Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: The Witcher 3
Публикувано на: 21 Окт 2015 09:25

CDPR бяха казали, че са вкарали арбалета само заради underwater combat-а и евентуално свалянето на летящи гадинки. Аз го пренебрегнах изцяло и си карах на обикновените стрели с обикновеният арбалет :)
Бомбите наистина са друга работа - любимият ми начин за размазване на разбойници е с Grapeshot и Cluster Bombs - буквално ги разчленява и крайниците им летят много комично, понякога на забавен кадър. Безполезни са обаче срещу босове и по-силни гадинки.
Някой със sign build може ли да сподели дали си струва да се играе със знаци? И какъв точно е билда?

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2015 09:57

Донякъде разбирам защо са го нерфнали арбалета. Иначе ще се спекулира с него. Примерно ако мобовете достигнат периметъра си и се блъскат в "невидимата стена", човек спокойно щеше да ги изтрепе с арбалет от разстояние.

papabear написа:
Някой със sign build може ли да сподели дали си струва да се играе със знаци? И какъв точно е билда?

Струва си. Примерно ако нагрухаш Quen, гадините ще трябва да те поудрят поне няколко пъти, докато се счупи щита. Също има един скил, дето като задържиш Sign бутона, quena прави сфера около тебе. Много ми е полезен срещу elementa, на които бавно им свалям кръвта с меч. Пускам си сферата и демиджа се връща при тях. Дори не си вадя меча :D
С Aard също е забавно. Примерно влизам в бандитски лагер, пускам една телекинеза, всички се тръшват на земята и после ги довършвам поголовно с един удар, докато лежат.
Igni-то ако го нагрухаш, пак не ти дава кой знае какъв демидж, но както каза Нелегален, при него ключовото е да ги оставиш да се пържат и тогава бързо им сваля. А в комбинация с новите енчанти е още по-полезен.
Единствено не съм играл с Yrden, защото не ми е интересно. Yrden го използвам само срещу спектъри, а те не се срещат чак толкова често в играта.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2015 10:15

нелегален написа:
аз само не разбрах как така Вечния Огън продължава да оперира в Новиград при положение че вече убих Калеб Менге? Кой им е шефа?

По принцип Радовид е най-големият расист и инквизитор. Ама не си спомням Църквата да е под негов контрол. Сигурно инквизиторите в Новиград още не са научили за смъртта на Менге, затова се разхождат в града.

нелегален написа:
бтв, има ли опция ако не прекъснеш Калеб Менге когато отиваш да преговаряш с него, Трис да я изпържат? Щото на мен ми се стори, че още от момента в който ме покани да седна да пия, вече ме беше надушил, така че му отказах и го заклах, барабар с останалите. Кво става ако пиете?

На Трис нищо не може да й стане. Колкото и да квичи там. :D Даже и на романса няма да попречи. Каквото и да направиш, накрая къщата изгаря и Менге умира. Ключовото е да го разпиташ, докато измъчват Трисс, за да научиш информация за парите на Дийкстра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2015 11:57

@Charcharo, дай ми произведения, по-близки до SOMA, че така и так съм на тази вълна в момента.

Снощи бих първия генерал на Wild Hunt-а и пичът ми стопи лагерите във втората си форма, като анимации ми приличаше на нещо от Lords of the Fallen. Добра битка иначе, личеше си защо е шефче.

А тва за Трис, че ако я оставиш да я кълцат и нищо не променя, ме разочарова леко. :/

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2015 00:55

нелегален написа:
въпрос: Аз ли нещо не съм разбрал, или наистина Master blacksmith не може да крафтва предмети, които изискват по-нисък левел блаксмит? :lol:

няма такова нещо. Сигурно се опитваш да крафтиш меч при Armorer или обратното - дреха при blacksmith.

Днеска бия някви хора и чувам следните простотии:
"What a day! What a lovely day!"
"Witness me, brothers!"
"I live, I die, I live again!"

Mad Max easters! :clap2:

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2015 23:47

Леле, хора, в момента съм сигурно по-щастлив отколкото ще бъда на раждането на първородното си дете, досега имах чести падове до 40 кадъра, ама с ултра треви, и така тайно понякога включвах на Хай трева да видя 50+ и е толкoва благо, реших да поръчкам пак видеото и свалих резолюцията до 1600х900, викам бре, малко е замазано но е пак ОК, сетих се, че имаше една опция Sharpness и от средна я сложих на макс и

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Все едно съм на 1080р пак (в далечината обектите се забелязват като малко по-размазани, но от близко и в кътсцени е същото), а съм с 50 кадъра поне на повечето места пак с ултра треви. Но вече от ССАО до ХБАО и Depth of Field. Знаех, че играта е красива, ма то това не е библейско бе!

Така че ако ви трябва производителност и не сте на макс острота, можете да пробвате врътката.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2015 11:14

Бе един тъп въпрос. Някой досега събирал ли е всички gwent карти? Има ли мод, който да ти посочва липсващите карти? Нещо като мода с Барензия камъните в Скайрим? Понеже обикалям кръчмите, събрал съм май всички hero карти, но явно нещо не ми достига...

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2015 12:02

Аз събрах всички без дори да ми е цел - просто купувах всички, които намеря, и играех срещу всеки, който може. Има няколко куеста, където може да се пропуснат карти, но като цяло може да използваш следното: http://gwentcards.com/ за да намериш липсващите ти карти. За 1.10 твърдяха, че в играта ще има екран, показващ липсващите карти, но май е останало за друг пач.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2015 14:32

нелегален написа:
Скелиге е моментът, в който играта лъсва в пълния си блясък. Остави, че всичко е невероятно красиво, но и предлага доволно разнообразие в сравнение със сивотата и тежката интрига, които до този момент бяха предложени от Новиград и Велен.

Уви Скелиге най-малко ме впечатли като визия. Не защото е грозно, ами заради... скайримизацията. Викинги, снежни планини, борови гори итн. Може би защото съм попрекалил със Скайрим и съм се наситил. И най-големия геймплей фейл на Скелиге - безкрайното гриндене на съкровища в морето. Поне знаех, че ако закъсам за кинти, винаги ще отскоча до морето да луутна боклуци и да ги продам.
За мен чара на играта е именно около Велен/Новиград: широколисните гори и вятъра, житните поля, мелници, зловещи блата, депресия, бесилки, бойни полета с тонове трупове от войната. И в комбинация със славянската музика... нямам думи!

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2015 16:02

Е той не казва, че краде, ами че на него му е дошло в повече викинг обстановката.

Като трябва да се съглася донякъде, защото и на мен ми беше малко мех там. И аз, като фен на тази точно визия/тематика/митология, съм се пренаситил, защото винаги съм го търсил в игрите, до момента, в който е почнало да ми писва :D

Не че не е красиво и супер яко направено. Но нещата, които Corvo изтъква наистина са така - като минеш готините куестове и попиеш от атмосферата и кефа на мястото, накрая остава да дириш въпросчетата у водата. :/

Велен/Новиград-територията е някакъв много корав ( в добрия смисъл ) микс между Джордж Мартиновската представа за един разбит от война средновековен, сив, свят и красиво фентъзи със славянски мотиви. :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Окт 2015 03:40

И аз в началото докато не пообиколих насам-натам бях много впечатлен от Скелига, ма накрая просто селската средновековна идилия на Новиград мапа ми е по на сърце, мн ме е яд, че музиката в White Orchard е само там, май ми е най-любимата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Окт 2015 13:01

Е затова обожавам игрите на Бетесда - вместо кътсцени имат имплементирани механики да решаваш какво става ти, а не филмче. "Ама Гералт е цвете за мирисане и не би ударил невинен човек", то и в книгите не обича да е брадясал, ама на обложката е с брада и всеки го играе така, нали?

Бтв радвай се, че сега си забелязал, защото аз на втория час, когато от White Orchard изгониха Гералт и Везимир, задето наръгаха бандитите в хана, реших, че не искам да ги убивам, релоуднах и като ми даде пак да се бием пробрах меча и с юмруци аха-аха да ги победя и като останаха на 10% НР и се пусна кътсцена как Гералт все пак ги заколва с меч... :x

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Окт 2015 16:26

Илюзията за избор не е проблем само на Witcher 3, а на почти всички choised based игри днес. Почти всичките до една страдат от синдрома на Масс Еффект. Ето преди една седмица например излезна Епизод 5 на една "друга" игра, дето захвърли по дяволите всичките ти направени избори и те остави да избираш между ендинг А или ендинг Б.
А пък за игрите на Telltale да не говорим!
Изборът в игрите напоследък се свежда единствено до това да чуеш различни диалогови опции (демек да направиш второ преиграване), а основната цел е да се разкаже някаква история. Което няма лошо, но ме дразни, когато игрите се брандират като ИЗБОРНИ, а избор реално няма.
Spoiler for :
Така, понеже доста си поиграх с механиката за избор в Witcher 3 (включеително и HoS) и действително е налице само илюзия за избор. Главните ендинги се влияят единствено от едни 4 избора в определен момент от играта, при това някак между другото и ако се отплеснеш, можеш спокойно да получиш нежелания за теб край.

А не виждам защо е толкова трудно да се направи изразена причинно-следственост, както като геймплей, така и като кътсцени. Помните ли Assassins of kings? Целият втори акт различен, накрая кътсцените също, само драконът беше еднакъв за всички.
А на Бетесда единствено се различават в преиграването. Последици няма абсолютно никви. На Fallout поне има 10 секундно ендинг клипче. А Скайрим няма нито карма, нито ендинг. Ама то ендинг няма щото е безкрайна. :D

Профил

Аватар
В момента играе: World of Tanks
Metro Last Light
Публикувано на: 26 Окт 2015 16:27

А мен пък обратното - това ми харесва (че не чупят сложни персонажи само заради илюзията за свобода). Geralt е Geralt. Това е.

Не съм фен на Bethesda начинът на правене на избори и на пълната свободията. Ама какво да се прави. На някои им харесва. При мен е негативна част.

А, че Witcher 3 има проблеми има ги... просто са на друго ниво. И тези с изборите са все защото гледа от Bioware или Bethesda да не нарани играчът :P

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Окт 2015 16:48

Charcharo написа:
А мен пък обратното - това ми харесва (че не чупят сложни персонажи само заради илюзията за свобода). Geralt е Geralt. Това е.

Май точно ти беше споделил един хубав линк, че безкрайната слободията в игрите не е най-доброто, защото така не може да се напише качествен главен герой, ако е безличен рандом пич като в Скайрим. Изключение бих направил само за KOTOR. А Гералт действа в някакви граници, защото е... Гералт. И това е якото - има дълбочина.
Но аз визирах друго. Помните ли навремето имаше една пуцалка за SEGA - Contra: The hard corps? Тя имаше поне 8 различни края и всички избори се случваха в различно време. Примерно след 2ро ниво играта се "разклонява" на две и така до края. После някъде по средата още избори итн. Имаше истинско "дърво". Ей такова нещо искам да направят със съвременна игра. Или като в книгите игри. А не всички да играят почти еднакво нещо през цялото време и само накрая няква различна анимацийка, дето мога да си я гледам и в ютуб.

Профил

Аватар
Metro Last Light
Публикувано на: 26 Окт 2015 16:54

Уви това би било изключително скъпо ... пък и трудно за направа. Даже и сега игрите имат проблем с това да имат що годе нормален сюжет ... това ще е огромно предизвитакелтво.

Иначе донякъде по темата:
https://www.youtube.com/watch?v=VJJaGSV75y0

И това, що не:
https://www.youtube.com/watch?v=Lg_Lp5bO1U8

Профил Skype

Аватар
Metro Last Light
Публикувано на: 26 Окт 2015 18:01

Аз пък точно това мисля, че би направил...
Обаче... зависи и " What is on the line". Зи Цири, Йен и приятели ще накълца цял Скелиге ако трябва :P

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2015 18:27

Клипчето за C&C е много хубаво. Пример за Type One: Simulation беше и Dishonored. Там се виждаха ясно последиците от избора ти и плейстайла. Повече плъхове, чума, убийства, интриги, близките ти не те харесват, финалното ниво е различно итн. Ето че може да се прави качествена C&C игра, стига да искат.
А иначе в Witcher 3 имаше един готин куест с едни чудовища, дето конспирираха срещу теб и outcome-а на куеста зависеше от това как си изпълнил по-стари куестове с други чудовища - дали си ги убил или пощадил. Това беше добра хрумка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Окт 2015 10:07

Щях да ти предложа да погледнеш https://witcher3map.com/, но пък там няма Kaer Morhen. Зоната обаче не е толкова голяма и повечето въпросителни са свързани с witcher gear-а от wolf school. Освен това винаги си заслужава да обикаляш безцелно, може да попаднеш на нещо интересно.

В западната страна на езерото, на брега, има нещо, което много ме зарадва - недовършено платно с картина на планините :) Цялата зона е адски красива и направих бая скрийншотове на нея.

Профил

Аватар
Metro Last Light
Публикувано на: 28 Окт 2015 21:29

Аз трябва всички такива Witcher 3 или RPG/Game Design/Plot, theme, character design неща в един пост да ги слагам.

Да и аз обичам Скелиге. И KM е мега красив особено на новата машина.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost