Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: помощ за конфигурация Публикувано на: 29 Май 2015 21:27
здравейте момчета и момичета !!
предстои ми закупуване на лаптоп. как ви звучат тези характеристики ?
Серия X550 тъмно сив Процесор Intel Core i5-4200H (2-ядрен, 2.80 - 3.40 GHz, 3MB кеш) Памет 8GB (2x4096MB) DDR 3 1600 Видео карта NVIDIA GeForce GTX 850M (2GB DDR3) Диск 1TB HDD (5400 оборотa/минута) Екран 15.6-инчов (39.62 см.) - 1366x768, матов Оптично устройство Двуслойна DVD записвачка Свързаност LAN 10/100/1000 Мбит/сек, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 Интерфейси
2х USB 3.0 1х USB 2.0 вградена уеб камера – 0.3MP вграден микрофон комбиниран вход за микрофон/изход за слушалки VGA порт / Mini D-Sub 15-пинов за външен монитор HDMI четец на памет карти (SD формат) стерео колонки Altec Lansing
Батерия 4-клетъчна Тегло 2.3 кг. (тегло с батерията)
благодаря предварително !!!
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 30 Май 2015 08:33
Лаптоп : asus x550jk 1200лв
не очаквам брутална графика, просто искам да играя тези игри на що годе добра графика , без да е размазано или да забива.
ако може да ми предложите нещо друго или това е добре ?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 30 Май 2015 09:49
Зависи колко пари си склонен да дадеш, иначе опции - много  За 1200лв това е добър избор, за повече вече има и други варианти. Добрата графика и стабилните кадри на лаптоп ще ти струват минимум 1600-700лв.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 31 Май 2015 14:19
|
|
|
|
 |
Pesho ™
|
 |
|
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 31 Май 2015 17:40
Видеокартата на втория е по-слаба. Сега забелязах че и двата лаптопа са двуядрени, няма смисъл, вече игрите изискват поне четириядрени, и на новите игри дори няма да ти даде да я пуснеш играта 
___________________________________ Take me into your heart. Accept me as your saviour. Nail me to the fucking cross and let me be REBORN!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 31 Май 2015 20:21
ти съвсем ме стресна ,предложи някой модел моляте 
|
|
|
|
 |
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
 |
В момента играе: Всичко без аниме игри
|
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 31 Май 2015 22:01
Наистина няма смисъл от две ядра вече пък за тези игри които искаш да играеш и то на лаптоп... забрави http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf ... 16004C5C5CИма дори ССД което е супер важно ако искаш да ти зареждат бързо игрите, а ако можеш да отделиш още 200лв. ... http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf ... 64004A07CEЕдин мой приятел си взе много лудо Леново за около 1700лв. преди 3 години и още си цъка по време на лекции, но вече май не ги произвеждат, G серия беше.
Drecher написа: От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
|
|
|
|
 |
Pesho ™
|
 |
|
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 31 Май 2015 22:30
{SuPa-1337-Killa} написа: Наистина няма смисъл от две ядра вече пък за тези игри които искаш да играеш и то на лаптоп... забрави http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf ... 16004C5C5CИма дори ССД което е супер важно ако искаш да ти зареждат бързо игрите, а ако можеш да отделиш още 200лв. ... http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf ... 64004A07CEЕдин мой приятел си взе много лудо Леново за около 1700лв. преди 3 години и още си цъка по време на лекции, но вече май не ги произвеждат, G серия беше. И двата са с тая слабата карта NVIDIA GeForce 840M дето вервай ня да подкара игри от другата година па и някои от тая.  Stefan123 написа: ти съвсем ме стресна ,предложи някой модел моляте  Като цяло не виждам голям избор, http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G551- ... 51jmcn013d тоя що годе би ти свършил работа, ма цената е make it rain http://laptop.bg/search?utf8=%E2%9C%93&q=+850M ето други варианти Като цяло гледай лаптоп с карта NVIDIA GeForce GTX 850M / 860M или AMD Radeon R9 M265X, поне 4-ри ядра и 6/8-12 GB RAM, това са изискванията като цяло  Иначе въпреки че аз съм изцяло ЗА мобилност и от година-две нямам настолен компютър, то ако лаптопа го взимаш само за у вас да се местиш от маса на диван, по-добре си вземи настолен. Просто в момента заради скъпия долар, цените са ужасни 
___________________________________ Take me into your heart. Accept me as your saviour. Nail me to the fucking cross and let me be REBORN!
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 31 Май 2015 22:44
От това което виждам, до 1,5к 850ката ти е идеална, за нагоре 860. Асусчето изглежда ок, ще си цъкаш каквото искаш, макар не и не на FullHD (:
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 31 Май 2015 23:41
HP-то с тая издънена 840М можеш да го забравиш. Избери Asus-а ако се колебаеш между двата. Така и не каза до колко пари си търсиш машина, защото опции много. Аз лично N и ROG серията на Asus ти препоръчвам с две ръце от личен опит, последните ми 3 лаптоп-а бяха такива. Най-доброто съотношение цена-качество, което можеш да намериш. Не е вярно, че i5-ците не стават за гейминг. Просто не стават за ентусиасти, дето без АА не могат. Така и така най-вероятно ще се спреш на нещо от сорта на 850м860м като видеокарта, няма смисъл да ти bottleneck-ва i7-цата. Разгледай клиповете, които ти дадох, всички са с i5 процесори. Както казах, за тази цена се подготви за компромиси с графиката на някои игри. http://laptop.bg/laptops-asus-GL552-asus_gl552jxcn029dhttp://laptop.bg/laptops-asus-ROG_G551- ... 51jmcn127dАко можеш да отделиш толкова пари, за мен това е най-добрия избор - ROG серията. Много добър дизайн, добре премислени компоненти, добре сглобен, не грее дори и при по-дълги сесии, подсветка. Страхотни IPS 1080р дисплеи, ако не си ползвал такъв ще видиш за какво говоря като му пуснеш някой Blu-ray. По-тежките нови игри ще ги играеш на 720р/900p, но поне ще вървят сносно. Съветвам те сега да инвестираш някой лев отгоре в такава машина, отколкото да купиш някой евтин. Със сигурност ще я ползваш поне година по-дълго от евтините алтернативи. Ще го ползваш за гейминг, така че доброто охлаждане е също толкова важно, колкото хубавата видеокарта.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 01 Юни 2015 07:40
Благодаря на всички!! Но последните 2 лаптопа не са ли двуядрени. Мога да си позволя около 130лв месечно за 1 година. Нужен ми е лаптоп защото пътувам не е само каприз.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 01 Юни 2015 11:11
Да, двуядрени са. Процесорите и на двата са повече от достатъчни, комбинирани с тези видеокарти. Asus знаят как да правят геймърски лаптопи, можеш да си сигурен. Ето ти тест на i5 срещу i7, комбинирани с 850М. http://www.gaminglaptopsjunky.com/i5-vs ... t-gt-850m/Разликата между двата откъм performance е минимална (2-3 кадъра), т.е. дори и да си вземеш i7, средния клас видеокарта няма да ти позволи да му разгърнеш потенциала. Освен това с включен Turbo Boost на 3Ghz, i7 също работи само с две от ядрата си. Oще два плюса на i5 - хаби по-малко ток и грее по-малко от i7. По-дългия живот на батерията ще ти е от полза щом пътуваш много. Двата лаптоп-а, които ти предложих в предишния пост ще ти излязат по около 150-160лв/месец за една година, но за мен са единствените, които си заслужават.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 01 Юни 2015 15:11
Благодаря ти за вниманието.. Просто се наплаших с тези ядра значи 2ядрен процесор с Nvidia gtx850+ стига?
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 01 Юни 2015 15:51
Не се плаши, повечето (май всички?) нови двуядрени интелски процесори казано просто "симулират" 4 ядра чрез threads (нишки на български), затова ги подкарват. Просто виж в сайта на Интел за да си сигурен, че пише 2 cores, 4 threads на модела процесор, който гледаш на даден лаптоп, и с една сносна видеокарта (като тези, които Асус слагат примерно) и нещата ще са ок.  Иначе бих казал, че стига, в рамките на позволимото, виж 850M тук - http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 795.0.html - Уичъра 3 на чисто медиум праскаш почти 40 кадъра с двуядрен процесор @ 2.9GHz с 4 threads .
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 01 Юни 2015 16:15
Да, i5-ците в лаптопите, които ти показах са абсолютно достатъчни за тези видеокарти именно заради причините, които hyper' изтъкна. Взимай смело, няма да сбъркаш 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 01 Юни 2015 18:09
благодаря ви за вниманието отново !
придобих представа за builda - i5 2core 4thr Nvidia 850M GTX 8-12ram ASUS
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 03 Юни 2015 15:42
|
|
|
|
 |
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
 |
В момента играе: Всичко без аниме игри
|
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 03 Юни 2015 19:26
Еми този втория че е и на намаление
Drecher написа: От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: помощ за конфигурация Публикувано на: 03 Юни 2015 19:28
Третия. Повече RAM + FullHD дисплей. Втория само ако много държиш на i7.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|