Този път изглежда, че играта си е full fantasy от самото начало.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
В момента играе: Soldier of Fortune, Vivisector: Beast Within
Заглавие: Re: Assassin’s Creed Valhalla
Публикувано на: 09 Юли 2020 15:58
Императора написа:
е то сякаш Assassin's Creed не беше с фантастични елементи още от самото си начало...
Само в първата нямаше. Там уж е някаква свръх развита технология, което пак е егаси тъпото. Въобще това с първата цивилизация е много тъпо. Какъв им беше проблема просто да правят игри в различни исторически периоди и си убиец, и само това? Без тия педалщини с тамплиерите и Кайн и такива глупости.
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2694 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 09 Юли 2020 16:00
От Origins насам започнаха да се оливат и да правят всякакви глупости, които в най-добрият случай имат бегло обяснение. Отделно главната история извън Анимуса е почти изцяло изоставена, но пък така е по-добре за такива като мен, които не играят новите игри и не изпускаме нищо
Сравненията с The Witcher 3 винаги ми са се стрували безумни и докато AC не спре да бъде quantity> quality никога няма да е на такова ниво, дори в сравнение с TW2.
@Jotaro97 Lol, някой май не е внимавал докато е играл AC 1. Нещата с The First Civilization присъстваха още там и бяха доста интересно вплетени в историята.
Публикувано на: 09 Юли 2020 17:54
Мен ме кефи, че нещата отиват директно във fantasy land тъй като никога не ми е пукало за assassin's creed като вселена. Честно казано чакам с нетърпение момента, в който зарежат animus идиотията и Assassin's Creed стане пълна антология от независими една от друга истории със сходни gameplay елементи.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Jotaro97
Публикувано на: 09 Юли 2020 18:17
the_presator написа:
От Origins насам започнаха да се оливат и да правят всякакви глупости, които в най-добрият случай имат бегло обяснение. Отделно главната история извън Анимуса е почти изцяло изоставена, но пък така е по-добре за такива като мен, които не играят новите игри и не изпускаме нищо
Сравненията с The Witcher 3 винаги ми са се стрували безумни и докато AC не спре да бъде quantity> quality никога няма да е на такова ниво, дори в сравнение с TW2.
@Jotaro97 Lol, някой май не е внимавал докато е играл AC 1. Нещата с The First Civilization присъстваха още там и бяха доста интересно вплетени в историята.
В първата игра има само подсказки за нещо по-голямо. Не се говори за никаква първа цивилизация. Дори в psp играта няма. Това за пръв път се говори във втората, когато разкриваш оня клип, където Адам и Ева бягат.
А защо се казват Адам и Ева, всъщност? Кой знае. Имета им имат теологична значимост, но да се прави някаква светска версия на Библията тази значимост изцяло се губи. Извън теологичния смисъл на имената, кой ще си кръсти детето пръст/човек?
Въобще всичко извън това да правиш някакви мисии, които не са свързани с тая хиперконспирация наречана Templars, е много зле.
е то сякаш Assassin's Creed не беше с фантастични елементи още от самото си начало...
Е много ясно, просто мисля че selling point-a на франчайза винаги е бил убедителния исторически сетинг и допреди последните DLC-та на Origins свръхестественото винаги е било някак индиректно загатнато и сякаш отвъд пределите на възприятията на нашия човек и нерядко сблъсъка на протагониста с такива неща водеше до това просто съзнанието му да не издържи и да започне да се фрагментира. Напълно приемам вкарването на леки митологични елементи - все пак самата концепцията на играта, особено що се отнася до Древна Гърция и при северняците, е че ние виждаме един ментален образ на света през очите на човек от тези времена, а в тези култури нерядко необяснимите неща са били допълвани и окрасявани от въображението на разказвача, предвид че все пак разбиранията им за нещата са били доста ограничени. Това го приемам, особено в тези сетинги, защото и сагите, и древногръцките епоси, и историите на Херодот са били пълни хиперболи и митологични елементи, защото просто такива са били нравите, и примерно от дъжд на вятър да вкарат нещо свръхестествено ми се струва в реда на нещата. Но да го обръщат на пълно митологично фентъзи ми се струва страшно бозаво...
Предпочитам пълния антологичен вариант тъй като спроед мен общия свят на Assassin's Creed игрите е най-слабото им звено. Ако го няма това звено можеш да имаш както напълно реалистичен свят без предпрадките към свърхестественото, тамплиерите и убийците, така и напълно фантастичен свят базиран на митология и вярвания, отново без нуждата да бъде обвързан с установения lore.
Е, все пак да не забравяме че Древните Гърци са отговорни за един тон открития и развития в науката, така че не се баш връзва да ги определиш че са имали "ограничени разбирания за нещата".
Еми... относително ограничени все пак и естествено за някои неща повече от други. Били са много напред с материала по доста въпроси, но по много други неизбежно са били на нивото на съвременниците си, все пак не са имали технологията за по-задълбочено разбиране.
Публикувано на: 12 Юли 2020 22:44
Не знам дали официалните кадри са същите като лийкналите, защото не съм ги гледал, но има коментар от девс по време на видеото:
Най-накрая изледах видеата и съм леко потресен. AC навремето имаше невероятен потенциал, който беше брутално пропилян и на всичко отгоре не ни дадоха завършек на историята, която обхващаше всички игри. Valhalla изглежда ще е поредният reskin, който по никакъв начин не оправя проблемите засягащи главни елементи от gameplay-a. Жалко. Освен това самата игра изглежда доста зле за late 2020 release, npc-тата са изключително дървени и диалозите са смехотворни. Като видях недодяланите combat animations и как персонажите се телепортират направо щях да падна Отделно не се знае нищо за микротранзакциите или level gating-а, а такива със сигурност ще има отново. И ще бъде 30 fps locked на next-gen конзолите xD Гледам, че likes/ dislikes на геймплей демото са 2:1, тъй че поне хората най-накрая се усещат Честно казано тази игра дори не бих я изпиратствал. И ако още някой я сравни с Уитчърите ще откача
Публикувано на: 14 Юли 2020 02:32
Играта е доста неполирана, така че не е честно да се гледа толкова негативно. Има потенциала да е на нивото на модерна екшън игра. Демек като Shadow of Mordor, ама без нищо забавно в бойната система. Демек игра от каменната ера, сравнена с принца. Демек шибан боклук.
the_presator
Публикувано на: 16 Юли 2020 17:12
Jotaro97 написа:
В първата игра има само подсказки за нещо по-голямо. Не се говори за никаква първа цивилизация. Дори в psp играта няма.
Императора написа:
Бе май и аз не съм внимавал, защото нямам никакъв спомен за това нито от AC 1, нито от 2. Я разясни?
16:16
Цитат:
Desmond: But how? What makes you guys so special--so smart? That you happen to invent all these things while we mere mortals stumble around like idiots?
Vidic: To be fair, we don't invent them, we find them.
Desmond: "Find" them?
Vidic: They're gifts, Mr. Miles. From those who came before. We'll have to continue this discussion later. Time's wasting.
Публикувано на: 17 Юли 2020 08:40
Бегло е, но явно от самото начало са имали предвид това с цивилизациите. Все пак, когато AC излезе 2007 тя е била предвидена като първата част от трилогия. Вероятно са измислили поне частично останалата част от историята.
Публикувано на: 25 Ное 2020 01:48
The King of Kings
Публикувано на: 28 Мар 2021 17:11
Рейдовете са забавни, историята е по-изтъркана от всякога. Подкарвам я грозно на GT1030.
Публикувано на: 29 Мар 2021 02:07
Липсват ми старите AC И тази ще я пропусна, докато не спрат с quantity> quality. Относно историята- никога няма да бъде добра, докато не решат да спрат да цедят франчайза. Или да ребуутнат нещата и да се помъчат малко повече с някаква нова идея.
Публикувано на: 02 Апр 2021 22:39
Вкъщи в повечето стаи имам поставени на пода плочки, но в спалнята съм все още в балатум и си мисля дали да не поставя някакви килими там, вместо плочки.
___________________________________ Успехът е много лош учител. Той съблазнява много умни хора да мислят, че не могат да загубят. https://incanto.center/
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения