Автор |
Съобщение |
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 11:24
Всъщност Aloy има по-големи гърди от последната инкарнация на Lara Croft. Ти играл ли си последните Tomb Raider-и? Бойната система е почти идентична, skill системата е много подобна(като ефекти, не като структура) и в Tomb Raider има много side мисии, светът е на практика отворен, въпреки че е много по-малък, платформингът... well. Противно на очакванията ти също в Tomb Raider има crafting. Horizon Zero Dawn има по-голям scope, по-големи противници и повече RPG елементи, но да кажеш, че игрите нямат нищо общо е просто абсурдно.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 11:37
Sentry играл съм последните 2 части на томб райдер като от rise of the tomb raider останах разочерован.Сега тука идва момент на усещане Ако не беше ми споменал сега че игрите имат общи неща дори нямаше да се замисля което е така съгласен съм но като усещане докато играеш самата игра в нито един момент не правех асосиация с томб райдер.Предполагам това е така защото елементите на платформинг в horizon zero dawn са доста малко. Както казах играта за мене след 30 часа играта е близко до skyrim i witcher 3 заради отворения свят и самите персонажи в нея.
___________________________________ it's never easy....
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 11:48
По въпроса за ME:A ето мнението и на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ вече близо 700 рейтинга http://www.metacritic.com/game/pc/mass- ... er-reviewsДори няма да коментирам и да има хеитъри пак ще кажат някой 4.1 оценка WTF?
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 11:55
И тук идва това, което казах преди - светът и естетиката те разсейват от това, което играеш. Самия факт, че сравняваш тази игра с The Witcher 3 и Skyrim е абсурден за мен, защото от към gameplay трите игри нямат нищо общо.
Иначе за Andromeda - не мисля, че е за 4.1 - оценката е очевидно продукт на мемемизацията на анимациите на играта и на това, че в момента всъщност е готино да се хейти.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 12:32
Sentry тука ти да ми кажеш че няма общо с skyrim и witcher 3 е повече от смехотворно играл ли си играта или си гледал клипчета само?защото звучи да си гледал само. За МЕ:А бъркаш да играта не е за 4.1 но хората са ядосани и излъгани и го изкарват с ниски оценки.hype беше голям и резултата от играта е плачевен.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 12:34
Сентри,казал съм вече-нормално е един човек да каже,че играта не е неговата бира,не му допада.Ама да се слагат някакви епитети на пълен провал,недоразумения....нали.Пълен хейт,като споменатия метакритик-оценки 0 и 1.Иначе не се притеснявай за мен,спокоен съм,просто ме кефи да правя на пух и прах доводите на критиците,затова си губя времето тука.
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 12:37
Хората от IGN, Gamespot и т.н. много се опариха при последните игри на Bioware, като се скъсаха да им дават незаслужено високи оценки (DA2, ME3, DAI), а впоследствие към тези игри имаше много фенски негативизъм и почти универсално хейтване. В интерес на истината обаче в момента е много по-масово мнението сред феновете, че DA2 и ME3 са си добри заглавия (ех, носталгията работи). Това обаче не променя факта, че явно този път гейм журналистите обръщат позицията си и за застраховка предпочитат да дават незаслужено ниски оценки. То ако познатия ни Witcher 3 беше издаден от Bioware, щяха да му праснат оценки между 5 и 6 по десетобалната Дотук съм минал 20 часа и със сигурност MEA не е пълният провал, който се тръби отвсякъде. Има предостатъчно добри неща, които да поддържат интереса ми, а с повечето недостатъци всъщност се свиква и спират да дразнят. Най-основното ми недоволство е, че можеше да направят страничните куестове с повече диалог и история към тях. Повечко "месце" един вид. Засега играта със сигурност не е за оценка 9 или пък 6, но по-скоро е солидно 7.5 с потенциал за 8+ (мултито си е почти за 10). Зависи как се развият нещата по-нататък. Ако трябва да правим сравнения, е много по-добра от първия ME, дори като отчетем времето в което излизат двете игри. ME1, дори когато излезе, беше толкова средняшко заглавие, че почти отиваше към посредствено за нивото на Bioware. Обаче беше единственото горе-долу читаво RPG за Xbox, уцели правилния момент да бъде издадено и затова му даваха супер оценки, което реално си беше смешно. Voice acting-а в ME1 е най-дървеният в цялата поредица, геймплеят е най-зле, графиката беше слаба дори за времето си, навсякъде бъгове по лицата (например ниски текстури по челюстта на Гарус и шантавите очи на Лиара). Ама на - почти максимални оценки и всички се превъзнасят каква велика игра е Основният проблем на MEA, за който всички се хващат е липса на "polish", т.е. полиране и доизчистване на детайли. Напълно и 100 % вярно. Обаче да очакваш полиране точно от Bioware, леле-мале... Досега най-полираната им игра си остава ME2 и нищо друго. Което изобщо не е някаква висота. Да сравним MEA с HZD, която толкова е хвалена в момента. HZD е с по-бедна RPG система, по-опростена бойна система с доста по-малко вариации, играта като цяло е едва около една четвърт от размера на MEA, има същите "fetch quests" (домъкни ми Strider lense, донеси ми копието на баща ми). Голямата разлика? HZD е мнооооого, ама много полирана и няма разни дребни нещица, които да те издразват внезапно. Та затова ми е малко чудно, че хората искат полиране от Bioware. Ако това е основното, което хората търсят, тогава как изобщо са харесали цялата ME трилогия, че и DAO. Да не говорим, че дават на "For Honor" по-високи оценки от MEA, което си е wtf отвсякъде Що се отнася до Metacritic оценката, тя беше даже 3.2 от потребителите (май 400+ ревюта) още ПРЕДИ играта да излезе. Чисто тролене. Щом е прескочила 4 и продължава да расте, значи хората, които реално са я видели, имат доста по-положително мнение.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 12:54
Най-накрая нещо смислено!Евала Capo!
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 12:58
Capo моля коментирай тези линкове това са user review на голяма бройка хора http://www.metacritic.com/game/pc/mass- ... er-reviews http://www.metacritic.com/game/pc/mass- ... er-reviewshttp://www.metacritic.com/game/pc/mass- ... er-reviewsОт 3 ката почва падението като негативните оценки на 3 са заради края на играта Но те питам защо хората са доволни от 1 и 2 но не от 3 и 4? И само за инфо на metacritic отключват коментарите когата играта излезе не прди това а играта излезе на 21 в usa добвям и мнение което точно описва защо хората бучат It's just a big mess overall, animations are the least of their problems. Story is lacking compared with mass effect 1 and 2. And character development is just bland, it feels like I'm talking to cardboard cutouts. They characters don't feel like actual people, they are just there to take up extra space. Squadmates aren't even comparable to the amazing squadmates we had in the previous games. Hell, even JACOB from mass effect 2-3 is more interesting than these guys. The only thing that is great is the exploration and the gameplay but that's it. Even the RPG elements are trash.... allowing everyone to spec into everything!? Seriously! That's not a good RPG, if you spec. into biotics, you'd ONLY have biotic powers.... but nope in Andromeda, you wanna have biotic, tech and explorer powers... no problem you can do that with no limitations and no negatives, just wow bioware.... way to really dumb it down for everyone. After 15 hours. I stopped played because I was just damn bored, never felt like that during a Mass Effect game which is a damn shame. It's shocking how Bioware went from the masterpiece of "Baldur's Gate" to this piece of ****
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 14:15
moroel, щом това е целта ти, но знаеш, че дали нещо е добро или не почти винаги е субективно. dx4 написа: Sentry тука ти да ми кажеш че няма общо с skyrim и witcher 3 е повече от смехотворно играл ли си играта или си гледал клипчета само?защото звучи да си гледал само. За МЕ:А бъркаш да играта не е за 4.1 но хората са ядосани и излъгани и го изкарват с ниски оценки.hype беше голям и резултата от играта е плачевен. Не съм я играл, но е очевидно, че като gameplay игрите нямат нищо общо. Говоря трите игри пожеду си. The Witcher няма нищо общо със Skyrim или Horizon и Skyrim няма нищо общо с Horizon като GAMEPLAY. Не говоря за история, структура на света и наличие или отсъствие на куестове, а за базов gameplay на ниво механики - бойната система, traversal механиките и дори какво стои зад базовото диалогово дърво са толкова различни, че за мен е пълен абсурд да се сравняват. Айде, може да се каже, че crafting системите са подобни и че всички се вписват в генералната концепция за RPG и че са с отворен свят, но до там. Иначе наистина съвсем забравих за overhype фактора, тъй като отдавна съм се избавил от тази гадина в себе си. И да, вероятно го има и това, но според мен някои го правят и просто защото е модерно - като Trailer-a на Infinite Warfare. За мен ME:A никога не е била очаквана, камо ли пък с нетърпение, така че текущото и състояние в момента е що-годе приемливо и най-вероятно ще взема играта при sale. От друга страна аз харесвам главно middle market заглавия в последните години и големите продукти са ми яко bland, така че като цяло очакванията ми за полировка не са много високи. А някой като ми спомене Baldur's Gate за сравнение с модерна игра ми става просто смешно.
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 14:35
Sentry като е един от старите членове на форума като мене уважавам мнението ти но не може да говориш за игра коятоне си играл просто си нямаш на идея колко много елементи има особено от Wticher 3 като почнем от бранe на билки за poitoins (health,resist fire,resisit shock,resist freeze,даже potion да ти пълни повече кръвта и да ти дава малко кръв през определено време(познато?) dodge при бой търкаляне при бой викане на mount с свиркане диалога виждал ли си го на HZD? имаш избор какъв де отговора което промения части от историята накрая събираш Allies за финалната битка kaer morhen? И ако това не те убеждава моля виж това: http://www.pushsquare.com/news/2017/03/ ... _continues ако и след този линк ми кажеш че 2 те игри нямат нищо общо...
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 14:55
Чакай, чакай, ти сериозно ли смяташ, че откакто играта е пусната в Щатите (преди броени часове) някои хора (стотици явно) са имали време да изиграят достатъчно, че да сложат ниски оценки на цялата игра То те едва ли са успели да минат туториала и Еос за това време. Смешно е да се връзваш на такива явни тролове. А това ревю "бижу", което си постнал - сериозно ли вземаш оплакването, че сега нещата са по-зле, защото имаш "опция" да не си заключен като биотик, инженер или войник? Без майтап? Това е лошо? Защо? Да не би нещо да те спира да играеш по стария начин? Ама не, щом вече не е по старому, значи е мега зле, независимо, че зависи от [url]личния ти избор[/url]. Аз например си играя в момента като типичен Infiltrator и не сменям изобщо профила. Нищо не ми пречи да мина играта по този начин, ама нищо. Още по-смешно е, че този умник твърди, че това е "dumb down". Ама верно ли? За първи път чувам, че усложнената бойна система е опростяване на нещата. Какво да кажа пък, че е играл 15 часа (най-много до втора планета да е докарал) и вече знае колко зле била историята. Та той изобщо не е навлязъл в нея още. Макар, ако има предвид, че не спасяваме галактиката от Рийпъри и това му е недоволството - прав е и нищо не може да се направи. Историята на MEA не е по модела на трилогията, което за мен е плюс, за други явно е минус. И нямало character development, а? За първите 15 часа в МЕА има повече диалог, cutscenes, party banter и динамика с екипа отколкото в първите 15 часа на който и да е друг Mass Effect. Ама, почакай, забравих, че сравняваме първите 15 часа на MEA със съдържанието на цялата трилогия Ето пример- смяташ ли Wrex за готин герой? Ако да, изиграй 15 часа от ME1 и ми кажи какво го прави толкова велик? Сигурно ще чуеш три разговора на кръст, две истории за наемнически приключения и общо две-три изречения по време на мисии. Wrex на практика е с нулев "character development" в ME1 докато не стигнеш Virmire, където блесва за съвсем кратко. Същото важи и за Тали, която пък изобщо е с нула през цялата игра. Едва в ME2 Тали става Тали. Обаче са егати яките образи, нали... Този пич дори не е стигнал до личните мисии на екипа. Същевременно обаче казва, че геймплея и "exploration" са отлични... Ами, добро утро, то това е което толкова липсваше на трилогията. Макар за мен експлорейшъна можеше и още. Ако, както казваш, това са основните оплаквания на хората, извинявай, но това са идиотщини. Проблемите на играта са съвсем другаде. Все едно аз сега да седна да ти мрънкам, че Witcher 3 е много зле, защото Гералт изобщо не е като в книгите, не се занимава основно с вещерската си работа и не му ритат задника през пет минути. Глупости. По въпроса ти защо хората харесват МЕ1 и МЕ2, а не МЕ3 и МЕА, може много да говорим всъщност. Ама вече и без това се разписах, както виждаш, та накратко - за МЕ1 вече казах в предишния пост, че уцели момента да излезе, беше около година ексклузивно заглавие за Xbox и беше сравнявана основно с много постни Xbox заглавия, сред които изпъкваше. Ама то е нормално като си с ръст 160 см да изпъкваш сред разни фъстъци, които са 140 см, нали? Това не значи, че си висок като Шакил Онийл Много хора забравят за тоновете проблеми, които играта имаше и предпочитат да помнят само няколкото добри момента. МЕ2 си е много качествено заглавие и заслужено си носи лаврите, спор няма. МЕ3 - сложи сега ръка на сърцето и ми кажи дали е игра за оценка 5.6? Подозирам, че по-скоро ще й дадеш около 8? Основният й проблем не е толкова финала. Всъщност проблемът на МЕ3 е...МЕ2. Bioware си вкараха такъв страхотен автогол с историята на ME2 и самоубийствената мисия, че няма накъде. Всеки от съекипниците можеше да е мъртъв. Включително романтичните опции. И как се гради игра така, че да има свързана история и да вземеш предвид кой е жив и кой не? Ами трябва да сложиш голяма част от героите като камеота. Само Тали и Гарус като всеобщи любимци получиха повечко време, всички останали под ножа. И съвсем нормално е фенове на Миранда, Тейн, Самара, Джак, Джейкъб (и такива има, да) да ревнат. А относно MEA моето предположение в момента е, че повечето хора мрънкат защото е: - open world; - no Shepard; - no Reapers; - no Tali, Garrus, Wrex, <insert random companion name>; - нямат достатъчно мощно PC да играят на Ultra; - и т.н.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 15:06
dx4 написа: Sentry като е един от старите членове на форума като мене уважавам мнението ти но не може да говориш за игра коятоне си играл просто си нямаш на идея колко много елементи има особено от Wticher 3 като почнем от бранe на билки за poitoins (health,resist fire,resisit shock,resist freeze,даже potion да ти пълни повече кръвта и да ти дава малко кръв през определено време(познато?) dodge при бой търкаляне при бой викане на mount с свиркане диалога виждал ли си го на HZD? имаш избор какъв де отговора което промения части от историята накрая събираш Allies за финалната битка kaer morhen? И ако това не те убеждава моля виж това: http://www.pushsquare.com/news/2017/03/ ... _continues ако и след този линк ми кажеш че 2 те игри нямат нищо общо... Всичко, което си изборил са общо елементи на RPG жанра или на игрите като цяло. О, не! Не мога да повярвам, че избора ти в диалог на RPG влияе на нещо! Да, в единия случай се проеменя коренно историята, а в другия има само козметична промяна в бъдеще, но нали е избор! Dafuq, това, че има dodge, да ми го кажеш като прилика е абсурдно! Или това, че събираш билки и правиш potion-и? Това от кога го има в игрите - може би някой Might and Magic? И какво общо има friendly banter-а между developer-и? Сериозно, колкото и да чувстваш, че играта е като The Witcher 3 - обективно не е, бих казал дори, че има повече общо с The Shadow of Mordor заради общите hack/dominate механики, кулите, stealth и платформинг. От друга страна предлагам да престанем с тая тема, защото темата не е за тези игри, а за ME.
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 15:26
Sentry много ми падна в очите... на черното бяло да кажеш понеже не искаш да признаеш че си сгрешил....
Тоест CD project RED са поздравили създателите на HDZ защото не са пуснали игра подобна на WITCHER 3 според теб? защо не са поздравили тогва създателите на TOMB RAIDER? би ли отговорил моля.Отговори ми защо са решили да поздравят ТОЧНО това студио? а не друго?Хората са нарисували техния персонаж до този на HDZ от CD project red и ти твърдиш че 2 те игри са тотално различни нямащи грам нищо помежду си REALY????????????
As far as we're concerned, The Witcher 3: Wild Hunt and Horizon: Zero Dawn are two of the best open world titles on the market. Both of them offer settings that are just begging to be explored and are dripping with detail - the kind of virtual worlds that suck you in and refuse to spit you back out. Both games have rightfully been praised for their respective achievements, so it's nice to see The Witcher developer CD Projekt Red sending a friendly message to Horizon studio Guerrilla Games over social media.
On Twitter, the Polish outfit congratulated the Dutch dev on its recent launch, writing: "We're loving #HorizonZeroDawn, congratz to the @Guerrilla team and a high five from Geralt!" The included artwork has managed to warm even our icy hearts. Моля намери CD project red кое други студиа са поздравили с играта им
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 15:39
Ами бяха поздравили Bioware за DAI. Беше преди Witcher 3 да излезе, така че не знам дали го броиш.
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 15:47
CAPO отвори тези 700 user reviewta хъврли око и ще видиш всeки 2 ри мрънка за калпава истроия калпвави персонажи калпава атмосфера. Атмосферата особено за RPG за мене се генрира от 4 неща story characters music и gameplay за мене в 4 липсват първите 3 Неказвам че няма тролове но повечето хора не им харесват горните неща не че има кофти анимации бъгове и тнт. За Ме3 ти гарантиам ниската оценка Основно заради края на играта. А ако за тебе дори оценка 7.5 която даваш за игра от ранга на Mass effect e ok значи си от хората които играят всичко така че моля не се чуди когато следващия Mass effect e още по зле ЗАЩОТО ТИ ЩЕ СИ ПЛАТИЛ ЗА НЕГО.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 16:01
dx4 написа: Sentry много ми падна в очите... на черното бяло да кажеш понеже не искаш да признаеш че си сгрешил....
Тоест CD project RED са поздравили създателите на HDZ защото не са пуснали игра подобна на WITCHER 3 според теб? защо не са поздравили тогва създателите на TOMB RAIDER? би ли отговорил моля.Отговори ми защо са решили да поздравят ТОЧНО това студио? а не друго?Хората са нарисували техния персонаж до този на HDZ от CD project red и ти твърдиш че 2 те игри са тотално различни нямащи грам нищо помежду си REALY????????????
As far as we're concerned, The Witcher 3: Wild Hunt and Horizon: Zero Dawn are two of the best open world titles on the market. Both of them offer settings that are just begging to be explored and are dripping with detail - the kind of virtual worlds that suck you in and refuse to spit you back out. Both games have rightfully been praised for their respective achievements, so it's nice to see The Witcher developer CD Projekt Red sending a friendly message to Horizon studio Guerrilla Games over social media.
On Twitter, the Polish outfit congratulated the Dutch dev on its recent launch, writing: "We're loving #HorizonZeroDawn, congratz to the @Guerrilla team and a high five from Geralt!" The included artwork has managed to warm even our icy hearts. Моля намери CD project red кое други студиа са поздравили с играта им Какво значение има точно дали са ги поздравили или не? Те пуснаха картичка за 3ти март. Да не би това да значи, че трети март е RPG? Или ако пък пращат поздрави на подобните игри къде са поздравите към The Technomancer или Final Fantasy XV? Аз съм викал на черното бяло, щото не съм искал да призная, че греша. Я се опомни бе, момче - ти се опитваш да искараш, че някакъв tweet от една компания към друга, значи, че игрите им са сходни като механики. Какво общо има едното с другото? Аз като правя хазартни игри за онлайн казина това значи ли, че не мога да харесвам RPGта? Или shooter-и? Или която и да е проклета игра в който и да е проклет жанр? Що били пратили tweet точно за тази игра на това студио? От къде да знам - може да са пили заедно на предния Pax примерно! Или е просто добър marketing за тях да похвалят друго студио, което не им е директна конкуреция, но е технически в RPG жанра, когато играта им е на върха на популярността си.
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 16:06
Ами щом за това мрънкат хора, които едва ли са излязли от туториала, аз какво мога да кажа на такива "експерти" Относно оценката, може би трябва да уточня, че за мен Witcher 3 е за 9, а HZD е 8. Просто субективни критерии. Моето 7.5 може да е твоето 9.5.
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 16:15
Sentry та викаш CD project red са нарисували geralt и alloy заедно пратили са рисунката на създателите на HDZ точно щото 2 те игри нямат ГРАМ общо по между си и HDZ не е OPEN WORLD RPG? a platforming игра? разбирам вече и това го казват човек не играл HDZ и гледал само клипчета ами ок Само моля дефинирай механика "че игрите им са сходни като механики" Capo чу ли са CD project red sa поздравили bioware za DA:I защото и тази игра не е Open world RPG може би и DA:I е платформер ала томб райдер нямаща ГРАМ общо с witcher 3 може би CD project red поздравяват фирмите щото харесат платформени игри а не open world RPG?
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 16:23
capo за мен witcher 3 e 9.5 HDZ e 8.5 надявам се поне ти си играл HDZ защото иначе оценката ти по видеоклипове не е ок
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|