Автор |
Съобщение |
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Яну 2015 17:56
moroel написа: И защо скапана работа?Играта няма да стане някакво азиатско ф2п ммо със итеми във кеш шоп-а.Да не говорим,че съб модела е супер скапан и води до супер тъпи дизайнерски решения.Дестки хиляди злато за отваряне всички слотове на банката,десетки хиляди злато за маунтове,28 дена рисърч тайм за крафтинг трайтове.Демек омг лудия грайнд да върви времето и със него събскрибшъна. Е ти реално искаш всичко да ти е на готово, така ли? Аз не виждам никакъв грайнд в това, да отидеш да цъкнеш един рисърч и да си продължиш с нещата. Златото си идва така или иначе, аз на 40лвл си бях отключил всички възможни разширения на инвентара, без да съм продавал каквото и да било в аукциона. Според мен си се изчерпал за тоя жанр, това е . Пък при мен това е единствения жанр, който все още играя (с изключение на диабло и всяка година като излезе нов FM). Според мен кънтента си струва, да. Очевидно е, че го мисля, след като предпочитам p2p модела пред кеш шоп модела. Аз нямам желание да има кеш шоп, в който да се налага да влагам повече от 12 евро месечно, за да имам същите неща като преди, когато е било p2p.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Яну 2015 21:57
Не,не искам всичко да ми е наготово.Всичко свързано с прогреса на героя ми(гиър,скилове,етц) си е нормално да се потрудя за него.Просто посочвам порочните практики на съб модела.Сега,тебе ако те кефи цялата работа да се върти около гринда-ок.Аз предпочитам ако има съб,това да означава повече и нов кънтент-нови зони,куест линии,евенти,хоризонтален прогрес на героя ти,нови неща около сиродил,е такива неща.Не-ей ти тука нови 2 ветерна ранк-а за гриндене,да върви времето.И като каза наготово,в диаблото май не ти искат месечна такса за да имаш достъп до инвентара си,банката,крафтинга,нали?И защо приемаш за сигурен факт,че ако тесо премине на б2п модела,нещата ще станат някакви ужасии от рода на някое долнопробно азиатско ф2п ммо?Специално от опита ми със гу2,стар уарса,рифта и лотро,този модел определено ти струва по-малко от съб опция.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 11 Яну 2015 23:35
Диабло е арпг, а не мморпг, повече от ясно е, че няма как да е p2p. Не знам защо го спомена дори. Даде много лоши примери с тези игри. Лотро и рифт ги съсипва f2p от гледна точка на играчите. F2p добавя много повече грайнд, ако искаш да ти е безплатно. Гу2 тотално страда от липса на кънтент и ъпдейти освен тъпото ливинг стори, а и единствено заради липсата на айтъм прогрес кеш шопа им не е p2w. Само стар уорс не мога да го коментирам, защото не съм я играл.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 12 Яну 2015 00:03
Диаблото го дадох като пример,за онлайн онли рпг със същите елементи относно менаджмента на героя-инвентар,банка,крафтинг.Не е кой знае колко по-различно от ммотата ама не ти искат кинти за допълнителни услуги.А и си излизат достатъчно пачове.Дестини е същата работа.Искат само пари за играта и след време пускат платени мини експандове.Така трябва да е и тесо.Колкото до гринда който споменваш,да така е.И в двата случая е едно и също.При ф2п модела ти слагат луд гринд,че да ти писне и да посетиш шоп-а.При съб модела ти слагат пак луд гринд,че да ти запълнят времето,докато тече съб-а.Така че,най-добре е да бъде б2п със платени кънтент ъпдейти,2-3 пъти годишно.А относно колко са зле тези ммо-та дето говорим: http://www.gamespot.com/articles/wow-was-the-top-subscription-mmo-in-2013-star-wars/1100-6421191/Това за 2013 година.За 2014 ще е същото,може да бъдеш сигурен. Иначе доста оффтопик отидохме но аз наистина се надявам ако наистина минат б2п да е някакъв добър модел и играта да просперира.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 12 Яну 2015 07:29
Пак казвам, абсурдно е да сравняваш арпг (на практика нулев кънтент спрямо мморпг) и мморпг. Не знам как е това дестини, но поне в случая на диабло се вкарва кънтент единствено на експанжън, през другото време има само нерфове по героите Вероятно за поддръжка и нов кънтент на диабло са необходими 1/100 от хората необходими за новости в едно голямо ммо. Казвам всичко това от позицията на фен на диабло. Вероятно водещото б2п ммо е повече от добър пример за прекалено малко кънтент ъпдейти. На теб приоритет ти е дадена игра да е безплатна, на мен приоритет ми е дадена игра да е качествена, от тук идва разликата. Утре ще направят есо ф2п и ще вкарат някакви неща, които да те задължават да си плащаш, ако искаш да си конкурентен и хората ще почнат да крещят p2w. И това без да осъзнават, че преди това са искали да е ф2п и че ммо не се прави на мускули, а с пари.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 12 Яну 2015 12:11
Как реши,че ми е приоритет играта да е бзплатна,не знам.Следях я,играх на бетата,купих си я,събскрайбнах,играх и видях,че не си заслужава съб и спрях.Приоритет ми е играта да е качествена.Както и на много други играчи.Защото тези магически ъпдейти,нещо не ги виждам.За 1 година и 120 евра(цената на 2 ААА заглавия като диабло и драгън ейдж например),насреща имаме 2-3 дънджъна и камара дейлита.Пък айде да видим ти колко време ще изкараш.Купил си играта на голямо намаление,в момента играеш най-сладкия период в играта-първите 1-2 месеца,да видим дали ще удариш 1 година събскрибшън.А и какво толкова плашиш с тоя кеш шоп,едва ли нещата ще са по-страшни отколкото сега.В момента в кеш шоп-а се продават цяла раса със крафтинг трайтовете,маунт-не просто скин на маунт а реален маунт,който не можеш да си го позволиш на ниските левели,пръстенчета за експириънс.Все неща,които един събскрайбър,който уж си плаща месечна такса за да има достъп до целия кънтент в играта.На старта на играта двама играчи-единия с империал едишън а другия без,познай дали ще са на едно ниво?Империъла ще му каже-иииии разбери едно,портфейла ми е много по-добър от портфейла ти,във съсбкрибшън игра.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 12 Яну 2015 12:37
Нямам идея, като собственик на империъл едишъна, единственото нещо, от което съм се възползвал е маунта. И честно да ти призная, като се има предвид колко е бавен коня в началото спрямо нормалното тичане (пък и не само в началото) и колко често слизам от него, за да бера билки и какво ли още не + куестването... бих казал, че кончето по време на левълинга си е ташак работа. И расата също е ташак, тъй като в абсолютно нищо не е най-добра, ако може някоя да се нарече най-добра при някакви малки проценти. А да, имам си пет Казваш го това с расата, сякаш е някакъв плюс да си империъл пред да кажем бретон (от гледна точка на крафта). Ами не е. Маунта е реално базов и ако си толкова по мин-максването пак ще трябва да дадеш голд за топ маунт. Хората са доволни от пачовете, не са доволни единствено от това, че не за всички пвпто е гладко (без лаг). Ъпдейт 6(предимно) и 7 са всичко, което хората искат и не е добавено все още. Не искам да адвокатствам на играта, опитвах се да водя нормален спор на базата на опита, който имам с ужасния f2p модел. Изказах и мнение защо и b2p ще влоши качеството на играта. Това е.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 19 Яну 2015 13:27
Гипо,тези дни мисля да събскрайбна,ако случайно в играта са пуснали опция за recruit-a-friend опция,пиши,все ще имаш полза.
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 21 Яну 2015 19:46
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 21 Яну 2015 22:48
Мда, гледах го и аз това днес. Клипчето е яко, всичко друго е ужас. Кеш шопа от сега не ми харесва с тия поушънки. Както казах, има вероятност играта като b2p да излезе по-скъпа за играча, отколкото като p2p.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 21 Яну 2015 23:19
Е аз вече събскрайбнах,пък ще видим колко време ще продължа.Иначе очакваното се случи,то още по времето на бетата зенимакс бяха намекнали за б2п модела.И нормално,на запад хората обичат да виждат за какво си дават парите. А Гипо,тебе не мога да те разбера-сума ти и постове ми обясняваш как пръстенчета за експ,маунтове и расата с най-тлъстите бонуси,които са в сегашния кеш шоп,не са нищо лошо ама сега колбички за 10% повече експ за ужас и кошмари.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 22 Яну 2015 00:02
Да, защото според мен империъла ти дава единствено базов кон и нищо друго. Кон, който така и така ще замениш на 50ти левъл. Империъл расата не е най-добра в абсолютно нищо. Доколкото разбрах, ще има и колби за кръв. Ще го видим. Отделно и се споменават някакви DLC-та, това експанцъни ли ще са, само зони ли ще са...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 22 Яну 2015 00:35
ДЛЦ-тата ще са от рода на тази зона-craglorn.Демек ново парче земя със всичките му там куестове и работи.И доколкото разбрах ще се скейлват с левела на играча.Тоест няма да са вертикален прогрес а хоризонтален.А в шоп-а ще се продават колби и соул гемове,но няма да са може да се трейдват и ще са по-слаби от крафтнатите в играта. И пак да се захапя за империъл расата,макар че е оффтопик-12% живот и стамина хич не са зле мен ако питаш,особено в сиродил,още повече,че няма друга раса с такива стойности на бонусите,при тях всичко е под 10%. Както и да е,ще видим какво ще излезе от цялата работа.Аз лично мисля,че зенимакс взеха правилното решение.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 27 Яну 2015 15:37
Аз си прекратих абонамента. Яд ме е много, но след като стане промяната март месец ще видя какво точно има в кеш шопа и ще преценя, дали е p2w. Жалко.
|
|
|
|
|
Sigvardr
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 03 Апр 2015 17:23
Здравейте! Виждам, че тази игра не е много популярна из форума, но все пак едва ли има по-подходящ форум. Търся да закупя акаунт за играта или неизползван CD-Key - видът на изданието, обикновено или импириъл, е от второстепенно значение. Не ме интересуват кутийки, плакати, дискове и прочее. Също така не ме вълнуват съществуващи герои, предмети и други ин-гейм придобивки. Ако има някой разочарован от нея или просто нямащ необходимото свободно време да я играе, нека ми пише на лично или на и-мейл igor.sigvardr@yahoo.com. Аз съм от София и по възможност търся също някой от тук, но при добро намерение ще намерим общ език За цената ще се споразумеем в последствие. GL & HF!
___________________________________ "Не спори с глупака – първо ще те свали на нивото си, а после ще те бие с опит!"
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 04 Апр 2015 10:34
Играта е супер, нямам търпение да се поосвободя от ремонта и да я почна пак. Но ако я направят p2w - край.
|
|
|
|
|
dr_gilotin
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 04 Апр 2015 12:30
Sigvardr написа: Здравейте! Виждам, че тази игра не е много популярна из форума, но все пак едва ли има по-подходящ форум. Търся да закупя акаунт за играта или неизползван CD-Key - видът на изданието, обикновено или импириъл, е от второстепенно значение. Не ме интересуват кутийки, плакати, дискове и прочее. Също така не ме вълнуват съществуващи герои, предмети и други ин-гейм придобивки. Ако има някой разочарован от нея или просто нямащ необходимото свободно време да я играе, нека ми пише на лично или на и-мейл igor.sigvardr@yahoo.com. Аз съм от София и по възможност търся също някой от тук, но при добро намерение ще намерим общ език За цената ще се споразумеем в последствие. GL & HF! Брато, Виж из сайтове като Kinguin - имат много намаления на тази игра, някой от тях покрай празниците са си доста сносни - 40 лева с 3 месечен абонамент бях гледал, тая игра бих я пробвал ако е безплатна само, но пък тогава ще стане токсик като всяко друго ММО с такъв модел.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 17 Май 2015 23:24
Gipo написа: - самият баланс - DC са най-зле откъм популация (аз съм от тях), другите в общи линии се редуват откъм надмощие Демек DC не са оферта така ли? Аз днес си взех играта и си направих DC high elf, само че в последствие видях че high elf не са от DC и се чудя дали да почвам отново в друга фракция.
|
|
|
|
|
Sigvardr
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 18 Май 2015 07:55
Да ти кажа честно, играй това, което ти харесва. Аз лично съм от DC и не мога да се оплача, че е кой-знае-колоко пусто или нещо такова. Даже те съветвам преди да станеш 50+ ниво да играеш на non-veteran Cyrodiil, където даже DC са водещата фракция. От там може да си намериш прилична гилдия за по-нататък. BTW, ако решиш да играеш DC и ти трябва малко помощ в началото - пиши на *IgorSigvardr, не играя много често, но когато мога ще ти помогна.
___________________________________ "Не спори с глупака – първо ще те свали на нивото си, а после ще те бие с опит!"
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Elder Scrolls Online Публикувано на: 18 Май 2015 08:03
иам некъв код за 20% намаление, та много се чудя има ли смисъл да я взимам
пак ще ми излезе 60-тина лева или нещо такова, а нямам идея дали и колко p2w е станала след премахването на месечните такси
някой ако може да каже накратко струва ли си парите, щото ми е писнало от p2w мизерии
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|