Автор |
Съобщение |
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 08:58
Kirilicata написа: Аз по-зле човек да тролва в тоя форум тепърва ще видя. Това с гугъл преводач ли го написа
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 10:32
нелегален написа: Ебаси... Съвсем скоро ще караме електрически коли, ще строим бази на луната, ще имаме лечение за рак, а хората масово искат апокалиптична война...
Това само в случай, че ЗАПАДНАТА цивилизация оцелее. Иначе бъдещите поколения ги чакат нови 1000 години мрак. И това е съвсем сериозна вероятност, като гледам липсата на съпротивителни сили у западните общества особено в Европа. Никак не ми е приятно да направя тази аналогия, но Римската държава е била в най-голяма степен подобна на днешното разбиране за цивилизация. Нашето разбиране за държава, граждански права, дори структурата на армията са неща които пряко сме взаимствали от римляните. Те са имали големи, чисти, красиви градове. Построили са неща като Колизеума. Имали са пътища, канализация и водопреносна система. Имали са развита наука, къпали са се и са спазвали лична хигиена, не на последно място имали са развити изкуства и култура. Преди да станат империя, в течение на 700 години, римляните са били република. Никоя от съвременните демокрации не може да се похвали с такова дълголетие. А дори когато стават империя, римляните до голяма степен запазват гражданските си права имали са съдилища и върховенство на закона. Имали са дори религиозна свобода, освен римските богове в Рим е имало още храмове на Изида и др. народи част от империята. Във военно отношение римските легиони са били абсолютно непобедима сила. Тяхната висока степен на организираност, физическа и тактическа подготовка им е давала такова превъзходство над варварите, каквото една бойна група на самолетоносач има над група талибани. Въпреки това в един момент Рим загива. Просто са станали прекалено цивилизовани в един свят, който не е бил. И тогава човечеството прави много крачки назад изпадайки в състояние на невежество и мрак в течение на 1000 години. Едва през ренесанса на Европейците им просветва и той представлява нищо друго освен възвръщане на римските ценности допълнени с идеите на хуманизма. Говорейки си за електрически коли, ако не бяха тези 1000 години мрак, след разпада на Рим, днес сигурно щяхме да живеем на планети отвъд предела на слънчевата система. Тъй че! Защитавайте ЗАПАДНАТА цивилизация! Разберете, че ако държите на толерантността, либералната демокрация, свободата, науката, хуманизма и т.н. не може да ги ИЗПОЛЗВАТЕ като аргумент за собственото им унищожение. Не може нашата собствена толерантност, цивилизованост, демократичност, хуманизъм, солидарност и т.н. да бъде използвана от хора, които не разбират тези понятия и да стане причина същите тези ценности да бъдат изличени от лицето на земята. Та, да днес се събудих и ме налегнаха тежки мисли.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 12:26
нелегален написа: мех. пак мога да напиша много за изключително слабото ти познание в областта на историята, но ме мързи. "Meh"напълно отразява познанията му по история
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 13:54
Аналогията за "падението" на Запада с падението на Римската империя винаги ме е забавлявало неимоверно. Обикновено го правят социални консерватори, които нямат грам понятие от история Иначе принципно се съгласявам - Европа има определени ценности, които не бива да падат жертва на когото и да било и в тяхна защита трябва да се действа, само че много внимателно, защото и Хитлер идва на власт, уж бранейки традиционни европейски ценности. На първо място не трябва да забравяме, че всички сме първо хора - нямат място реплики от сорта на "ислямът е война". Война е там, където оставиш която и да е религия да прерасне във война. Ако започнат масови изстъпления срещу европейските мюсюлмани, ще се наядем на хуй, пичове. Същевременно със сигурност нещо в интеграционния модел не работи и то е обобщено много добре в думите на Камерън: "Under the doctrine of state multiculturalism, we have encouraged different cultures to live separate lives, apart from each other and the mainstream….We have even tolerated these segregated communities behaving in ways that run counter to our values." Щото има много изкривена представа за толерантност на тоя континент - да бъдеш толерантен, поне за мен, не означава да позволяваш създаването на общество в твоето собствено такова и това микро общество да изповядва ценности с обратен знак на макро обществото ти.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 14:47
Да не говорим колко крайно показателен е факта, че само най-обезличените и асимилирани представители на тяхната цивилизация в нашето общество успяват да живеят според нашата ценностна система, като комшийката ми Мия например, която си е кадъна, но по-скоро би умряла отколкото да спре да яде бекон, слуша грайндкор и цъка геймки. Каква аджеба е ползата от взаимодействието между културите ни, ако няма и елементарна приемственост? Ислямът не е война, но проблемите на екстремизма са си проблеми на Исляма, ако ще и фундаменталистите сред тях да представляват има-няма 2%. Да се вземат в ръце просто и това е, най-вече от тях зависи.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
newcomer
|
|
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 14:51
Така и така сме на апокалиптично мислене, да ви кажа как ще погинем ако не се действа веднага. Когато мюсюлманите станат достатъчно много у нас или в коя да е европейска държава, бомбардировките ще спрат. Защото местните (християните), като българите, ще сме да кажем 30%, при това застаряващи. Тогава радикалните мюсюлмани няма да има за какво да се крият, защото войната им не е срещу проповядващото исляма мнозинство, а срещу християните. Тогава те ще организират някакво публично мероприятие и ще предложат запитване: "Искате ли в тази земя да се управлява по законите на Шариата?" И всички обикновени мюсюлмани ще кажат да. Ние ще кажем не, но нашият глас вече няма да се чува. Когато станем 10% от населението ще си измислят оправдание чрез Корана и ще ни избият като животни. Ако си мислите, че в такъв сценарий християните са най-прецакани, грешите. Най-къса клечка ще изтеглят атеистите и жална им майка.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 14:59
нелегален написа: Ебаси... Съвсем скоро ще караме електрически коли, ще строим бази на луната, ще имаме лечение за рак Мен ми е мъчно че вместо да се инвестират пари в такива работи, се дават милиарди за война заради някаква малоумна фанатична религия която в продължение на 1500 години единственото което прави е да избива или прави черен живота на невинни хора. Не съм расист и нямам против арабите, но имам ужасно против исляма като религия. И к*р за тия които обясняват как "Ма то исляма е религия на мира, екстремистите не го разбират правилно". Не че американците и други не са също виновни за огромна част от безсмисленото военно харчене, ма те поне допринасят и никак не-малко за развитието на човечеството за разлика от исляма което прави точно обратното.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 15:25
Да, между другото. Ако вместо правата на резаци и феминацита и чернилки беше по-'модерно' например да защитаваме инвестирането в хидропонични ферми и космически програми, представяш ли си къде щяхм да сме. Ама не.
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 17:16
Ислямът не е по- зле от християнството, даже в библията има доста повече бруталии отколкото в мюсюлманските текстове. И тези бруталии са се приемали доста буквално от хората до преди 4-5 века. Средновековна Европа реално е била същото нещо както е сега ислямска държава, само че е била християнска - 1000 годишна диктатура начело с църквата. Религията като цяло си е булшит отвсякъде, а религиозния фанатизъм води най-малкото до липсата на всякакъв прогрес. Когато влиянието на църквата отслабва, тогава човечеството, т.е западния свят, започва своето развитие от там където е стигнало от времето на Питагор и само 4-5 века след това започва да лети в космоса. И аз винаги съм си мислел че ако не беше това средновековие, сега от римските разкопки археолозите щяха да вадят примерно айфони Докато Европа и западния свободен свят като цяло е преминал през тези варварски периоди, за да стане това което е днес, останалата част от света живеят още с идеите от преди 100-1000 години . Най-лошото е че тези изостанали племена са враждебно настроени срещу цивилизацията, макар че ползват благините създадеди от нея, а няма никаква ответна реакция.
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 17:18
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 18:59
vanmx написа: Ислямът не е по- зле от християнството, даже в библията има доста повече бруталии отколкото в мюсюлманските текстове. И тези бруталии са се приемали доста буквално от хората до преди 4-5 века. Средновековна Европа реално е била същото нещо както е сега ислямска държава, само че е била християнска - 1000 годишна диктатура начело с църквата. Религията като цяло си е булшит отвсякъде, а религиозния фанатизъм води най-малкото до липсата на всякакъв прогрес. Когато влиянието на църквата отслабва, тогава човечеството, т.е западния свят, започва своето развитие от там където е стигнало от времето на Питагор и само 4-5 века след това започва да лети в космоса. И аз винаги съм си мислел че ако не беше това средновековие, сега от римските разкопки археолозите щяха да вадят примерно айфони Докато Европа и западния свободен свят като цяло е преминал през тези варварски периоди, за да стане това което е днес, останалата част от света живеят още с идеите от преди 100-1000 години . Най-лошото е че тези изостанали племена са враждебно настроени срещу цивилизацията, макар че ползват благините създадеди от нея, а няма никаква ответна реакция. В този ред на мисли, днес гледах репортаж по една от телевизиите, че съществуват над 50 сателитни (!) канала на арабски език, които проповядват омраза към западната цивилизация и начин на живот. Това разбира се без да броим социалните мрежи и интернет. Най-светлите достижения на човешкия разум в областта на космическите науки и интернет се използват за целите на примитивна идеология целяща унищожение на цивилизацията. Впрочем съгласен съм този път с написаното от Морко.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 20:06
Вамнксе, много изтъпяваш понякога... Престани да мислиш абстрактно и да вменяваш разбирания, които тогава просто не са съществували.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 21:05
Изтъпявам само с това, че се вживявам за неща които не зависят от мен и че си губя времето да се обяснявам в някакви форуми
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 22:43
Пичове (wannabe и Depraved най-вече), мислете малко. Разберете, че сам по себе си не ви е проблема исляма, нито която и да било религия, въпреки че атентати като този във Франция се опитват да ви накарат да мислите точно това. Те са просто инструмент, чрез който работи военната индустрия. Не че религиите не са абсолютно ненужни, изостанали и вредни за едно общество в 21-ви век, но не са корена на проблема. Милиардите, които се дават за военната индустрия, се дават, за да бъдат спечелени от някой друг. Щом от нея се печели повече отколкото от инвестирането в хидропонични ферми и космически програми, значи за нея ще отиват повече пари. Така работи икономиката.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 18 Ное 2015 23:48
Der Meister написа: Пичове (wannabe и Depraved най-вече), мислете малко. Разберете, че сам по себе си не ви е проблема исляма, нито която и да било религия, въпреки че атентати като този във Франция се опитват да ви накарат да мислите точно това. Те са просто инструмент, чрез който работи военната индустрия. Каква военна индустрия бе брат? В продължение на 1500 години се избиват невинни хора в името на джихада, ти ми говориш за индустрии: http://www.politicalislam.com/tears-of-jihad/Какво значи не било проблем исляма, колко милиарда трябва да измрат за да стане проблем? Да не говорим за милиардите жени през вековете които са били жестоко измъчвани през целия си живот и още сумати хора избивани с камъни за това че са откраднали ябълка... Не бил проблема в исляма... Защо за другите религии няма такива статистики? Имаше една много добра и подробна статия в the guardian или independent което на дълго и на широко обясняваше защо исляма е проблем, ама странно защо ли изчезна безследно.
|
|
|
|
|
DarkAvenger89
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 19 Ное 2015 00:52
Аз съм склонен да вярвам, че религиозният фанатизъм не е нищо повече от следствие в момента. В действителност винаги е бил такъв. Винаги е имало управляващи, независимо през коя епоха, които са разбрали, че за да накараш хората да се бият до смърт за теб, трябва да ги накараш да вярват, че се бият за по-висша кауза. Християнството и ислямът съществуват именно това. Тези две религии имат много повече общо от колкото, която и от двете страни искат да си признаят.В този ред на мисли даже и хитлеровата пропаганда е вид религия в зародиш. Та аз съм сигурен, че тези хора, които сега гърмят и трепят, при тези условия щяха да си го правят и без да викат Алах Акбар. И щяха да го правят многократно по-добре даже.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 19 Ное 2015 01:19
wannabe написа: Der Meister написа: Пичове (wannabe и Depraved най-вече), мислете малко. Разберете, че сам по себе си не ви е проблема исляма, нито която и да било религия, въпреки че атентати като този във Франция се опитват да ви накарат да мислите точно това. Те са просто инструмент, чрез който работи военната индустрия. Каква военна индустрия бе брат? В продължение на 1500 години се избиват невинни хора в името на джихада, ти ми говориш за индустрии: http://www.politicalislam.com/tears-of-jihad/Какво значи не било проблем исляма, колко милиарда трябва да измрат за да стане проблем? Да не говорим за милиардите жени през вековете които са били жестоко измъчвани през целия си живот и още сумати хора избивани с камъни за това че са откраднали ябълка... Не бил проблема в исляма... Защо за другите религии няма такива статистики? Имаше една много добра и подробна статия в the guardian или independent което на дълго и на широко обясняваше защо исляма е проблем, ама странно защо ли изчезна безследно. За различни неща говорим. Иначе съм безкрайно съгласен с теб. Ненавиждам всякакви религии, най-вече ислям. Но в случая ставаше въпрос за войните, колко милиарди отиват за тях, вместо за по-смислени дейности и т.н., все проблеми свързани с икономиката, парите и алчността. Религиите са проблем от друго естество.
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
В момента играе: PTSD simulator
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 19 Ное 2015 19:24
Цитат: Начи, не можеш да изпращаш самолети и ракети и можеш да очакваш мир от другата страна АААААААА, БОЙКО! #notallisis #isisarepeopletoo Каква е тази друга страна, боже господи! Ей, да се беше оправдал със: нямаме пари, остаряла ни е техниката, нямаме хора, това не ни е по силите. Не със "еми ако спрем да ги бомбардираме, може и да не ни обезглавят".
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
В момента играе: PTSD simulator
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 20 Ное 2015 18:35
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htmтл;др: никакви самозарядни огнестрелни оръжия за нормалните граждани, защото терористите в Париж. Само свирки и такива глупости. гг, но ре Европа.
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
Stonedisus
|
|
В момента играе: с кьорави катерички
|
|
Заглавие: Re: Ей, няма да се научат Публикувано на: 23 Ное 2015 13:40
Може ли да дадеш някакъв сорс?
___________________________________ кьорави катерички
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|