Admiral General Till написа:сега ако си кадърен и бачкаш - може да постигнеш нещо
соца - ако баща ти или дядо ти не са еди кви си, си оставаш еднакво беден като другите, хора с основно образование са шефчета, вишисти няма, щот на системата не й трябват мислещи хора
напълно съм наясно, че америка не е това, което се показва, ама айде да не ги оплакваме, а?
всички хейтвате америка, ама им пиете колата, гледате им сериалите и се редите за визи, да им робувате през лятната си ваканция. ай фостата
Аз лично не пия Кола , това е една от най-вредните напитки сигурно, и малките деца го знаят.
Сериали и филми , се гледат да ... Просто най-силният производител в света, с огромно културно влияние. Българските телевизии дават основно това да / като изключим и турските фекалии естествено/. Но човек сам избира какво да гледа. Интернет е достатъчно развит вече и дава възможност да гледаш каквито сериали и филми си пожелаеш, ако не ти пречи езиковата бариера естествено ... което също не е малка спирачка разбира се. Моето лично мнение е че колкото по-малко се гледа телевизия, толкова по-добре. Сериалите са просто за забавление, при филмите е малко по-друга работата ... има наистина филми който трябва да бъдат гледани, дори и американски / аз не заклеймявам , американското изцяло /. Но като цяло, колкото по дълго седи загасен телевизора, толкова по-добре за теб ...
За бригадите също не си прав ... няма значение дали ходиш на бригада в америка, англия, германия, китай , камбоджа или папа нова гвинея. Просто парите са в америка затова студентите ходят на бригада там ! Все пак отиваш да изкараш кинти , в което няма нищо лошо все пак ... Освен това отиваш и за да разгледаш каква е държавата , каква е културата ... което е много полезно, независимо коя държава посещаваш, винаги е хубаво и полезно да се пътува. Tъиче не бих го нарекъл заробване, а просто една добра алтернатива за лятото. Заробване и робуване е да отидеш в Америка да чистиш кинефите като емигрант , в преследване на ''американската мечта в страната на неограничените възможности''.
Глупост е да кажеш че тогава е нямало висшисти ! Да не би сега нивото на образованието да е по-високо ? Не напротив , доста по-ниско е ... Не говори че едва ли не едно време са били само с основно образование , тъпанари а сега са само интелигентни висшисти. Да сравним българската култура ... преди на какво ниво е , и след това на какъв разпад беше подложена след 90-те год. Сега бавно, бавно започва да се реанимира но ще стане много бавно и мъчно, ако изобщo стане някога.
При соца, да ако баща ти или дядо са били някой ще ти е по-лесно да ... но сега как е , не е ли даже по-зле. Ако баща ти няма кинти, ще ти бъде доста трудничко сам да се справяш ...
Най-ми хареса където казваш , че през соца. на системата НЕ и трябват МИСЛЕЩИ хора. В момента , в тази ситуация, на системата в България , най-малко и трябват мислещи хора ! Такова масово затъпяване не е имало никога. Затъпяването е целенонасочено ... от предавания, телевизия, музика, филми всичко масово в българия цели да те затъпи до краен предел ... Да си останеш прост, и да си трайкаш.