Автор |
Съобщение |
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 11 Мар 2014 03:23
-Stormrаge- написа: https://www.youtube.com/watch?v=AKcUdDWIHOI&feature=youtube_gdata_player Това го гледах днеска... много добре го докарва Относно епизода: Като цяло нямаше втф моменти и някакъв ненормален обрат, а по-скоро добър завършек на започнатото, с което съм напълно ок Образът на Ерол беше създаден уникално, а всичките сцени в Каркоса бяха :Х :Х :Х. Евала за декорите, адски много детайли! Най-лесно щеше да бъде да убият героите ни или да направят така, че да не се разбере каква е тяхната съдба. Аз одобрявам това, че получихме някакъв завършек и тук. Цялата концепция за прозрението на Ръст също беше измислена адски добре. Без да загубва нихилистичната си натура, успява да промени нещо в себе си, било то и в резултат от комата. От всичко обаче най ми хареса истината за жълтия крал. През целия сериал се чудихме кой е жълтия крал, а всъщност това никога не е било физическо лице, а олицетворение на злото, на мрака. Подхранван от маниаци като Ерол, които са убедени в съществуването на висша сила. Последната сцена обаче беше може би най-добрият ендинг на сериал, който съм гледал в живота си. Толкова просто и същевременно толкова сложно; дава отговор на цялата концепция за черните звезди през сезона. Ето един лолпейлър http://i.imgur.com/TjEDI7J.jpgи галерия със снимки от сета http://imgur.com/a/hxt9kТова, което не ми хареса са всичките малки детайлчета през сезона, някои от които излязоха тотално безсмислени - бухала в църквата примерно. Целият мини-сюжет с дъщерята на Марти също беше напълно безсмислен.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 11 Мар 2014 08:56
Аз нещо не останах удовлетворен от развръзката, които ми беше доста предсказуема. Познах килъра, open endingа, някак си не ми се искаше покрай целия този мистицизъм около Йелоу Кинга да приключи с разстрела на няколко умствено изостанали реднеци. В крайна сметка се получи класически похват на червена херинга - 5 епизода ни се подхвърлиха какви ли не странични следи и предположения, за да ни отклонят от най-логичното развитие (точно това, което Дидо е написал накрая на мнението си). Особено следата с боядисаната къща беше доста наивно, но както казах миналата седмица да наблъскаш всичката развръзката на всичката информация и действие в един епизод не е толкова лесно, макар да сме наясно, че бюджета за този сезон е стигнал за толкова. Anyway the best tv show so far
|
|
|
Alaster
|
|
В момента играе: PoE Dark Souls
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 11 Мар 2014 09:37
Напълно съм съгласен с повечето неща, които написа Деник. Аз определено не намирам промяната в Ръст за толкова голяма и в никакъв случай не откривам нищо свързано с религията в нея, както някои интернет теоритици, които за радост са малко на брой този път. Точно обратното, Ръст не видя светлина в края на тунела, а пълна тъмнина и нещо още по-дълбоко в нея. Ръст намери причина да живее, разбра своята значимост. Той осъзна, че въпросът „Какъв е смисъла от нашия живот?" не се задава от нас, а на нас.
Що се отнася до всичките теории, имаше няколко наистина качествени, които биха могли да бъдат добър завършек на всеки филм, а това ме прави само по-обнадежден за следващия сезон. Истината, обаче е, че повече от тях си ги създадохме самите ние в опит да намерим неща, които може дори да не са там. Сега когато мога да погледна от реалната перспектива не намирам почти нищо от показаното за "red herring". Ние бяхме тези, които сами създадохме всичките истории и виждахме улики и истини в тях, като в това в края на краищата нямаше нищо лошо, просто не мисля, че хората трябва да са разочаровани от това, че нещата не са се развили както те са очаквали.
Не зная дали е истина, но на много места, четох, че бухали често се използват на снимачни площадки, тъй като плашели и прогонвали другите птици. Дори и да е нещо изцяло символично пак не виждам никакъв проблем в него, просто никога не съм намирал изключитлна значимост в този бухал.
Дъщерите на Марти и по-скоро малката са единственото нещо, което ме накара да се почуствам минимално неудовлетворен. Одри погледнато през призмата на реалноста е просто резултат от нехайството на нейния баща. Когато Марти не се прибира в къщи по-цял ден и ходи по курви, напълно логично е неговата дъщерята тийнейджърка също да стане такава. За малката, обаче остават малко въпроси. Що се отнася до рисунките и, тя казва, че другите деца са я накарали да ги направи, което ме навежда на мисълта, че по-скоро те са участвали или са били свидетели на някои от ритуалите или нещо от сорта. И така най-накрая стигнах до единственото нещо, което остана без отговор, а именно нейните кукли. Просто ряхната подредба и бройка бяха прекалено перфектни за да бъдат случайност. Единственият начин по който мога да си ги обясня сега е, че ние гледахме цялата история през очите на двамата детективи и Марти просто виждаше нещата през своята призма на човек станал свидетел на ужасни неща, които по-късно вижда в рисунките на невръстната си дъщеря, но може да се каже, че тази част не ме остави напълно доволен.
Като цяло този мини-сюжет далеч не беше безсмислен, просто ние гледахме в погрешната посока. Целта му, както в общи линии и целта на True Detective като цяло, не беше да разкриеш това кой е убиеца или огромния култ около него, а да проследиш как това повлиява на живота и развитието на тези два феноменални героя, два от най-добрите персонажи създавани, в която и да е история, било то в филм, книга или тв шоу.
___________________________________ If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward, then that person is a piece of shit.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 11 Мар 2014 09:57
Аз само недоумявам защо бяха 8 вместо 9 епизода. Всичко останало е spot-оn и трайно в мистицизма, при това не само в неприкритото му буквално проявление, ами и в самите взаимоотношения между хората и, съответно, Вселената. Определено нищо такова не се беше случвале поне от Carnivàle насам.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Stonedisus
|
|
В момента играе: с кьорави катерички
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 11 Мар 2014 16:48
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/ ... p-20140310But now, the big question: what's happening with season two? Well, Pizzolatto is already putting pen to paper, for another conspiratorial tale, but one that seems to be more national in scope. "Okay. This is really early, but I'll tell you (it's about) hard women, bad men and the secret occult history of the United States transportation system," the writer shared. Damn. more occult
___________________________________ кьорави катерички
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 26 Мар 2014 15:20
Една приятелка случайно ми представи подходяща локация в Овча купел за снимане на сцена от True Detective . http://zdravkoyonchev.wordpress.com/201 ... %B5%D0%BB/ (снимките) Ебати Каркосата И още нещо Цитат: Brad Pitt: ‘True Detective”s Next Star?
Audiences were no doubt bummed when Matthew broke the news that he and his co-star/best buddy Woody would not be returning for Season 2 — instead, the series will focus on a completely different case, with new detectives — but it does leave the door open for some exciting casting possibilities. And HollywoodLife.com has learned EXCLUSIVELY that one name in particular is standing far above the rest. “Brad’s name has come up many times, it’s just a matter of what his other commitments are,” an insider tells HollywoodLife.com EXCLUSIVELY. “It’s the show everyone wants to be on, because the writing and the roles are just so exquisite and complex. Brad has tight relations with HBO — he teamed up with Ryan Murphy last year to produce the HBO movie The Normal Heart. I know everyone would be thrilled to have him onboard.” So basically, it’s all a big “maybe” — but it’s good to know that Brad’s name is on the short list!
|
|
|
Alaster
|
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 26 Мар 2014 15:44
HBO swinging dick! Решили са да играят в drama series вместо ez win в miniseries. Ебати конкуренцията ще бъде този път.
___________________________________ If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward, then that person is a piece of shit.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 28 Мар 2014 01:03
Прочетох само поста на Дидо от началото на страницата, защото много ми се спи, та не знам някой коментирал ли го е - бухалът, който се появява в на покрива на изгорялата църква аз го възприех по-скоро като част от халюцинациите на Ръст, но всъщност докато са снимали е имало много пойни птици, които са пречели на озвучаването и се е наложило да държат граблива птица на снимачната площадка, която да ги плаши Та затова и най-вероятно са решили да го вкарат в тази сцена. Ако Брад Пит наистина играе във втория сезон, има шанс нещата да бъдат на нивото от първия, което след Макконъхи и Харелсън си е много сложно за постигане.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Alaster
|
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 30 Мар 2014 16:46
|
|
|
|
|
HLfan
|
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 27 Апр 2014 00:31
ще има ли продължение?
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 27 Апр 2014 16:03
Ще има втори сезон, но няма да е със същите герои - друг случай за разследване, други герои, други актьори.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Balerion
|
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 28 Май 2014 21:23
|
|
|
|
|
Pennywise
|
Latinica |
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 06 Авг 2014 01:09
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 06 Авг 2014 07:42
Гадно наистина, ама може пък да избухне с някоя висококачествена гаднярска роля
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Balerion
|
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 27 Авг 2014 20:35
Баси тъпото го пренебрегнаха на емитата. Разочаровах се. Раздадоха наградите на Breaking bad като за изпроводяк и толкова
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 23 Сеп 2014 23:22
Колин Фарел и Винс Вон. Интересен избор Колин Фарел хич не ми е симпатичен, въпреки че си има своите добри и лоши филми. Въпреки това не го харесвам, но съм отворен към идеята да ме отвее с уникално представяне. Винс Вон го знам само от комедии и не се сещам за сериозен/драма филм с него. Така че ще е много интересено да го видим в друга светлина. Като цяло одобрявам избора, но си имам своите резерви.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 24 Сеп 2014 09:35
Колин фарел може и да скалъпи добра роля, нищо, че е педал. Във Винс вон виждам потенциал да направи качествена сериозна роля. Едно време и Макконъхи играеше предимно в плоски филми, после избухна. Крайно време е и Винс да стане истински актьор .
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 25 Сеп 2014 09:25
|
|
|
|
|
jito
|
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 21 Окт 2014 15:35
Най-после го изгледах и аз. След всичкия този хайп и високи оценки, честно казано очаквах малко повече, но както и да е. Актьорската игра няма какво да се коментира, всички са на ниво, но Макконахи рулира. Най-много в целия сериал ми хареса цялостната мрачна атмосфера, пасваше перфектно. Като цяло след първите епизоди имах очаквания за някаква по-сериозна развръзка и останах леко разочарован. Каста за следващия сезон също не ме надъхва особено, въпреки че последния филм на Колин Фарел, който гледах ( 7 психопата) беше супер. Ще видим де, време има. Бтв, само на мен ли името на сериала ми се струва супер cheezy и изобщо не пасва? Истински детективи, seriously? Все нещо по-оригинално можеше да извадят..
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Re: True Detective Публикувано на: 09 Апр 2015 22:25
https://www.youtube.com/watch?v=4OfU7CGY5DQПърви тийзър Аз съм податлив на хайпа като цяло На пръв поглед изглежда като LA cops big city police drama, в което за съжаление няма нищо оригинално. Но този обърнат кръст издава, че най-вероятно пак ще има creepy weird ass моменти, така че всичко е ок
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|