В кофти настроение съм и тоя път не виждам причина да си подбирам думите - нещо, за което принципно ми се налага да полагам съзнателни усилия след като ви прочета плиткоумията тук.
Обаче се превръщаш се в абсолютно нетърпим лайнар и почвам вече да ти се дразня, въпреки че на няколко пъти съм полагал усилия да си замълча и да не те антагонизирам
точно тебе специално.
Разликата между ГЕРБ и БСП може да е била малка, но перспективите за коалиционни партньори пред ГЕРБ са повече отколкото тези пред БСП. Така е било, така и ще бъде още доста време.
Като цяло съм останал с впечатление, че що се отнася до БГ политика аз, ти и Андрей имаме горе-долу сходни възгледи. Затова изобщо не разбирам какво е това дребнаво заяждане от твоя страна.
От някакво време си имаш имаш някакъв проблем с мен конкретно, иначе изобщо нямаше да се намесиш в разговора, така че аре да не си подмятаме топката. По отношение на бг политиката заяждането си е от страна на Андрей с "умерените" десни и т.н. подмятания към мен и Гипо. В тоя случай аз го подхванах с това, че демонстрира забележителна липса на усет за нюанс в
международната политика.
Оттам нататък - по един или друг начин съм бил ангажиран с т.нар десни бг партии в пъти повече от теб, Андрей или който и да било форумен келеш, който ще ми държи сметка, че съм си позволил да отворя приказка против тях - казвам го чисто и просто като необходим факт, не е нещо, което да ми вдига пишката. Мотото на Да, България го знам перфектно, и хората там ги познавам с една идея по-добре от вас,
истинските десни (

) същото и с Нова Република. Това далеч не е факт, от който да извличам някаква гордост, но е именно факт, на фона на който някакви реплики от порядъка на "заради хора като теб тоя и оня имал два процента" и т.н. ме карат да ти пратя мутри, щото не можеш да останеш толкова безнаказано прост, сещаш ли се.
+ че Да, България не е дясна партия и никога не са го твърдяли
+ че не разбирам как като гласувам за някоя от трите формации, пак съм виновен, че не са влезли - дееба тия хора като мене бе, всеки път им гласуваме доверие, те не го оправдават, търсим им отговорност и те ни обвиняват, че заради хора като нас се били провалили
Кучко. Моля те.
Заслужено са извън парламента, понеже ДСБ са идеалисти, скъсали с реалността и без капацитет за управление. Заслужено са извън парламетна, понеже РБ предпочете да остане на всяка цена във властта, вместо да последват ДСБ и да придадат поне някаква тежест на принципното им, но иначе наивно решение. Заслужено са извън парламента, защото въпреки факта, че ДСБ бяха единствените, застанали зад Христо Иванов в най-тежките му моменти от битката за съдебна реформа, той направи собствен политически проект и отказа подадената му ръка за общо явяване на избори от страна на ДСБ. ДСБ пък отказаха подадената ръка от страна на РБ 2.
Избирателите на тия три партии, събрани заедно в най-добрия случай не могат да достигат до 500 000. Ще ми обясниш ли някакси чисто математически как хора като мен, гласувал за Нова Република, Драган, гласувал за ДАБГ и Петкан, гласувал за РБ, сме виновни, че тия абсолютни келеши не са в парламента, когато решението да се явят поотделно е изцяло тяхно и е абсолютно единствената причина да са навън? Аз, Драган и Петкан със сигурност не бихме имали нищо против хората, за които сме гласували, да са обединени в парламента, ВЕРВАЙ МИ.
Бях се засилил да ти кажа, че колкото повече пишеш някакви неща, на толкова по-голям тъпунгер ми приличаш - още когато преди време изплиска някаква тотална глупост и всички ти скочиха, забравих вече за какво ставаше дума, но викам си - тъпо е така на влака, ше си замълча.
Тоя път обаче няма, та ше те питам пак - след като съм изгубил толкова часове безвъзмезден труд, за да могат тия ПОКЕМОНИ да влязат, с какво точно аз съм виновен, че те решиха да се нацепят и какво точно мен ме прави "уж десен", а теб те прави автентично десен вместо пробит форумен драскач, който обожава да спори, цитирайки по точки?
Също така, понеже са ти заключителните думи и подчертават опита ти да ми характеризиращ отношенеито към десните, кога съм намекнал дори, че те са "същите мафиоти" като ГЕРБ и БСП? Не само сега, кога изобщо във форумната ни история дори бегло съм изказал такава позиция? Елаборирай.
Онова "всички са маскари", което ми сложи в устата също. И него не съм го казвал.
Смисъл, тъпако ханс, аз в рамките на колко поста точно ше трябва да го кажа това - ГЕРБ и БСП са двете страни на една и съща монета и не, много твърдо отказвам да легитимирам начина на мислене, че избора на едната пред другата може да представлява избор на по-малко зло. Нали точно това обяснявах досега.
Ако изобщо може да се говори за някаква алтернатива, естествено, че тя ще е от кръга на тия т.нар. десни отломки, които останаха. Но не, не заслужават да влязат в тоя си вид, в който размахват среден пръст на избирателите си. Те дори да бяха влезли, дори първа политическа сила да бяха, в тоя си насипен, дезорганизиран и лишен от единство и идеи вид чисто и просто нямат управленски капацитет. Явно хората с некви стандарти не сме десни
Иначе за избора между ГЕРБ и БСП - за последен път. Вадя пластелин и обяснявам като за тъпунгери - сори, че досега не съм го правел така, ма честно казано едва от известно време почна да ми се прокарва мисълта, че май си значително по-тъп отколкото мислех.
Между ГЕРБ и БСП съществува символична разлика - ако трябва да избирам само между двете, ще бъде ГЕРБ, естествено. Впрочем, това няма нищо общо с това дали съм
автентично десен като вас, шматки безподобни. ГЕРБ не са десни. Да се гласува трябва - който за когото иска.
Създаването на илюзия, че правейки избор за едните за сметка на другите, извършваш акт, който създава някаква значима разлика, е безумно. И в двата случая България остава мафиотска държава. Разликата е, че в единия мафията се подкрепя от ЕС, а в другия -
от Русия. Алтернатива трябва да дойде от дясно. За да се формира тя обаче, трябва да спре илюзията, че ГЕРБ са viable опция срещу БСП. Голяма работа, че съм избрал на думи във форума Радев пред Цачева - едно на ръка в крайна сметка гласувах за нея, второ - дори да не бях, двамата са еднакво неприемливи и разговорът изобщо не трябва да е на тая плоскост. Цялата ни сладурска дискусийка произхожда от това, че Андрей има някакъв проблем със схващането на тази идея и го решава като ме троли, че не съм достатъчно десен - нещо, заради което с удоволствие му отвръщам със същото. Реално нищо не предлагам, защото няма нужда - който си гласува вдясно, да си гласува там. Само
малко вече
почва да ме дразни
някакви мърши да ми обясняват аз колко съм десен
на базата на това, че съм казал нещо добро за кандидат на БСП на фона на такъв на ГЕРБ, когато при едни избори, в които нещата са сведени до избор между тях, играта вече е загубена за пореден път
капиш?
Та в светлината на тези неща, да ви питам и двамата - замисляли ли сте се, че може би пък заради десни
като вас живеем в продънена кочина?
А, да - само някой лайнар да се пробва да ме цитира избирателно за нещо вместо да се понапъне да схване цялостната мисъл, майка ви жална тогава.