Изгледах The Young Pope/The New Pope и съм малко раздвоен. От една страна, първият сезон беше супер добър, сюжетът беше смислен, персонажът на Джъд Лоу - изграден майсторски, а и беше супер интересно да вникнеш в кухнята на Ватикана. Обръща се сериозно внимание на морални въпроси (и дилеми), свързани с гейовете свещеници, абортите, педофилията, проституция и т.н.
Вторият сезон, обаче, страдеше от кофти темпо на историята, беше като цяло малко по-скучен, по-муден и доста по-претенциозен по типично artsy еропейски стил. И финалът... по подобие на Twin Peaks: The Return, оставен за лична интерпретация.
Като цяло, 7.5/10 - страхотна игра на Джъд Лоу, Даян Кийтън и Джон Малкович, както и на повечето европейски актьори. Визуално съвършен, с мега як саундтрак. Изобщо, доста нестандартен сериал, и това ми хареса. Комбинира провокативност, но говори и за вярата.... Някво, имам чувството, че и вярващи, и атеисти (и всички по средата) биха му се накефили. Има си минусите, но става за гледане (пък и е само 2 сезона, бинджва се сравнително бързо)