Заглавие: Re: Yu-Gi-Oh, the Abridged Episodes (Пародия!) Публикувано на: 18 Дек 2015 16:09
Преди седмица открих т.нар. сезон 0 на Ю Ги О. Японско детско, действието се развива там, само Юги си е запазил името, Тристан е Хонда, Джоуи е Джоунучи, Теа забравих как беше; има и някаква мома (Михо), вкарана там само за да може Хонда да й изпълнява всяко желание от любов. Това ми се струва дори по-интересно от детското отпреди 12-на години, защото историята не се върти покрай играта с карти, а около ежедневието на Юги, дядо му и гореспоменатите калпазани. Във всеки епизод злодеите са биячи, пияници и пр. лоши хора, които ги има в истинския свят (реализъм, доколкото можем да говорим за такъв). Когато всички изпаднат в беда се появява Фараона и предизвиква злодеите на различна игра всеки епизод. Разнообразие! И тъкмо си помислих, че това е Ю Ги О-то, което ще върне детето в мен, и изведнъж става ясно, че това не е детско филмче. Юги го бият едва ли не всеки епизод (говорим за пребиване, не шамарчета), чудовищата от следващите сезони не са и наполовина страшни, колкото действията на някои от злодеите, а начините, по които Фараона наказва победените злодеи... просто го вижте, ако вече не сте. Естествено, има ги типичните за японската анимация викане, неудобни моменти, които те карат да избухнеш от смях и др. Никога почти не съм гледал японски детски, но това ще го изгледам от-до. Препоръчвам го и на вас.
|