Westworld (TV Series)

Какво да гледаме
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Re: Westworld (TV Series)

Мнение от denik »

Аз пък нямам търпение да излезе!

Още малко!
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Оригиналният филм е доста тъпичък :lol: и предполагам, че с годините е остарял още по-зле.
Освен, че в него могат да се открият корените на Джурасик Парк и Терминатор, не мисля че представлява, кой знае какъв интерес.

Да видим, как и дали могат да вкарат дълбочина в тази концепция.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

Чакам го и аз разбира се, но този път няма да се поддам на хайпа и ще подходя с доста по-занижени очаквания :)
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Не знам как ще продължи нататък, но епизодът беше достатъчно интересен, че да влезе в графата на сериалите, които са ви грабнали от първия епизод :)
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Всъщност аз гледах първа серия с една единствена цел - да си докажа, че няма да го гледам.

За голям мой шок - едно от малкото ХБО шоута, който съм заглеждал и не съм намразвал на секундата заради звукозаписа на репликите :shock:, а иначе да - няма да го следя.

Хвърлили са доста усилия и е красиво за очите, но за съжаление продължава да е фалшиво, подобно самият парк, който представя. Най-неестествено впечатление ми направи поточната линия за създаване на роботите. Да бяха отишли в някоя фабрика за справка, що ли. И наистина ли е по-изгодно да ги правят на едно място?
Сюжетно има по-зарибяващ подход от оригиналния филм, но сякаш е колаж от познати неща, които са взети наготово от други места. Примерно на едно място е сложена реч от Джурасик парк (книгата, не филма), друг пример - към края имаше интервю (откъс от него има и в началото), като сякаш е взето от Войт-Кампф теста на Рейчъл от Блейд Рънър.
Мислех, че дежа вю елементи трябва да ги има само в скриптираните събития в парка, не и извън него.
Темата със заемките продължава в OST-то с множество популярни музикални парчета къверирани в уестърн стил.
Друго, което не ми харесва е, че на места се опитва да е по-дълбоко, смислено и прочувствено отколкото му се отдава.

Четох една статия, че всъщност почва да придобива по-смислени очертания някъде към края на 4-ти епизод, а до там периодично поддържа интереса със секс и насилие.
Дъъъ...
Още според мен някои от героите се държат отворено и edgy само с цел автоматично да се харесат на зрителите...това малко дървено и им личат конците...

Определено от най-гледаемите ХБО шоута, на които съм попадал, но някак не кефи с нещата, които се опитва да ми каже и внуши.
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Ебаси майката, момчета. Ееееееееебаааааси майката.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Знаем, Едипе, знаем... :lol:
¯\_(ツ)_/ ¯
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

AlShu написа:Всъщност аз гледах първа серия с една единствена цел - да си докажа, че няма да го гледам.

За голям мой шок - едно от малкото ХБО шоута, който съм заглеждал и не съм намразвал на секундата заради звукозаписа на репликите :shock:, а иначе да - няма да го следя.

Хвърлили са доста усилия и е красиво за очите, но за съжаление продължава да фалшиво, подобно самият парк, който представя. Най-неестествено впечатление ми направи поточната линия за създаване на роботите. Да бяха отишли в някоя фабрика за справка, що ли. И наистина ли е по-изгодно да ги правят на едно място?
Сюжетно има по-зарибяващ подход от оригиналния филм, но сякаш е колаж от познати неща, взети наготово от други места. Примерно на едно място е сложена реч от Джурасик парк (май книгата, не филма), друг пример - към края имаше интервю (откъс от него има и в началото), като сякаш е взето от Войт-Кампф теста на Рейчъл от Блейд Рънър.
Мислех, че дежа вю елементи трябва да има само в скриптираните събития в парка, но не и извън него.
Темата със заемките продължава в OST-то с множество популярни музикални парчета къверирани с уестърн стил.
Друго, което не ми харесва е, че на места се опитва да е по-дълбоко, смислено и прочувствено отколкото е необходимо.

Четох една статия, че всъщност почва да придобива по-смислени очертания някъде към края на 4-ти епизод, а до там периодично поддържа интереса със секс и насилие.
Дъъъ...още и според мен някои от героите се държат отворено и edgy сам с цел автоматично да се харесат на зрителите...това малко дървено и им личат конците...

Определено от най-гледаемите ХБО шоута, на които съм попадал, но някак не ми е интересно, какво ще се опитва да ми каже и внуши.
Абе ние не гласувахме ли единодушно да те екстрадираме в спихнярската ти тема за анименца?
Писна ми да се разправям с теб, просто си събирай партакешите и пътя. :arrow:

Гошо, вземи някакви мерки вече моля ти се. :cry:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
pllpkpo

Мнение от pllpkpo »

:lol: :lol: :lol:
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

VVARDEYN
Писна ми да се разправям с теб
Ооо, ти си се бил разправял с мен? :shock: Че кога?
И ако е било, каква друга аргументация освен кенефна лирика си ползвал?

Самият факт, че пост дето всички други най-адекватно са игнорирали, на теб ти бърка не знам къде показва, че си прекалено чувствителен за този свят.
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Ако концепцията на постовете ти е да ги игнорираме, защо наистина просто не ни ги спестиш :?: :!: :?:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Концепцията на постовете е, хората да споделят впечатления.
Ако нечие не ти отърва можеш да го оспориш или игнорираш, но тотално да отречеш правото на друг да се изказва е елементарно и неоригинално.

Още по-скучното е, че ти ползваш своето право вместо да хвалиш хита и фиешъна на сезона Westworld, да се заяждаш с мен, дето съм точно никой и чието оплюване няма да те издигне в очите на никого.
Изпускаш влака "Аре да се пиша и аз ТВ разбирач, като хваля най-елитарното шоу!".

Хинт: можеше поне да ме подиграеш, че съм го написал страшно неграмотно, ама не - само пропуснати възможности.
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Аз бих те подиграл, че си го написал така претенциозно, сякаш си целял умишлено комедийно въздействие у читателя, но това май вече съм го правил неведнъж. :D

В началото нищо не разбирах и съответно запалването на интереса ми отне половин сезон, но в крайна сметка си заслужава, защото с всеки следващ епизод Westworld търпи както сюжетно (и темпорално :D ), така и идейно разгръщане.

По всяка вероятност това "разгръщането" ще продължи и в следващия сезон -
Spoiler for :
Samurai World/Park 1 податките.
Общо взето, HBO си го гласят да поеме флагшип ролята след GoT.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Публикувай отговор