От 1 до 7-ми клас смених доста училища, като чак в 5-ти се задържах на едно място и там изкарах до края на 7-ми. Ofc има малко носталгия, но продължавам да мисля, че 3-те години в това училище бяха най-добрите за мен, с изключение на някои кофти съученици. Учителите бяха адски яки и имах доста добри приятели от класа... но понеже гимназиите ни разделиха и аз самият съм неспособен да поддържам контакт с познати, които не са в моето обкръжение, не съм се чувал с тях от години
Гимназията определено беше low point. Бях в езикова с френкси и английски. Там вече започнах яко да мразя ученето, защото имахме 1000 ненужни предмета и всеки учител изискваше да се представяме максимално добре. Отделно там за първи път се сблъсках с учители гадняри.
Френският на хартия би трябвало да го знам много добре (DELF B2), но в действителност за последните 6 години изобщо не съм го ползвал и съм забравил почти всичко...
Класа ни в гимназията беше яко раздробен на групички и даже имаше доста конфликти първите 2-3 години, но накрая се успокоиха нещата и с 2-3-ма от моята групичка все още контактуваме, което за мен е win
Веднага след гимназията започна огромният clusterfuck, който продължава и до днес, но може би ще приключи до година, ако имам успех със сегашните ми начинания.
Всичко започна с това, че родата реши вместо мен какво да уча първоначално и понеже аз тогава си нямах идея какво да правя се съгласих... Изгубих 1 година докато го започна, 2 години учих в чужбина, върнаха ме 1 година назад заради прехвърляне и общо учих 3.5 години преди накрая да се откажа, защото стоматологията беше баси мъката.
След това изгубих още 1 година докато реша какво да правя и да се запиша, като започнах Games Technology от септември тази година.
До колкото съм чул доста от класа ми в гиманията отдавна са завършили висше и сега работят някъде, някои даже се оженили или ще го направят в близкото бъдеще.
Аз съм един от малкото, които все още се влачат, мъчейки се да направят нещо.
Edit: Иначе Волтаж, съгласен съм за това колко гадно е училището и системата, но аз лично това повече го изпитвах в гимназията, която беше нещо като затвор. Докато ние бяхме там, въведоха задължителни униформи, сложиха камери по учебните стаи, даже започнаха да заключват стаите по време на часовете
Еdit 2: Aко имате някакви конкретни въпроси- питайте xD
Edit 3: Забравих да спомена, че след 3-ти клас се преместих с нашите да живеем извън града, което imo сериозно навреди на социалните ми умения и на израстването ми като личност, поради което в някои отношения съм все още на 12 и съм на една стъпка разстояние от това да бъда social outcast