@Venom9301,
при цялото ми уважение към предложенията на колегите, всички посочени от тях линкове съдържат некачествени имитации на катана, които не стават за нищо друго, освен да стоят за украса на някоя стена. Истински самурайски мечове в България не се продават, защото цените им започват от 5-6 хиляди долара - те се наричат “нихонто“, правят само в Япония и много трудно се изнасят от там.
За твоя радост ще ти кажа, че по света и у нас се предлагат много хубави съвременно произведени катани. Всички те идват от Китай и се делят на много и различни класове. Сполучливите и по-скъпите модели (почти) не отстъпват на японските. За да вземеш самурайски меч, които може да бъде използван за тренировки, в доджо или за разсичане, си приготви между 300 и 3000 лв., в зависимост от класа, марката, модела и качеството на използваните материали, изработка и т.н.
Избягвай да купуваш от места, където откровено лъжат, че мечовете им са „японски“, или по някакъв начин са свързани с Япония. Освен това всички мечове, които са правени от неръждаема стомана, са само за украса! Много е важно да запомниш това.
Лично притежавам няколко меча, защото хобито и заниманията ми са свързани с източните бойни изкуства. В България единственото място, което е спечелило доверието ми на клиент, е
http://www.weaponsofwar.org . Цените са добри и хората определено са запознати с продукцията си. Разгледай каталога им - има избор от по-евтини мечове, както и от по-скъпи. Доколкото съм запознат, цялата им гама е функционална и всичко става за практическа употреба. Успех в купуването на самурайски меч, надявам се да съм бил полезен!