EURO 2016

Нещата от живота
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Re: EURO 2016

Мнение от AcTivE »

Gipo написа: При тия отбори, единствено кристиано, който реве нещастен в края на мача, ще ми влее положителна емоция.

Реве, ама от радост 8)

calmaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol:
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Ся трябва европейското след 12 години да е в Гърция, на финала да са Гърция и Франция и французите да бият и кръгът ще се затвори :Д

Скучен мач. Измежду тия двата отбора, най-много заслужаваше да победи Германия, съдейки по цялото европейско досега.

И Франция, и Португалия играха доста слабо през първото полувреме. През второто и двата отбора живнаха, но пак - пълна безидейност в нападение, множество глупави грешки... въобще не подхождаше на мач сред двата най-добри европейски отбора. Слабо, доста слабо.

Дори и да имах някакво пристрастие в началото на мача, то след средата му вече ми беше все тая кой ще бие и тайничко се надявах на дузпи, че поне малко сеир да погледаме.

Голът на Едер обаче си беше класа и му го признавам. Страхотен гол :)

Роналдото - яко ебавка, мемета и т.н. Но е изключително важно да се отбележи, че въпреки че е циганин манекен, човекът е уникален футболист и дори и да няма извънземното в себе си, както Меси, го компенсира с абсолютно ненормални тренировки, нетипични за всеки един футболист. Това е роден победител, а за това доказва и плачът му - човек, който е готов да даде най-миличкото и животът си, за да победи. Това е истинският спортен дух, на който трябва днешните деца да подражават и да се възхищават.

Да, и на мен не ми е симпатичен, но ако се опитаме да погледнем напълно обективно върху нещата, той е може би един от най-добрите спортисти, живяли някога. Да, понякога може и да преминава границите с глупави и неспортсменски коментари, но дълбоко в себе си изпитвам искрено възхищение към такъв тип състезател - който не само желае победата на всяка цена, но и работи на предела на силите си, за да я постигне.

Как може, неоспоримо двама от най-добрите футболисти в историята - Меси и Роналдо, да затвърдят позициите си като такива? Спечелвайки голям международен турнир. Представете си как след време бихте разказвали на децата си за 50-те+ гола на сезон и на Меси, и на Роналдо, а да не можете да ги подплътите с нещо повече от ШЛ? Няма да звучи достоверно, респектиращо. Точно затова на Рони му беше нужна и тази титла, за да остане наистина като един от най-великите в историята. Да, Меси е по-добър от него, но къде е той? В пенсия от националния...

Марадона, Пеле, Бекенбауер, Боби Чарлтън, Зидан, Истинският Роналдо, Малдини...
Независимо от позицията, Роналдо и Меси може би са на тяхното ниво и едва ли не по-добри. Но как можеш да затвърдиш това твърдение!?

Хубав коментар написах, прочетете го ;)
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

За мен чисто човешките качества му отреждат на кристиано второто място.
Има твърде много случаи, в които е откровено разстроен от факта, че негов съотборник е успял да вкара, вместо той самия да го направи. За сравнение меско подарява дузпи на съотборниците си, за да отпушат голова суша. През кариерата си има повече асистенции от кристиано и доста по-малко голове от дузпа.
Аз не съм голям фен на меси, но реакциите и човешките качества на кристиано ме отблъскват. И това го казвам, при положение, че има реална заплаха някой ден меси да заиграе за отбора на някой затвор :lol:.

Иначе малко суха статистика:
Меси - 29 годишен / Кристиано - 31 годишен
На клубно ниво:
531 мача / 671 мача
453 гола (40 от тях от дузпи) / 487 гола (82 от тях от дузпи)
178 асистенции / 160 асистенции
35 хеттрика / 38 хеттрика
-----------------------------------------------------------
За националния отбор:
113 мача / 133 мача
55 гола (11 от тях от дузпи) / 61 гола (4 от тях от дузпи)
36 асистенции / 23 асистенции
4 хеттрика / 3 хеттрика
-----------------------------------------------------------
Кристиано е с 2 години по-голям.
Кристиано има 160 мача повече от Меси.
Кристиано е вкарал 40 гола повече.
Меси има 31 асистенции повече.
Кристиано играе като крило и нападател.
Меси започва кариерата си като крило, след това на клубно ниво играе където поиска ( :lol: ), за националния отбор играе предимно като плеймейкър (на позицията на Иниеста в Барса). В последния сезон и в Барса игра като плеймейкър зад Неймар и Суарес.

Мисля, че чисто статистически Меси е по-добре (като коефициент).

Много пъти съм чувал, че Меси изглежда мързелив и че е само талант. Ама аз примерно съм един от малкото, които гледат абсолютно всички клипчета на Барса от предсезонната подготовка, на които играчите правят физ натоварвания, цъкат си с топката, играят баскет с крака и какво ли още не. Меси винаги се раздава на макс.

За мен роден победител е Ибрахимович. Прави на гъз всички(противници и свои), а като загуби не прави физиономии на олигофрен (роналдо). Ебава се сам със себе си и дори когато показва високомерие, не омаловажава усилията на противника (ъъ роналдо). Не че го харесвам, просто казвам.

Иначе най-хубавото нещо на това европейско беше, че свърши. И Исландия.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Е нали Меси и баща му са завъртяли някаква далавера преди десетина години, спестили са някакви 4млн от данъци и ги съдят от няколко години :lol:.

Аз не съм голям разбирач :). Но според мен малкото голове са плод на тежкия сезон с клубните отбори, коментирахме го това по-рано в темата. Отборите залагат повече на тактика, отколкото на дивашно тичане, пък каквото стане. Правилата не трябва да се променят, за да се увеличат головете. Защото те ако се променят, ще е за всички, не само за европейското. А това би било грешка. В първенствата, ШЛ и ЛЕ си падат доста голове.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Не мога да не съм разочарован от развоя на събитията, но не съм съгласен с хейта за човека. Поведението му на моменти е отблъскващо, но някак си като че ли такъв си им е темперамента на хората от тоя край, като самата им музика и целия им фасон. Просто е твърде автентичен за да му търсим сметка на циглето. :lol:

Жалко за французите, заслужаваха да надделеят дори и в този мач, но в крайна сметка даже вече са вземали титлата два пъти по времето на Платинѝ и Зидан, а отборът им е много млад и вярвам че ще жънат успехи занапред. Поздрави за привържениците на Кристиано и Португалия, в този развой също виждам някаква справедливост и все пак се радвам за приятелите ми португалци, че и техните момчета успяха да оставят своя отпечатък върху историята на играта поне в някаква степен. :arrow:

С интерес ще следя какво се случва с френските свежарки и на идното световно, и на задаващата се Лига на нациите на УЕФА, и разбира се на следващото европейско, което ще е в цяла Европа, определено ме заинтригуваха.
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Публикувай отговор