Автор |
Съобщение |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 23 Окт 2020 15:03
За този завой знам от студентските ми години още, когато от гарата хващах такси за квартирата. От един момент нататък, всички викаха ''то сега забраниха тука да прайм така'' бла-бла, и хващаха на дясно и чак на долния светофар. Тогава не съм бил шофьор, не съм гледал знаците. Много малко от тях праеха това нарушение съзнателно, викайки ''я да видим ще стане ли ся'' и тн  Обикновено неделя, късно вечерта, примерно. И така си го знам, не го правя никога, въпреки че редовно минавам от там и карам/взимам рода от гарата. За знаците по улиците в БГ може много да се говори, ще хвълря едно око кат съм там следващия път къде какво са сложили и дали наистина е ясно или хората го знаят, щот някой ги е спирал.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 23 Окт 2020 16:17
Дейба, иде ми да мина пак там и да огледам добре дали има знак за забранен ляв завой. Защото съм 95% убеден, че няма такъв знак и съответно няма как да знам освен ако не познавам особеностите на конкретния район.
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
 |
Gen.Toast
|
 |
В момента играе: PTSD simulator
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 23 Окт 2020 16:34
Никога не ми се е налагало да правя такава маневра там, но полу-редовно правя обратен завой на кръстовището пред Герена понеже никога не е натоварено там.
Не знам дали има знак там, но по правилник където може да се прави ляв завой, може да се прави и обратен освен ако не е изрично забранен.
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 23 Окт 2020 16:55
 Ами ето, няма знак за забранен ляв завой. Добре, че не ми писаха акт и не ми взеха точки, че щеше да е разправия. Иначе, аз това го възприемам като съвсем нормално нерегулирано кръстовище, тоест просто изчаквам тези, които идват от горе и тогава правя левия завой. И просто няма как да знам, че трябва да обърна там долу на трамвайте освен ако изрично не е указано.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 23 Окт 2020 22:43
Гипчо, в качеството ти на един от най-дъртите активни форумни членове и като шофьор с дълъг стаж те призовавам да дадеш мнение по казуса.
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 23 Окт 2020 23:08
Този ляв завой го правех и аз преди мнооого години. Един ден баща ми каза, че са го спрели и не са го глобили, само защото полицаят се е оказал бивш колега  Та от тогава не го правя. Честно казано нямам спомен дали първоначално е имало знак или тихомълком са го сложили, просто от години не го правя заради онази случка с баща ми и не съм гледал особено за знаци. Това е случка от преди 15 години поне. ЕДИТ: Сега като се замисля, май наистина няма знак само за надясно и човек може да се подведе.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 23 Окт 2020 23:13
Ама моля те, обясни как се очаква да знам, че не бива да го правя този завой без да има стандартния кръгъл знак със зачертаната лява стрелка и без да има указание, че трябва да обърна до трамвайте?
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 23 Окт 2020 23:16
Съгласен съм, няма нито маркировка, нито знак само за надясно. Това си е стандартна хранилка. Нещо подобно на това да караш по цариградско с позволени 80, след това рязко и безпричинно да станат на 50, за да те одрусат едно хубаво и 2м след това да почне магистралата.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 23 Окт 2020 23:25
Ами някой следващ път пак ще мина от там, ей така нарочно и дано да има катаджии да ме спрат, ще ги карам да ми пишат акт и да видим колко лесно ще го обжаля.
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 23 Окт 2020 23:41
The Arrow написа: Ами някой следващ път пак ще мина от там, ей така нарочно и дано да има катаджии да ме спрат, ще ги карам да ми пишат акт и да видим колко лесно ще го обжаля. Проблемът е, че ако не впишеш някакъв член, на базата, на който обжалваш конкретното нещо, едва ли ще погледнат сериозно на обжалването. Ще си измислят нещо или просто пак ще те пуснат, за да хванат някоя риба, която не се дърпа толкова.
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 24 Окт 2020 00:21
Мене вчера за пръв път ме снима триногата майка й да еба. От К. Величков нагоре по баира на Гешов към Цар Борис. Ма аз карах с 60, ба ли го колко е там - няма как да е 40, 50 да е - нали имаше 10км толеранс а-у.
Иначе и аз го имам тоя проблем с диоптричните очила, ама нямам такива слънчеви. През летните месеци махам очилата и слагам лещи и съм си бомба с нормални слънчеви (ма аз съм свикнал на лещите, щото реално досега съм носил повече лещи, отколкото очила)
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 24 Окт 2020 11:07
Мен миналата година ме снимаха за пръв път, интересното е, че получих писмото чак след 5-6 месеца 
|
|
|
|
 |
shub niggurat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 24 Окт 2020 12:30
Не помня дали съм го споделял това, но ето ... В Сицилия решихме си вземем кола под наем от Europcar. Единия ден карах от най-северната точка долу до южните части до Агридженто. Все тая. Пътя е или магистралата, или - ако объркаш кат балък - през китните селца и поленца и планински преходи. Беше красиво, поне. Тва беше юни. Октомври месец получавам честитка от Europcar че са ме снимали с колата, която съм бил наел, и че административно ми дърпат 50 или 100 еврака, не помня вече, от картата за това че съм направил нарушение с тяхна кола. Прикачват акта в пдф там на италиански, написан се едно на пишеща машина, с индиго, едвам се разбира кво, от общината на някво село из планината, техния еквивалент на долно уйно - нося го на колега италианец да го разнищиме. Излиза, че съм карал с 1 км над допустимия толеранс от 5% при ограничение 50 или нещо такова - смятайки го, карал съм с 53,5 Но камерката в китното италианско селце с 25 човека макс, си ме е щракнала щот всичко работи и нема 6-5. И ми викат, чакай си акта до 1-2 години на адрес. Да, добре  Нищо не пристигна, естествено. Посъветваха ме да пиша на техните власти там, да ми направят справка дали наистина има такова нарушение, или е неква схема на Europcar, щото много хора ми казаха, че така са им правили и на тях, без да получат наистина доказателство или документ за това. Но италианеца ми вика, брат - това е държавата с най-неработещата администрация и бумащина евър - всичко се пази на хвърчащи листчета и не искат да ползват електроника, останало е от римско време, ще си скъсаш нервите - заеби. Но видите ли що българина в чужбина спазва всички правила, а тука сме големите пичове. Малко ни глобяват даже. Аз като изляза с колата и като видя колко нарушения и минаване на червено пред камера стават в рамките на 1 час, ако държавата си събираше глобите - щеше да има пари за доста повече неща 
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 24 Окт 2020 12:40
За последно ме снимаха през 2010та. Връщахме се от концерт в Солун през нощта, защото имах някаква важна поръчка и нямаше как да ме пуснат в отпуска. По едно време към 4 сутринта падна и мъгла. Някъде там из мъглата ме е снимала камера. За това разбрах чак 2016та, когато лизингодателя трябваше да ми прехвърли колата. Казаха ми:"о, ама вие тука имате някакво нарушение от 2010та, платете си и ще ви прехвърлим колата". Аз им казах, че ще дойда с адвокат, защото не са ми дали възможност да си платя глобата с намаление в 14 дневен срок, а и глобата вече няма давност. Звъннаха ми след 30 мин и ми прехвърлиха колата Самата ситуация беше супер смешна, защото си гледах снимката от КАТ и се чудех какво подяволите съм правил край Благоевград в тоя час на денонощието. По архива ни със снимки се ориентирахме, че тогава е бил концерта. Извънградско обичам да карам с навигация, дори да знам пътя, точно заради това, че понякога липсват знаци или са скрити в храстите. GPS-а индикира всичко. @ shub niggurat - и аз съм брал ядове с италианската бюрокращина по служебни пътища. Голяма лудница е там  Към днешна дата документът им за легализиран превод на чужд език изисква восъчен печат и специално прошнуроване Един приятел, който се премести да живее в Германия каза, че бюрокрацията не е никак по-малко от тази в БГ.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 24 Окт 2020 13:20
Ами това е, много често си мислим, че в България сме измислили корупцията, бюрокрацията и т.н. и се оказва, че и навън ги има тия неща. 
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 27 Окт 2020 12:16
Ами явно съм бил в грешка и не съм видял знака. Пък и съм виждал десетки пъти други да правят тоя завой, така че съм си мислил, че няма нищо нередно.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 27 Окт 2020 13:38
 Истината е, че си извадил невероятен късмет, че не са те глобили, приятелю. А пък най-хубавото е, че вече и ти знаеш, че си бил в грешка и въпросът е изчистен. 
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 27 Окт 2020 20:53
О, аз честно казано мислех, че става въпрос за излизането от паркинга на авто-гарата (тая от ляво). Тоест, че е излизал от там. Не си представях да е карал по въпросната уличка от снимката, защото е еднопосочна, да.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 27 Окт 2020 21:20
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: [Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema Публикувано на: 27 Окт 2020 21:45
Тези дни може да карам пак натам та ще огледам изключително добре за съответните знаци в тая уличка. И естествено, няма да пресичам кръстовището ами ще пробвам да обърна на трамвайте.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|