Книги за Патрулите на Лукяненко
- newcomer
- В момента играе: Футбол, ама навън
Книги за Патрулите на Лукяненко
Много добри. Силно препоръчвам "Нощен Патрул" и "Дневен Патрул". Книгите успяват да балансират между откровена сериозност (войната между Патрулите), соц действителност (панелки, мръсотия и престъпност) и комични моменти (яка злоупотреба с алкохол, главно водка). Три в едно, неочаквано добра комбинация, както се казва.
ПП: Има и трета книга, "Сумрачен Патрул", но в момента я чета...
ПП: Има и трета книга, "Сумрачен Патрул", но в момента я чета...
Re: Книги за Патрулите на Лукяненко
Книгите всъщност са 5, като и петте са издадени на български.
На Лукяненко също така препоръчвам "Не е време за дракони" - много добро фентъзи!
На Лукяненко също така препоръчвам "Не е време за дракони" - много добро фентъзи!
Има шеста, непреведена: http://read.ru/id/3688402/
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Интересно! Дано не се забавят много с превода.
Много ми хареса първата книга, обаче много трудно се намират останалите на хартия.
Що ми е некво тъпо, копеле ?
Щото си тъпо копеле.
Щото си тъпо копеле.
-
Warbringer
- В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
По Славейков със сигурност ги има.
a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
нищоwhat if they get me? написа:И какво общо имат престъпността и мръсотията със "соц действителността" ?newcomer написа:соц действителност (панелки, мръсотия и престъпност)
Навярно е имал предвид пост соц, момчето бе.
Охх преди време прочетох със зор Нощен патрул и нещо не ме изкефи. Много ми е лек този автор. Все едно чета Хари Потър, но с много водка и урбанизъм. Може би имах високи очаквания и очаквах нещо от калибъра на Стругацки. Общо взето еншънче, мейджове, вампири, върколаци, а у. Не е моята книга.
- newcomer
- В момента играе: Футбол, ама навън
Въпрос на мнение. На мен не ми харесаха две неща от първите три книги: лошкото си прави поразиите де факто легално заради оня договор между патрулите. What? Освен това главният герой е от онези герои, баш тип Хари Потър, дето за минута изпитват повече емоции от едно нормално човешко същество за цял живот. Лошото на Хари Потър е прекомерното използване на фрази като "Хари усети буца в гърлото си". Антон и той някакъв такъв, само грижи има човекът, сякаш емоциите ще го убият, един момент не може да се отпусне. Многои се дразня като видя такива неща.bushido написа:Охх преди време прочетох със зор Нощен патрул и нещо не ме изкефи. Много ми е лек този автор. Все едно чета Хари Потър, но с много водка и урбанизъм. Може би имах високи очаквания и очаквах нещо от калибъра на Стругацки. Общо взето еншънче, мейджове, вампири, върколаци, а у. Не е моята книга.