаш фарфечд, предвид че дори буквално се говори за ascendancy .. :lol:
явно просто нямаш въображение

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Мар 2020 08:09

Как да не ти стане жал за Волцена, не стига че най-травмиращия лаунч в историята на гейминга, ами и хората пак обсъждат ПоЕ в дискусия за него :D

Иначе, точно тва с Каладан Брууд не е изхвърляне, а е директна препратка, вероятно направена от фен ( щото много карти са правени от фенове през лигите ), но ВСЕ ПАК ...
Не знам до къде и колко си чел от Малазана, но ти гарантирам, че тая карта е точно това, което имам предвид. :lol: Не ми трябват източници и други дискусии по темата.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2020 07:41

Нека дропнем този спор с отворен край, понеже :

Цитат:
Supporter attribution :
This card has not yet been assigned or the creator wishes to remain anonymous.

Та, не знаем дали е дело на ГГГ или на фен. :D

Относно Волцена, много ми се иска играта да влезе в правилния коловоз и да се оправи, до година-две, с редовни пачове, БЕЗПЛАТЕН КОНТЕНТ и някой друг мега експанжън. Но не мисля, че някой повече би се занимавал с играта, ако почнат да цоцат още пари за ДЛЦ-та или експанжъни по 30 еврака.

Но това, което аз виждам, е че девовете нямат грам опит в балансирането и правенето на умения. С процентите и стойностите ги няма никакви, 3 пъти оправят разни бъгави пасивки и все нещо продължава да е счупено. :?

Налях солидно количество часове, разцъках енд гейма, съветвам ви - най-сериозно - не си давайте парите ( за сега ) за тази игра.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2020 19:52

Първите няколко дни след релийса имаше теми в реддит, които компилираха пасивките, които НЕ работят, демек - не правят нищо. С тях и без тях, героят не се променя. На петия ден някой реши да направи тема, да обобщим нещата, които РАБОТЯТ. Оказа се, че са около 20% от цялото дърво.

Отделно, че тотално не знаеха как да балансират проценти и неща като 50 или 0.5. Някой просто беше оставил пасивка, която скейлва 50 флат дпс на процент блок чанс. Още на 20-ти левъл, героят можеше да прави енд гейм демидж.

На фона на това, съмоните не работеха, а магиите не скейлваха по някъв начин и в сравнение с меле, не правеха никакъв демидж.

ТРИ дена даунтайм, рандъм уайпове и брикване на клиента след интеракция с някои от енд гейм нещата в Стормфол, дюпване и тривиализиране на целия контент още първата седмица - не знам, кажи ми по-кахърен старт на игра. ПоЕ никога не е била така, дори в ранните си алфа/бета години. Играл съм я и нея, не помня такова нещо.

Единствено мога да се сетя за хейта покрай No Man's Sky. Но там май беше друго, че не деливърнаха обещанията?

Както и да е.
Да, оправят ги нещата, лека-полека, но след като ние им направихме още еднo QA, ама тоя път плащайки си за пълен, готов продукт.
Не ме бърка толкова това, защото съм я купил преди години, когато беше на промоция 15 еврака. Тогава много от тези неща ги имаше като бъг, дори аз съм ги репортвал, и познай - има ги и в релийс версията. Какво ми остава да си мисля? Че или някой не знае изобщо как да ги оправи, или не ги ебе.

Гугълни някои от проблемите в момента и ще видиш реддит теми от 2017-та :lol:

Живот и здраве, ако направят пара ( въпреки, че с тоя флоп, нз ) да наемат още хора, да си експанднат студиото и да почнат да бълват адекватен контент.

Щото наистина бих се кефил да я играя, завършена, работеща, без да ми изтрива прогреса постоянно, и т.н.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 06 Мар 2020 08:10

Е, аре ся. Помня го, не беше толкова кофти, ако не си хардкор. :lol: В смисъл, беше гадно - знам. За Д3 не помня да е имало. Освен претъпканите сървъри в началото, не помня други ТЕХНИЧЕСКИ проблеми с Д3, или някви втф недосмислици.

ПоЕ като цяло се радваше на доста добри отзиви от стриймърите, а от там вече - готова ти е рекламата. Волцена стана за смях и меме потенциала е through the roof. Но, нали - няма лош пиар. Та ще видим :D

Бтв, нещо което много хора приеха крайн негативно - имаше елементарно дюпване на голд в играта. В смисъл, може да го направиш без да знаеш дори, докато си пишаш инвентара. Както и стакване на някъв МФ и накрая честовете валят по 10 минути предмети. Накрая девовете казаха - ще вземем крайни мерки за хората злоупотребили, бла-бла. Чакай ве, мой. Играта дори няма компетатив елемент, няма ладър, няма трейд, хората цъкат сингъл плеър щото не ви работят сървърите. Кви мерки, кви 5 лева. Това беше момента, в който стийм почнаха да рефъндват за цяла седмица играно време :lol:

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Дек 2020 23:19

Изглежда твърде яко за да е истина :lol:

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2020 00:23

Точно когато всички мислеха, че играта е изоставена...

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2020 11:32

въх ама тва дроп-нало вече
от нищото, е така

сега ъпдейтвам в стийм, пък ще видя
мернах 2-3 коментара, че е рециклиран контент от други игри и нищо ново, освен новите задължителни бъгове и ерори и абсурди

иначе играта е намалена в стийм, който му се рискува :lol:

edit :
нов мазаляк от бъгове
не, мерси
френска работа

Профил Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: