Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 27 Окт 2020 14:45

the_presator написа:
Изглежда и звучи... ужасно зле :D

Ми погледни други проекти на Polygon Pictures, като - Sidonia no Kishi, Blame!, Godzilla, Levius и пр. и ще разбереш, как целият проект е бил в грешния коловоз още от самото начало.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Окт 2020 10:04

Akudama Drive ep. 4 - битка в тясно пространство с екзекуторите показваща някои от непознатите страни на главните герои, преплетена с идиотски реакции и забавни диалози. Реално нямаше толкова кютек, но чувството за напрежение и динамика е създадено много добре. Значи можело да има и такива стегнати сцени, а не само безкрайното разтакаване на battle shounen-ите, които биха направили поне 20 епизода от този материал.
Поредната доза worldbuilding и най-накрая нашите хора се срещнаха с мистериозния си шеф.

Magatsu Wahrheit: Zuerst ep. 3 - неочаквано отклонение в setting сякаш взет от филм на ужасите. То звучеше дори по-интересно от централната история и хвърли известна светлина върху мръсните практики на империята. Може би дори е намек за истинската причина за апокалипсиса.

Kusoge tte Iuna! Animation ep. 1 - история за персонажите в боклучава jrpg игра, които се опитват да възстановят репутацията и, ползвайки вградения инструмент за редактиране на нива.
Епизодчетата са кратки, та още не е ясно накъде отиват нещата, но предполагам ще е пълно с jrpg пародии.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Ное 2020 09:42

Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi ep. 5 - нови персонажи, нови противници.

Jujutsu Kaisen (TV) ep. 5 - три "любими" неща: флешбек по време на бой, битката в която нашите нямат никакъв шанс приключва, защото лошкото взима странно решение и главният герой уж си е заминал, ама не.
Новите персонажи са забавни, но появата им е подготовка за друго омразно клише "турнирен арк в най-неподходящото време".

Dragon Quest: Dai no Daibouken (2020) ep. 5 - забавен бой, който не приключи толкова забавно. Предполагам, че ако това беше Dragon Ball щеше да го точат 10-15 серии.
Следващия път момичето с пистолета се присъединява към бандата.

Detective Conan ep. 986 - както повечето AO-та, които почват относително смислено, краят не е толкова логичен.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2020 12:07

Golden Kamuy 3rd Season ep. 5 - от урок по етнология епизодът премина рязко в снайперистки екшън. Заслугата е на лейтенант Цурими, който правилно е предвидил, че групата на Асирпа ще се опита да премине границата и е подсказал на руснаците, че в нея се крие цареубиец.
Без да е голяма изненада Огата се справи почти напълно с граничарите. Шанс има само техният стрелец Василий (абе, този човек няма ли фамилно име?).

Maoujou de Oyasumi ep. 5 - покрай всичките си психопатии принцесата е и социопат. Нещастната харпия не знае колко близко се размина с оскубване или дори отрязване на крилата.
Растителната мацка (тя трябва да е лимнада с тази лилия на главата?), която силно съчувстваше на Суя също се шокира докато последната се разправяше с брат и.
Останалите от замъка изглежда вече се адаптират към ситуацията и вече третират принцесата предимно с досада.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2020 10:01

Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi ep. 6 - беее, шарени каринки, но главната атракция засега е Мороха. Дъщерите на Сешумару са досадни и мрънкави.
Monster of the week беше демонична котка.

Dragon Quest: Dai no Daibouken (2020) ep. 6 - задължителното някой от главните герои да се скара и изложи безброй пъти точно пред love interest-ът си.
Крокодайн е забавен лошко.

Detective Conan ep. 987 - типичен anime original.

Jujutsu Kaisen (TV) ep. 6 - поне лошкото вътре в главния герой има нещо като акъл.
Уроците на Годжо-сенсей са нетрадиционни и идиотски. Да видим, как ще проработят.

Magatsu Wahrheit: Zuerst ep. 4 - без да е голяма изненада контрабандистите на оръжие се оказаха спонсорирани от клон на тайните служби, който в същото време се занимава и с още по-мръсни неща.
Установявайки това шпионката го закъса.
Неочакван флешбек за един от главните лошковци.

Kusoge tte Iuna! Animation ep. 1-2 - нискобюджетна пародийка на тема JRPG. Нищо особено.

Akudama Drive ep. 5 - нямаше екшън в този епизод. Не разкриха и нови тайни.
Скука.

Taiyou no Kiba Dagram ep. 1-22 - боклучаво изглеждаща и боклучаво написана дърта mecha. Напомня бегло за Gundam, Votoms, Ginat Gorg и подобни Sunrise-щини.
И аз не знам защо я гледам. По-добре би било да rewatch-а Vifam, дето е от същите хора, но значително по-забавно, интересено и не се взимаше насериозно.

Chikyuu Bouei Kigyou Dai-Guard ep. 1-3 - кретенска mecha, която прескочих навремето. Малко напомня за GaoGaiGar, нищо че от Xebec, а не Sunrise.
Може би ще я догледам, но не е нещо впечатляващо.

Профил

Аватар
В момента играе: Soldier of Fortune, Vivisector: Beast Within
Публикувано на: 15 Ное 2020 08:41

На половината съм на Sailor Moon R и за жалост не ми харесва колкото първия сезон.
Първо ми е странно как дуят драмата в анимето.

Първо Мамуру е забравил коя е Усаги, после я избягва, защото има видение как ако тя ще е с него, тя ще умре, въпреки че винаги, когато са били заедно, тя е оцелявала.

Въобще това не ми изглежда нещо, което той би направил. Не е съобразено със създадената характеризация в първия сезон. Няма пита Луна какво става? Няма да търси помощ?

Второ, относно Чибиуса и Шинго. Не ги понасям. Чибиуса е недисциплинирано хлапе, което постоянно изкарва Усаги като виновна, а родителите никога не поемат отговорност за нея и обвиняват собствената си дъщеря!!! Злодеите винаги я откриват, защото решава просто да избяга от другите, да не сподели какво е намислила и при някаква опасност, тя започва да плаче толкова силно, някакъв свръх лъча от светлинна енергия се появява. Никой не ѝ се кара, освен Усаги, а то другите същества, включително Луна, тъпи каквито са, решават, че тя прекалява.

Буквално, Чибиуса се събужда през нощта, вижда че Усаги се храни от тъга, защото е била отцепена от Мамуру, защото си е намерил друго гадже. ТА ЧИБИУСА ТРЪГВА НАВЪН ПО СРЕД НОЩТА да го дири по пижама, защото тя не вярва, че той има друго гадже, защото тя, която е на 5-6 години ИСКА ДА СЕ ОМЪЖИ ЗА НЕГО. Той е на 18-20 години.

И разбира се, защото е тъпо хлапе, не се оглежда дали минават коли, един камион за малко да я сгази. Тя започва да плаче, което довежда лошите при нея. Тъпото създание е спасено едва-едва от Сейлър Сеншитата и Мамуру. Ама някой казва ли ѝ колко е тъпа, неотговорна, алчна и опасна за самата себе си???? НЕ.

Шинго е долен педераст, който не уважава сестра си. То въобще не може да се каже, че е смешно или забавно неговото отношение. И той избягва всякакви отговорности и ги прехвърля на сестра си. Той просто не е за харесване. Всеки път като чуя БАКА УСАГИИИИ ми се ще тир да го прегази, дейба.

Също така, защо всички, освен Усаги, са станали по-добри в борбата срещу злите и не чак толкова злите сили? В първия сезон, Мамуру дори не можеше да победи Джедайт сам, а сега половината победи са благодарение на него. Другите Сайлър Сенши имат по още едно или две умения. Синята мисля, че даже има три!

Оф, това е другото нещо, просто не харесвам Ами. Единствената ѝ характеризация от първия сезон до сега е, че е много умна. На национално академично ниво е най-добра. Тя дори не оставя Чибиуса да спи в 10 ч., а я кара да учи до 11 през нощта. WTF?! Тая ще е от ония досадни работохолици, които се престарават и очакват същото от съработниците си.

Друго, злодеите във втора част ми се струват доста странни. Някакви извънземни, които не знаят какво е любов и са психопати, които боготворят дърво, което не разбират. И другите са пък толкова жалки, те не могат да отвлекат едно 5-годишно дете.

Харесвам как Коан е нарисувана, сякаш е от 50-те или 60-те. Много е сладуресто. Big Bad изглежда на педал. Ма то двама от офицерите на кралица Берил пък си бяха...

Виждам, че в третия сезон има лесбийки. Мразя лесбийки. Малко съм разочарован от анимето сега, не знам дали искам да го продължа.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Ное 2020 12:34

Jotaro97 написа:
Първо ми е странно как дуят драмата в анимето.

Тъй де, shoujo.

Jotaro97 написа:
Чибиуса е недисциплинирано хлапе

Като се има предвид, коя е майка му, това е логично. Егоистичното безотговорно поведение и способността да се забърква в големи каши също е наследствено.

Jotaro97 написа:
Ама някой казва ли ѝ колко е тъпа, неотговорна, алчна и опасна за самата себе си?

Тя и без това им е промила мозъците да я мислят за роднина, може още да им е казала да не и се карат.

Jotaro97 написа:
Шинго е долен педераст, който не уважава сестра си.

Мисля, че авторката го беше базирала на брат си.

Jotaro97 написа:
Също така, защо всички, освен Усаги, са станали по-добри в борбата срещу злите и не чак толкова злите сили? В първия сезон, Мамуру дори не можеше да победи Джедайт сам, а сега половината победи са благодарение на него. Другите Сайлър Сенши имат по още едно или две умения. Синята мисля, че даже има три!

Типичният super sentai баланс (т.е. дисбаланс). Главният герой трябва да е nerf-нат, за да може да ass pull-не невероятни сили във финалната битка на сезона.

Jotaro97 написа:
Тая ще е от ония досадни работохолици, които се престарават и очакват същото от съработниците си.

Доколкото знам най-популярният персонаж от сериала. Публиката си я е харесвала такава зубърка.

Jotaro97 написа:
Друго, злодеите във втора част ми се струват доста странни. Някакви извънземни, които не знаят какво е любов и са психопати, които боготворят дърво, което не разбират.

Тази част е anime original понеже са били настигнали мангата.

Jotaro97 написа:
Харесвам как Коан е нарисувана, сякаш е от 50-те или 60-те. Много е сладуресто. Big Bad изглежда на педал.

Прототипът и дори е по-древен, взет е от кабуки театъра...а там всички роли се играят от мъже.

Jotaro97 написа:
Виждам, че в третия сезон има лесбийки. Мразя лесбийки. Малко съм разочарован от анимето сега, не знам дали искам да го продължа.

Доста yuri елементи нататък, също и известна доза yaoi. Хем е типично за shoujo, хем Kunihiko Ikuhara е писал и режисирал някои от епизодите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Ное 2020 15:41

Човек, ти да не си ходеща българска тривия за анимета. Кажи-речи отговаряш на всички въпроси в тази тема.

Ретроспективно, разбирам как издразненията ми са глупави. Най-вече дразнението ми идва от това, че са прецакали гладкостта на историята. Или flow, или както и да се казва на български. Потокът или нещо такова. Първият сезон досто добре вървяха епизодите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Ное 2020 23:47

Jotaro97 написа:
Човек, ти да не си ходеща българска тривия за анимета. Кажи-речи отговаряш на всички въпроси в тази тема.

- Определено има българи с по-богата аниме обща култура от моята...или пък с по-добра памет.
- Просто се опитвам да отговоря, в никакъв случай не съм последна инстанция.

Jotaro97 написа:
Ретроспективно, разбирам как издразненията ми са глупави.

Ми не, просто Sailor Moon си е глупаво...но пък и хората го харесват точно за глупавите му черти. (Предвид, че и главната героиня е тъпа блондинка...аз пък харесвам другата буквално тъпа блондинка в шоуто - Sailor Venus бивша Sailor V. Тя поне е спортна мадама. Харесвам и мангата за нея, а мангата на Sailor Moon я дропнах.)

Jotaro97 написа:
Първият сезон досто добре вървяха епизодите.

Бе не съм сигурен, на мен той винаги ми е вървял най-трудно и най-накъсано, защото има маса отклонения от основната история (всички от тях филъри, т.е. не по мангата). Най-яркият пример е епизодът със Семейство Адамс.

Най-големият филър обаче е четвърти сезон - така нареченият арк с еднорога.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Ное 2020 09:57

AlShu написа:

Бе не съм сигурен, на мен той винаги ми е вървял най-трудно и най-накъсано, защото има маса отклонения от основната история (всички от тях филъри, т.е. не по мангата). Най-яркият пример е епизодът със Семейство Адамс.

Най-големият филър обаче е четвърти сезон - така нареченият арк с еднорога.

Самите епизоди вървят добре. Това си е епизодичен сериал. Не са пряко свързани действията. Има основна нишка, но тя не е така разположена, както примерно в оная педалщина Наруто.

Виждам, че това вече не е толкова вярно за R.

Иначе, доколкото знам, май само малко над 10-на епизода са по мангата.

Сега гледах 25-ти епизод на R и това е задължителния епизод за Ами, където разбираме, че тя играе шах. Не само че играе шах, тя е водеща сред юнушите, защото това е само естествено. Умните хора просто обичат шах и са много добри на шах. Тя е най-умната, значи е най-добрата на шах. Баси идиотщината.

Всички Сейлър Сенши бяха някакви слаби в този епизод. Тъксидо Камен... прави само едно движение, където те очевидно са използвали предишна анимирана клетка.

Като възпитателен епизод, става, макар че намирам Берфиер/Бертиер за доста досадна и нямаше да е загуба ако просто УМРÉ.

Относно носорога - мисля, че съм виждал клип на Чибиуса да се съблича пред някакъв кон.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Ное 2020 15:45

Jotaro97 написа:
Относно носорога

То еднорогът принципно се изобразява, като кон с рог на челото. Обича девици.

Ти ся на Марко Поло ли ще ми се правиш?

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Ное 2020 18:19

AlShu написа:
Jotaro97 написа:
Относно носорога

То еднорогът принципно се изобразява, като кон с рог на челото. Обича девици.

Ти ся на Марко Поло ли ще ми се правиш?

Не знам защо, но винаги ги бъркам, когато ги пиша или изговоря.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Ное 2020 21:49

Да обясня Марко Поло препратката:

http://chitanka.info/text/44814/15

Цитат:
Често, когато сме изправени пред непознато явление, реагираме чрез приближение: търсим онзи откъслек съдържание, който вече присъства в нашата енциклопедия и който повече или по-малко изглежда, че отразява новия факт. Класически пример за такъв подход откриваме в Марко Поло, който на о-в Ява вижда (ние го разбираме сега) носорози. Това са животни, които той никога не е виждал, само че по аналогия с други известни животни различава у тях тяло, четири крака, рог. Тъй като неговата култура му предоставя на разположение понятието „еднорог“ като четирикрако животно с рог на муцуната, Марко Поло нарича тези животни „еднорози“. После, тъй като е честен и педантичен хроникьор, бърза да допълни, че тези еднорози са доста странни, бихме казали — неспецифични, тъй като не са бели и стройни, а имат „биволска кожа и слонски крака“, черен и грозен рог, грапав език, глава като на глиган: „Това е много грозно на вид животно. Не е, както се казва у нас, да се подчинява на девицата, а е обратното“ (Милионът 143).

Изглежда, че Марко Поло взема решение: вместо да сегментира поновому съдържанието, прибавяйки едно ново животно към света на живите същества, той коригира съществуващото описание на еднорозите, които, ако съществуват, трябва да са такива, каквито той ги е видял, а не както ги описва легендата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Ное 2020 08:36

AlShu написа:
Да обясня Марко Поло препратката:

http://chitanka.info/text/44814/15

Много интересно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Ное 2020 08:41

Впрочем, изгледах 28 епизод на Sailor Moon R и ми се струва, че има доза сексизъм в поредицата.

Dark Moon Clan бил изпратен да претрепе някакво дете и да корумпира хората на Токио. Всичките жени след като били изцяло победени и се разбира, че са били предадени, получават възмездие и стават добри приятели на Sailor Senshi-тата.

Само, че мъжът, единствения мъж, е оставен да загине, след като абсолютно същото му се случва на него. Това означава, че писателите са го виждали като недостоен за възмездие и че наказанията за мъжете трябва да са по-строги.

Дори след като се спасяват, Усаги въобще не коментира факта, че оставили човек да умре сам в космоса. Това е много странно, като някакъв епизод на Драконова Топка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Ное 2020 07:58

Изгледах R, но нямам сила да продължа с предаването. Остава ми да изгледам и първия филм - Sailor Moon R the movie и ще съм окончателно приключил с втория сезон.

Господи, Чибиуса беше просто най-досадното нещо. Жалко, че не направиха повече с нея, да развият някаква метафизична тематика, затова как детето на главната хероиня се върнала назад във времето. Имаше потенциал. Нали, нямам предвид някаква философия да правят, а да подскажат нещо.

Да не говорим, че тя се появи като някакво заплашително хлапе, а накрая се оказа егати страхливото.

А, бе впрочем, Чибиуса кога е родена? Тя е на пет или нещо такова, но хората от бъдещето със сходна скорост ли растат? Те май не стареят. Серените колко време е била бременна?

Последната битка беше почти същата като на първия сезон.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2020 18:58

Jotaro97 написа:
Остава ми да изгледам и първия филм - Sailor Moon R the movie и ще съм окончателно приключил с втория сезон.

За кво ти е това?

Jotaro97 написа:
А, бе впрочем, Чибиуса кога е родена?

В следващото прераждане? (Не знам.)

Jotaro97 написа:
но хората от бъдещето със сходна скорост ли растат?

It's a kind of magic, magic, maaagiiic...

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2020 21:56

AlShu написа:
Jotaro97 написа:
Остава ми да изгледам и първия филм - Sailor Moon R the movie и ще съм окончателно приключил с втория сезон.

За кво ти е това?

Просто е нещо, което правя, макар и не за всички анимета.

Ще ми се да гледам оригиналния Сейнт Сея наново и после цялата поредица. Нещо не ме хвана преди години, но сега може да е различно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2020 10:42

Изгледах филма и ми хареса. Остава един special епизод, който не мога да открия в нета. Ма айде, карай.

Всъщност, филмът имаше различна тоналност от предаването, сякаш беше по-брутално, а самите цветове бяха по-студени, нямаше омекотяване.

Малко е странно как никой не коментира факта, че извънземния прилича точно като Ан и Айл(Ейру) и има подобна силова атака, сякаш взета от Междузвездни войни.

Този е най-умният и най-заплашителният злодей до сега. Най-малкото, той веднага разпозна, че Sailor Moon е Усаги.

По принцип, в тия херойски шоута и Западните им еквиваленти, когато човек се преобразява в свръх човек или херой, той или си променя облика, или си променя характера. В Sailor Moon момите не се променят въобще.

Впрочем, открих, че е имало някакъв много слаб опит да се направи дублаж на това аниме на български. Много е зле.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2020 13:40

Jotaro97 написа:
Всъщност, филмът имаше различна тоналност от предаването,

Ако има добре изглеждащ Sailor Moon филм, то това е Bishoujo Senshi Sailor Moon S: Kaguya-hime no Koibito. Бонус: Луна придобива временно човешка форма.
Но е доста тъпичък горкия. Нищо общо с централната история естествено.

Jotaro97 написа:
Впрочем, открих, че е имало някакъв много слаб опит да се направи дублаж на това аниме на български. Много е зле.

Според мен по Нова телевизия го даваха и май само първи сезон...но не помня точно.
Вече го бях гледал цялото по RTL 2 и Polsat 2.

Jotaro97 написа:
никой не коментира факта, че извънземния прилича точно като Ан и Айл

Понеже и двете са anime original, явно са били поръчани на същия екип сценаристи и дизайнери. Никой от главните сценаристи не се е набутвал да ги прави част от основния свят на шоуто.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost