Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: аре пак политическия компас
Публикувано на: 26 Дек 2014 10:31

Остана само първичната кал... :o

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 24 Апр 2017 10:03

Image

Нищо ново при мен - въпреки че в момента проявленията на социалния либерализъм ми бъркат доста в очите, overall по тестовете съм си либерал, само че консервативен.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2017 11:04

Само дето си мисля, че към икономическата ос би трябвало да съм 50 на 50, иначе останалото ми е горе-долу вярно.

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 24 Апр 2017 12:06

tochno izleze, da

morko, koga odesnq tolkoz be, direktor li si veche :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2017 14:06

Тъпи/абсолютни + тъпо зададени въпроси/statements (и в двата теста ги имаше, но повече в новия май).

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 24 Апр 2017 21:47

http://www.polquiz.com/test/

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 24 Апр 2017 23:35

Теста е предназначен за американци, следователно отговарях като такъв например на въпроса "Смятате ли че нашата страна е по-добра от всички останали" - Отговор твърдо ДА естествено, иска ли питане :D

Иначе съм доста доволен от резултата си относително точно са ме уцелили:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2017 01:53

Всичките тия тестове изкарват едно и също :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2017 11:22

Има някои въпроси с които не съм много съгласен как са формулирани. На пример въпроса All people, cultures, worldviews, genders, sexualities, and economic classes should be treated equally.

Тук не става ясно от кого? Ако говорим за права спрямо закона, то естествено всички хора са равни. Но ако говорим за отношение в обществото, то докато полът и сексуалната ориентация са нещо което човек не си избира и следователно не бива да бъде съден за него, то културата, ВЪЗГЛЕДИТЕ ЗА СВЕТА и икономическото му положение са част от неговия характер и следователно, аз лично няма как да третирам хората еднакво по тези показатели, още по-малко пък да уважавам еднакво възгледите на всеки :D

Профил ICQ

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2017 12:33

Доколкото се познавам, при мен процентите за Societal и Economic Axis трябва да са обърнати.
Доста от въпросите са недомислени, а последната категория си е направо абсурдна. Например аз не виждам как спазването на обществени обичаи като например празнуването на Коледа може се възприеме като противопоставяне срещу техническия прогрес.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2017 13:48

Това е защото не познаваш американският политически спектър достатъчно добре. Въпросите са си доста точни (повечето), ако знаеш какво означават. Например "прогресивизъм", макар че са сложили символ на атома, не се има предвид само научния прогрес. Това е общо взето левичарско понятие с което левите в Америка описват "прогреса" към тяхната версия за светло бъдеще. Да си чувал за "войната срещу Коледа?". Да ако смяташ че Коледа е ОК, това те прави доста не-прогресивен. :D

Аз например въпреки че гласувах силно в подкрепа на гей-браковете, абортите и легализацията на наркотиците, както виждаш ме е сложило едва на 50% прогресивен :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2017 16:05

нелегален написа:
Мисля че този въпрос за отбелязването на Коледа касае "традиционната" Коледа, тоест библейското ѝ тълкуване и спохождащите го обреди и ритуали.

Иначе Коледа от доста време е комерсиализирана и е само за подаръците, това се знае. :D

Тъкмо там е работата, че не. В момента, ляво-либералните среди в САЩ, които държат по-голямата част от медиите, Холивуд и академичните среди, правят чисто комерсиалното отбелязване на Коледните празници политически некоректно. Много водещи бранодве като Старбъкс, отказват да отбелязват празника, задължават служителите си да поздравяват с безличното Happy Holidays вместо Merry christmas и също някои търговски вериги не украсяват магазините си с коледна украса за да демонстрират колко са прогресивни. Според ляво-либералните лунатици, коледната украса и дори казването на "Весела Коледа" на публични места е обида и подтисничество спрямо другите религиозни общности и атеистите :shock:

Същото важи и за Великден, като Google например традиционно бойкотира празника, като не прави специално google - лого по случая, от 2000г. насам. Както знаем Google, която е базирана в Калифорния, прави специални лога за какви ли не глупави поводи, но за втория по значимост християнски празник - НЕ!

https://youtu.be/k7-v40ztcQw

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2017 16:26

нелегален написа:
^ това няма нищо общо с ляво-либералите, нито дори със САЩ. Просто натам върви света.

Замисли се как допреди 10 години София светваше с украси и светлини за празниците, а сега сякаш на никой не му пука че е Коледа. Просто такъв стана света.

Това има всичко общо с ляво-либералите в САЩ. Там за разлика от тук голяма част от населението е дълбоко религиозно и консервативно и тачи Коледата. Причината да няма украса, не е защото клиентите така искат, а са чисто политически/идеологически.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2017 18:09

Андрей е прав тука, няма украса защото няма политическа мотивация за това. Точно по Коледа в Капитал бяха публикували една интересна статия защо коледната украса в София не е на ниво.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Апр 2017 23:50

В гражданската ос, клоня към Либертарианец, което е различно от либерал. Все пак не възприемам част от крайностите на либертарианците, за това съм класифициран като либерал, но това трябва да се разбира в смисъла на класическия либерализъм (по-малко намеса на рържавата в икономиката и живота на хората), а не като нео-либерализма, което е нео-марксизъм практически. Доста са тънки нещата. Особено е интересна "прогресивната ос", където отговорих на въпросите, че по принцип съм ЗА гей-браковете, против забраната на абортите, смятам че развитието на науката и техниката би подобрило цялостно живота на хората и не смятам, че в миналото хората са живели по-добре от в момента. Въпреки всичко съм класиран едва 50% "прогресивен", което именно демонстрира до каква степен левицата е отишла в крайности, включително да - ако си украсиш с коледна украса, вече си враг на "прогресивното" човечество.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2017 13:44

https://8values.github.io/results.html? ... 3.1&s=81.7

На другия тест от Морко не мога да дам линк към картинката, но ме изкара:
Collective vs Individual preferences
Social
90%
Economic
70%

и съответно:

Political philosophy
Your political philosophy is: Libertarian
Libertarians believe the Government shall have a limited role, putting freedom before both in economic and social terms.

Първия тест ме е изкарал малко повече ляв отколкото се определям.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2017 13:56

Liberty написа:
Има някои въпроси с които не съм много съгласен как са формулирани. На пример въпроса All people, cultures, worldviews, genders, sexualities, and economic classes should be treated equally.

Тук не става ясно от кого? Ако говорим за права спрямо закона, то естествено всички хора са равни. Но ако говорим за отношение в обществото, то докато полът и сексуалната ориентация са нещо което човек не си избира и следователно не бива да бъде съден за него, то културата, ВЪЗГЛЕДИТЕ ЗА СВЕТА и икономическото му положение са част от неговия характер и следователно, аз лично няма как да третирам хората еднакво по тези показатели, още по-малко пък да уважавам еднакво възгледите на всеки :D

Вече въпросът е перифразиран на:
All people - regardless of factors like culture or sexuality - should be treated equally.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2017 14:11

Трябва пак да го пусна и да видя какви резултати ще ми излязат. Отново според мен по-коректно щеше да бъде зададен въпроса "...да имат равни права". Защото всички имат равни права пред закона. Отново обаче, ако говорим за лично отношение, културата е нещо което не може да се пренебрегне.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2017 15:01

Принципно си прав. Според мен, предвид факта, че теста е за политическа ориентация, е по-логично да се разбира, че става въпрос да бъдат третирани еднакво от закона. Личното ти мнение, относно тези хора, няма особено значение в политически аспект. Затова гласувах, че съм съгласен.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2017 20:10

Не знам как реши, че съм социалист при положение, че по икономическата ос, теста ме е изкарал центрист :) И не знам кое ми е близкото до твоите резултати, при положение, че ти си 82.1% социалист, а аз 54.9.

Като цяло тези тестове са доста относителни и не много меродавни, защото:
1. Повечето въпроси са супер общи. Аз с едно и също твърдение може да съм и съгласен и несъгласен в зависимост от конкретната ситуация. Не се сещам за конкретни примери, но имаше доста такива, на които просто не отговорих.
2. Много зависи къде живееш и как ти се е развил личния живот. Възможно е двама човека с абсолютно еднакви възгледи да са дали коренно различни отговори. Примерно някой буден, млад, свободолюбив, open-minded, прогресивно-мислещ саудитец, потискан от религията ще даде коренно различни отговори от някой със същите възгледи, но живеещ в либерална държава. Единия ще хейти яко религията, примерно, докато другия - не, защото не се меси толкова в живота му. Той теста очевидно е правен за американци, но аз като не живея няма как да съм наясно с някои неща. Имаше един въпрос, например, за някаква американска здравна програма single person, която не ми се ровеше в уики да я проучвам и не отговорих.
3. Както каза Андрей, има и много двусмислени въпроси.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com