Доста солидно продължение на 2033. Определено съм доволен от играта. Има хубав съспенс и хорър. Задължително трябва да се играе на тъмно и
Графиката е корава. По-добре е оптимизирана от първата игра. Върви ми на 60-70 с изключен АА и всичко друго пуснато на мах на 1920x1200. Като, че ли обаче ми се струва леко тъмна в тунелите имам чувството, че ще си избода очите на моменти независимо как коригирам гамата. Сцените на повърхността обаче са епични.
Нещото, което най-много ѝ куца е AI, който явно симулира бавно развиващи се хора, избягали от някоя психиатрия. Масово НПСтата си мислят "Я пет мои другари се строполиха мъртви на земята от хед шот след като завиха зад ъгъла. Определено трябва да отида да видя да няма нещо интересно там!".
А и рейнджър мода струва 5 евро - фейл. Даже не е по-труден защото всичко умира от 1 изстрел(ако е като на 1цата де). Цялата система на трудност беше оплескана още първата част. Не са се постарали и тука. И как така на най-високата трудност постоянно съм пълен със амуниции...