Определено не мога да си кривя душата повече ...4 епизода минаха и в повечето случаи те винаги са абсолютно достатъчни за формирането на крайното ми мнение и оценка за даден сериал... до тук сезона не струва! С огромна болка се присъединявам към всични негативни коментари в мрежата и цялата помия която се изсипва по сериала в момента. Може би заради предишния сезон който вдигна прекалено високо летвата ....не че съм очаквал този да го надмине, но определено не очаквах да го оценявам с максимални 6/10 някъде
Не, не говоря за мудното действие това е стила на TD с които ни отвя накрая. Говоря за скучните герои с на моменти посредствена актьорска игра, за адски слабите и не интригуващи диалози за нивото на TD, за уж толкова дълбокия, че чак приспивен сюжет... Липсва ми онази мистика, ако щете, онова "thrilling" напрежение обземащо те с всеки изминал епизод, онази бясна обсебваща параноя с която Коул разнищваше случая размивайки границата между гениалността и лудостта си.
Но въпреки всичко чашата ми преля чак сега с първата по-сериозна екшън сцена за този сезон именно в края на вчерашния епизод. Толкова наивна и пошла сцена подхождаща по скоро за някакъв треторазреден нискобюджетен, азиатски, екшън филм. 10-тина кукари правят
assault въоръжени само с патлаци и бронежилетки
. О извинявайте имаше едно негро с помпа което едва ли сте забелязали защото пукяса още при първия откос на противниковото SMG (по златното американско правило, че негрото трябва да умре първо)... Същия този противник със SMG-то и дълбоко клиширан външен вид, е заел явно "най-неочакваната" за полицията позиция, а именно прозореца на сградата. Въпросният сульо ги разпилява като пилци, разбира се, докато наш'те протагонисти пуцат ли пуцат с тея патлаци сякаш са на сръбска сватба.
В този момент просто се запитах:
"Какво по дяволите гледам??? Това ли са хората които създадоха този 6 минутен "Long take" който сигурно влезе директно в учебниците по кинематография
https://www.youtube.com/watch?v=s_HuFuKiq8U и успя да затвори устите на всички зрители които ревяха за зрелище...
Какво ни пробутвате днес HBO? Наивна COP драмичка?"
Адски разочарован съм от видяното до тук и не знам какво трябва да се случи до края за да променя мнението си