Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Online Онлайн
Заглавие: Re: Отново на футболна тематика, защото ми е скучно
Публикувано на: 10 Юли 2018 11:28

Е на Франция :D

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2018 11:39

Не съм я поръчал още, но евентуално:

Spoiler for Belgium, World Cup 1954:
Image

Заедно с:

Spoiler for other retro merchandise:

Juventus, 1952

Image
Inter, 1966

Italy, World Cup 1982

Manchester City, 1972

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 10 Юли 2018 11:45

Баси, арабите как превърнаха сити от един напълно посредствен отбор, в един ненавиждан отбор :D. Това, щото като видях тениската на Шити и ествествено направих такава физиономия :?. Другите са пушка.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2018 12:10

Gipo написа:
Баси, арабите как превърнаха сити от един напълно посредствен отбор, в един ненавиждан отбор :D. Това, щото като видях тениската на Шити и ествествено направих такава физиономия :?. Другите са пушка.

Аз се зарибих да ги следя, барабар с Тотнъм, точно защото като бях малък само бях слушал как едно време са били отбор на място, докато по мое време бяха почти плътно в тогавашния еквивалент на Championship и League One, пък сега... :lol:

Но мен не ме тревожи - реално араби, китайци или американци, щом не са ги санкционирали от UEFA, значи се вместват в условията за FFP. Друг е въпросът, че тениската сама по себе си е по-скучна от другите, но пък е абсолютно автентична, та да има там за съпорта - и без това като цяло никога не съм имал някакви кой знае какви симпатии към който и да е английски отбор и следя първенството само защото като цяло има интрига, играе се добър футбол и е като евентуална алтернатива ако не се случва нещо кой знае колко вълнуващо в тоя кръг от Ла Лига и Серия А. :D

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 10 Юли 2018 14:27

В Англия симпатизирам на Пуул. Не за друго, а защото баба ми им е фенка :lol:. Мда, другите баби гледат сапунки, моята гледа мачове по цял ден :D
Иначе си прав, че няма значение от коя държава идват парите. Аз просто харесвам отбори, които са се издигнали сами, а не е дошъл някой си примерно абрамович, за да ги спаси от мъките им.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2018 15:32

Ами то е доста субективно - дали примерно можем да кажем, че Ювентус са отбор, който след скандалите и всичкото сам се е издигнал, или всъщност са издигнати от династията Анели? Де факто те още от време оно си държат клуба, а тяхната финансова империя включва конгломерати като Фиат (и всичките му прилежащи компании), Ферари, The Economist и куп други неща на обща стойност над 25 милиарда. От една страна клуба е израснал с династията, но от друга виждаме че каквато и неблагоприятна участ да ги споходи, гърба им в тяхно лице е толкова солиден, че е въпрос на време отново и отново да са на върха.

Или за контраст, отбори като Борусия Дортмунд, постигнали всичко което са постигнали съвсем сами и известни с изключително силната си школа, as opposed to отбори като Байерн Мюнхен, постигнали абсолютно всичко сами и до ден днешен все още притежаващи над 75% от акциите от акционерното дружество на отбора (с останалите 25% разделени по равно между Адидас, Ауди и Алианц) които пък на свой ред са известни с това че изпиват кръвта на всичките си конкурентни отбори в Бундеслигата с абсолютното си, безпрекословно финансово надмощие. И двата отбора са постигнали всичко сами, но вторите са толкова успешни, че почти напълно са заличили конкуренцията в Бундеслигата, в резултат на което всички ги мразят. Та в един момент човек се пита, не е ли по-добре да дойде един sugar daddy, който да разбие чоукхолда на Байерн над Бундеслигата и да избави Дортмунд от мъките? В крайна сметка ако зад тях стои някой китайски конгломерат или петролен шейх, ще могат на спокойствие да работят върху талантите в академията си без да се тревожат, че ще бъдат принудени да се разделят с тях когато на Байерн им скимне, като по тоя начин и ще върнат живеца в Бундеслигата. Ако това се случи с още 1-2 отбора, Бундеслигата с рекордната си посещаемост би могла да бъде първенство което си струва човек да следи, защото сега определено не е. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 10 Юли 2018 20:28

За Байерн и Дортмунд си прав, но за Юве - не :wink: Старата госпожа е първият клубен отбор в Италия изобщо. Кои са били Аниели през 1897 :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 10 Юли 2018 20:38

Мастър Люх написа:
За Байерн и Дортмунд си прав, но за Юве - не :wink: Старата госпожа е първият клубен отбор в Италия изобщо. Кои са били Аниели през 1897 :lol:

Ами били са богато семейство което през 1899 основава Fabbrica Italiana di Automobili Torino (FIAT).
Не знам кога точно влизат във футбола, но по време на футуризма между двете световни войни, и развитието на масовеите медии, Ювентус вече е бил известен като "техния отбор" и тяхната бизнес философия явно се е ползвала като стратегия на игрището, каквото и да значи това. Та почти 100 години гарантирано са движещата сила зад Ювентус.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2018 20:42

Мастър Люх написа:

Е брат, Ювентус са собственост на Едоардо Аниели още от 1923 г., а династията им съществува дори 100 години преди това. Най-малкото което е ФИАТ съществува от 1899 г. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 10 Юли 2018 21:44

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2018 07:45

Еми честно казано ти може да го отдаваш на каквото си решиш, но реалността е, че в този мач с изключение на един-два несвирени преки свободни удари срещу Хазар, всичко си беше в реда на нещата и както казах след предния мач, или французите са се стегнали в защита, или буквално Аржентина са били отборът, който оказа най-ожесточена съпротива срещу тях до момента. Или просто бяха последният отбор, чиято тениска облякох по време на мача, пък било то и само от края на първото до края на второто полувреме. :wink:

Не съм изненадан от този резултат, нито пък особено разочарован - силни са момчетата и сега ми е интересно кой от двата най-млади отбора ще отнесе титлата за втори път у дома. Не искам все още да отписвам хърватите и отборът им е пълен със звезди от всички най-големи отбори в Европа, просто не съм убеден че имат физическата подготовка за да се справят с тия young upstarts Англия. Да видим. :)

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2018 08:29

Казах вече, че я нямам още и вероятно няма и да си я купувам. Впрочем само искам тук да вметна, че Англия е спечелила последните Световни първенства под 17- и 20-годишни, които са един от най-добрите индикатори за това накъде се движи школата на един отбор. :wink:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2018 10:39

Хаха, добре като не е индикация, хвърли едно око какво е било, когато Меси, Кавани и Суарез са били под 20. Когато Агуеро е бил под 20. Когато Савиола е бил под 20. Ако щеш и когато Иниеста е бил под 20. Грам не е индикация за нищо. :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 11 Юли 2018 13:52

Разбира се, че е индикация... Стига после футболния им съюз да не насере нещата както го направиха аржентинците в последните години. Тоест не заложиха на младите момчета, които мачкаха в под 17 и под 20г.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2018 19:38

Валентин I написа:
Успех им пожелавам, но при изроди като Белгия, Хърватия и Франция не бих се надявал на кой знае какво. :D :arrow:

Валентин I написа:
Не искам все още да отписвам хърватите и отборът им е пълен със звезди от всички най-големи отбори в Европа, просто не съм убеден че имат физическата подготовка за да се справят с тия young upstarts Англия. Да видим. :)

:D

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2018 20:51

Der Meister написа:
Валентин I написа:
Успех им пожелавам, но при изроди като Белгия, Хърватия и Франция не бих се надявал на кой знае какво. :D :arrow:

Валентин I написа:
Не искам все още да отписвам хърватите и отборът им е пълен със звезди от всички най-големи отбори в Европа, просто не съм убеден че имат физическата подготовка за да се справят с тия young upstarts Англия. Да видим. :)

:D

В интерес на истината тогава хърватите не бяха показали все още, че съвсем не са толкова стабилни, колкото изглеждаха първоначално, пък останалото важи все още с пълна сила. Белгийците ги окъпаха без кой знае какви затруднения или угризения, просто отпаднаха, докато Франция е вероятно да го направят в неделя. Ще поживеем още няколко дни и ще видим, но на мен от всичко видяно до тук вече нещата ми изглеждат доста уравновесени между двата най-млади отбора на първенството, с едно евентуално леко преимущество за Франция от около 5-10%, ако изобщо англичаните я докарат до там. :arrow:

Ashkenazi написа:
Той вече няколко пъти се сменя по този начин, противоречейки си през само няколко поста...

А ти, Саше, си затваряй недъгавата, комсомолска уста с инфантилните ти дебилщини. Какво означава "се сменя", тук не сме ти нито в детската градина за хлапета с увреждания, нито зад блока ти където те целим с камъни и да кажеш, че "се сменям" защото съм почнал да целя и другите хлапета. Тук гледаме Световното първенство по футбол и в хода му постепенно можем да си изградим някаква що-годе адекватна представа за това, което се случва, ако изобщо сме способни да погледнем отвъд неадекватните си политически убеждения (!?) или други напълно несвързани със спорта фактори. Така че изобщо не си прави устата да ми правиш тъпи реплики, точно ти. :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2018 22:33

Виждате за какво си говорим..

Бяха по-бавни, видимо по-изморени, и все пак класата надделя. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2018 22:49

Не съм гледал мача, ама все пак: ИИИ МОЩНО КУР ЗА АНГЛИЯЯЯЯЯЯ АЛЕ АЛЕ АЛЕ!!!!!!!!!!!!!

Профил

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 11 Юли 2018 23:01

Баси кефа! Не съм очаквал, че мач, в който криско или геймар ги няма да реват накрая, ще ми е толкова приятен като развой.

Профил

Публикувано на: 11 Юли 2018 23:10

Когато англичаните поведоха, очаквах точно подобен развой :arrow: Закономерна победа за по-добрия отбор :!: Ако не бяха изморени хърватите, нищо чудно резултатът да беше по-изразителен.

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com