Автор |
Съобщение |
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 22 Авг 2014 09:18
Синовете на Великата мечка за пореден път.
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 26 Авг 2014 11:43
Преди две години се запалих по братя Стругацки. Сега съм на вълна Обитаемият Остров.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 24 Сеп 2014 12:42
Прочетох "Метро 2034" и сега гризя нокти и чакам "Метро 2035".
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
Balerion
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 26 Сеп 2014 19:36
what if they get me? написа: абе
има ли някой който още не е разбрал, че от "Повелителят на мухите" по-точен анализ на човешката душа няма? Що пък на човешката душа? По скоро на човешкото общество. "Аз, роботът" - първи досег до Азимов - мега доволен.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 01 Окт 2014 14:37
what if they get me? Цитат: душа, общество, психика - все тая. Щом за теб е все тая, значи и похвалата ти не тежи толкова. Цитат: болезнено точна Какво те радва в книгата всъщност, че е точна или че е болезнено точна? На мен ми харесва, защото е точна, а не защото е болезнена. Мисля автора не е искал да шокира, а да покаже колко бързо ще деградират до родово общинен строй едни индивиди без трайното влияние на съвременната цивилизация. Нелицеприятните сцени в нея не са с цел провокация, а чиста демонстрация.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 03 Окт 2014 11:17
Цитат: нямах предвид, че понятията са едни и същи Само че говорейки за душа точно тук, това означава че тя престава да съществува или се променя драстично, в момента в който отделиш човека от обществото . Та по-добре би било да говориш за съзнание, разум, мисъл, поведение и пр. и как те се изменят в зависимост от психическото състояние, обществото и културната среда. Действието не се ли развиваше по време на ядрена война? Това, че цивилизацията се изпарява толкова бързо, е донякъде и ефект от поначало разклатените и устои в кингата. Цитат: много хора съм чувал, че са я захвърляли Аз пък не съм чувал и за един такъв . Като знам на какви извергщини се радва народа тази книга тук си е умерена. Освен това не използва неприятните теми самоцелно за gore, а вкарва дълбок смисъл. По-скоро някой е очаквал нещо по-брутално и не го е получил .
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
DarkAvenger89
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 12 Окт 2014 00:29
Аз пък почнах да чета Сияйнни слова. Книга втора от "Летописите на светлината на Бурята" Не знам как, не мога да опиша физическият процес, но изпитвам реална физическа болка в анала, докато чета Сандерсън. Просто предвидимостта му, начинът му на писане, героите му и по дяволите, почти всичко, на което съм попаднал досега в тази книга ме хвърля в неподправен ужас. Първата книга беше многократно по-добра от това нещо, като се има предвид, че и тя самата не беше нищо особено...И всичко това за 35 лв ?!?!? Edit: книгата не е чак толкова зле. Поредицата има огромен потенциал, но съм убеден, че Сандерсън няма да изполва и половината от него...поне от това, което виждам от начинът му на писане в тази книга, който за мен е изключително разочароващ. жалкото е, че може много,много повече. Има го и фактора, че Мартин и Ериксън са ми оказали твърде голямо влияние и съм свикнал на съвсем друг стил на писане.
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
В момента играе: PTSD simulator
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2014 00:23
След 2 месеца чакане, най-накрая ми изпратиха История на Първата световна на Базил Лидъл Харт.
Надявам се да е също толкова добра колкото и тази за Втората световна!
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
newcomer
|
|
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 14 Дек 2014 00:25
Поредицата "Български Хроники" на Стефан Цанев е феноменална и е лесна за четене, защото авторът НЕ Е историк. Даже той казва, че българският ученик не се интересува от история поради сухотата на материала в учебниците. Първо, имаме уникалната възможност да научим неизвестни досега (поне за мен) неща, като факта, че Великата китайска стена била построена заради нападения на... (пра)българи . Въпреки че имам само първите два тома, човекът си е изпълнил обещанието и е написал историята поне до 90-те години на миналия век, доколкото видях в една книжарница. Нападайте смело! Очаква ви много смях... и плач (щото, цитирам, "Майка България предатели ражда").
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 24 Дек 2014 17:13
Подариха ми Киндъл и почнах много стабилно да си отмятам уишлиста :Д Сега чета втората част от Sprawl трилогията - Count Zero
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 24 Дек 2014 20:41
newcomer написа: Поредицата "Български Хроники" на Стефан Цанев е феноменална и е лесна за четене, защото авторът НЕ Е историк. Даже той казва, че българският ученик не се интересува от история поради сухотата на материала в учебниците. Първо, имаме уникалната възможност да научим неизвестни досега (поне за мен) неща, като факта, че Великата китайска стена била построена заради нападения на... (пра)българи . Въпреки че имам само първите два тома, човекът си е изпълнил обещанието и е написал историята поне до 90-те години на миналия век, доколкото видях в една книжарница. Нападайте смело! Очаква ви много смях... и плач (щото, цитирам, "Майка България предатели ражда"). Проблемът с книгите на Цанев е, че като историческа литература не стават и ако искаш да направиш проучване или да придобиеш малко над common knowledge знанията, няма да е получи. Иначе са занимателни за четене. Аз чета на Възвишение на Русков и с ръка на сърцето - това е най-забавната българска книга, която съм отварял. Неподражаемият изказ не знам колко се е бъхтил човекът да го изведе на такова ниво, но евала, че го е направил. На четеца пробвах Terror на Симънс, но много цикля. Бавна и тегава книга, особено за четене в оригинал. Отделно получих първите два volume-a на доста нашумелия комикс Saga. Накратко - нещо средно между Star Wars и Game of Thrones в най-шантавия фантастичен свят евър С още по-откачените герои ever-ever.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
jito
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 03 Яну 2015 16:45
Търся нещо от типа на разказите на О.Хенри, историите на Иво Иванов, някой от нещата на Буковски т.н. Наскоро минах през тоя списък http://www.onlineclasses.org/resources/ ... -all-time/ и повечето ми харесаха доста, като цяло самия жанр не е от значение
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 10 Яну 2015 21:09
Взех си най-новата книга на Том Егеланд - "Тринадесетият апостол". Книгата изглежда изключително обещаваща. Пета поредна част от поредицата за Бьорн Белтьо.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 12 Яну 2015 10:33
Прочетох я за един ден! Чудя се коя е по-силната - "Тринадесетия апостол" или "Евангелието на Луцифер". Идеята, която е залегнала в книгата не е толкова революционна и нова, както тези от предните книги, но въпреки това е невероятно навързана със събитията, които се развиват в наши дни. Сюжета е интересно направен.
Между другото, носят се слухове, че ще има US филм по "Евангелието на Луцифер".
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 14 Яну 2015 00:46
За празниците получих първа и втора част на "Непознатата Барбароса" от Пауел Карел. Лека и приятна за четене. Използва книгите на Харт като източници.
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 14 Яну 2015 10:16
Да, и аз ги прочетох и двете по празниците, страхотни книги.
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 26 Яну 2015 15:30
what if they get me? написа: каква линия прокарва книгата? в сми, като гледам авторът не е ни германец, ни руснак, така че ми е интересно Концентрира върху германците.
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 30 Яну 2015 00:08
Книгата е писана по времето на Хрушчов (както става ясно от текста); Книгата прокарва тезите, наложени по време на и след ХХ-ти конгрес на КПСС. Жуков герой, Сталин - простак и неграмотник. Само за Хабаровската команда на Тухачевски ми събуди желанието да проверя дали е истина.
Книгите проследяват хронологически настъплението на Вермахта срещу СССР от първия ден на нападението до падането на 6-та армия в плен, февруари 1943-та година, Сталинград. Написана е от немска гледна точка. Добре подредена.
Горещо препоръчвам.
|
|
|
|
|
newcomer
|
|
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 27 Май 2015 19:21
Пиша с доста закъснение, но последно прочетох "Приключенията на Том Сойер и Хъкълбери Фин". Книга, която абсолютно бях забравил, но трябваше да прочета, защото всичко по тв, което съм гледал по темата, е абсолютен пикоч. Лично мнение. И трябва да призная, супер книга. Прасна ме носталгия, защото преводът е точен, не се цензурират думи като "негър", тоест книгата е от старата школа (Народна Младеж, издателство номер едно). Сервират ми някакви шокове, че ще ми цензурират "Пипи Дългото Чорапче" пак заради "негър. Меко казано жалко. Както авторът го е написал оригинално, така трябва да е, според мен. Предстои да изчета "Антон и Точица" на Кестнер.
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
В момента играе: ❚█══█❚
|
|
Заглавие: Re: Какво четем ? Публикувано на: 02 Авг 2015 10:22
Четящи коври, след няколко дни излиза „Дневник на крадеца“ ( A Thief's Journal) от Жьоне на български. По принцип не ме ебе въобще за всякакви литературни хуйни, ъмъ - на тая ѝ бех чел откъс в Гардиън преди 2 години някъде. Та, ако някой се интересува, струва си, като що-годе модерен (в историческия смисъл) роман, писан от проницателен есеист. http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/08/01/2582485_otkus_ot_dnevnik_na_kradeca_na_jan_jyone/?ref=topicoftheday
___________________________________ TAPAKO PROST...
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|