Сезон 2 е негледаем. Сериалът е именно пошъл, но не това му е проблемът.
Принципно неща като "муден ми е" и "много го разтакават" не са ми валидни причини - в общия случай го казват хората, на които нещо им е скучно и реално не би трябвало да го гледат, но понеже съм чел книгата и знам тоя сюжет какво трябва да представлява и до какво трябва да води, преценката е, че са захапали айпито и са готови да създават съдържание, независимо от смисъла и качеството му, докато не го изцедят до капка. С други думи - седнал съм да гледам Американски богове по Нийл Геймън, но в действителност върви някаква чекия, задоволяваща естестическите амбиции на създателите си, които са без много естетически усет, но за сметка на това с доста актуални мнения по политически теми, които нямат нищо общо с тематиката на оригинала.
Аре не
Подписали са за сезон 3, но дотам ще си и останат, щото за сезон 4 зрители няма да имат. Тая история е история за 15 епизода макс и се усеща, когато някой е решил да чикибойства, щото няма материал, вдъхновение и добър вкус.
Впрочем, Ананси е BLM активист. Защо? Щото е черен. Това е най-абсурдното изсиране върху герой, което съм виждал някога.