Serious Sam написа:Колко? 
Горе-долу толкова са добри в лъжите и шикалкавенето, че успяха да накарат по голямата част от народа да забравят Кой назначиха при предишното си управление и отново да гласуват за тях 

Държавата губи много от това, че хора като теб не са десни, но от друга страна разбирам напълно гледната ти точка.
Иначе Гипката е прав донякъде. Герб заслужава да загуби, защото подходи идиотски на тези избори. Проведе кампанията си без грам идея и целенасоченост. Глупостите на Цачева, които говореше в различните тв дебати, не могат да бъдат наречени политическа платформа.
Не е добре да имаме предсрочни парламентарни избори всяка година и слаби правителства, а в бъдеще на такива ще бъдем свидетели. И аз не съм напълно сигурен дали БСП ще е във властта и ще спечели евентуални предсрочни избори, но тъй като го допускам не мога да стоя със скръстени ръце. При предсрочни има точно четири варианта: 
1. Победа на Герб с малка разлика пред БСП и коалиция с патриоти, турци и реформатори - тоест същото ГМО, което ни управлява в момента, но с още по разклатени позиции;
2. Победа на БСП с малка разлика пред Герб и коалиция с патриоти, турци, мутренски проекти като тези на Марешки, Ковачки и други;
3. "Патриотично" правителство на типове като Каракачанов, Сидеров, Симеонов, Барека и не съм сигурен още кой им влиза в прокажената коалицийка, но вдигнаха много процентите си в последно време и имат възможност да използват като патерица реформаторите, абв и даже турците.
4. Анархично правителство съставено от Слави Трифонов, ако реши да си прави партия и изпълнява сам замислите си. Може да спечели лесно срещу разколебаните "леви" и "десни". Събра прекалено много поддръжници покрай референдума и не гради идеите си от днес за утре, а вече ги проповядва с години от национален ефир.
Във всеки случай предпочитам нещата да си останат същите и да няма избори за парламент отново. Това ще дестабилизира държавата, а знаем и кой се очертава в позиция да постави служебно правителство, до насрочването на изборите.