Най-вероятно си гласувал с преференция за Кристиян Шкварек, но реално си пратил Андрей Слабаков в евро парламентаLiberty написа:Та за кого гласувахте? Аз пуснах за ВМРО и съм доста доволен от резултата, оформят се като 4-та политическа сила. Добър ход беше, че се дистанцираха от псевдо-патриотичните про-руски партии "Атака" и онова другото. Лъже-патриотите от "Воля" също нищо не постигнаха, въпреки богатата предизборна кампания.
От големите играчи, изключително радващ факт, за мен лично е че ГЕРБ запазват убедителната си водеща позиция пред БСП. Очевидно разумът е надделял у повечето ни сънародници, които разбират, че макар ГЕРБ да има купища недостатъци БСП не е и не може да бъде алтернатива.
Аз лично имах напълно ясна цел, защо избрах този път да подкрепя именно ВМРО за евро-вота. Нещо което още не съм решил дали ще го сторя на национални избори. ВМРО са единствената българска партия членка на европейските консерватори реформисти. Гласувах за тях с ясната идея, да се борят срещу разширяване на европейската бюрокрация за сметка на националния суверенитет на отделните страни членки, срещу политиката на отворени граници за мигранти от бл.изток и Африка (точно обратното на доктрината на Юнкер) и срещу войнстващите джендъри.
Мисля, че няма да остана разочарован.
Аз не деля партиите в България на леви и десни. Не сме дорасли като че ли за идеологии. В момента имаме партии с преобладаващо влияние на комунисти, агенти от ДС и не чак толкова такива. Аз за ДБ гласувах, струва ми най-малко корумпираната партия, в която има не малко интелигентни, млади и некомпрометирани хора. Хубава статия по темата:
https://blog.bozho.net/blog/3078?fbclid ... T7gJVODkbY