Истината е че хората порастват и се променят , форумът ий става безинтересен. Аз не бях влизал от доста време, само много рядко гледах отстрани какво се случва ... Е няма как чoвек минал вече пубертета да се задържи тука повече от 10 минути.
Компютърни игри отдавна не играя, много рядко се сещам да цъкна някоя стара игра само от носталгия да си припомня едно време как съм я играл с кеф ... Новите игри от по 30 гб. не ме кефят особено, може би вече съм го надживял , знам ли, а може би има и много по яки начини за забавление от това да си седиш у вас ...
Започнах да си взимам PS Mania oще преди да имам комп ... имах Sony 1 , което за времето си беше голям лукс и се събирахме цялата махала да играеме в нас по 10 часа non-stop. Но когато излезе PC Mania, аз видях че имало игри за компютър който били по-яки и с по-яка графика. След още няколко броя вече имах комп. а след още няколко се престраших да се регистрирам във сайта който прочетох под заглавието на списанието и открих че има й форум ... Изпървом го разгледах страхливо ... това беше общо взето първият ми допир с интернет ... Регистрирах се в края на 2001 година и понеже бях като циганче пред сладкарница скоро ме баннаха от форума

и в началото на 2002 си направих нов акаунт.
Беше наистина друго време. Нямаше такъв огромен прилив на информация както днеск, където те залива постоянно отвсякъде. Лятната ваканция чакаш да излезне новият брой на pc mania, пускаш си dial-up чето ... влизаш в форума, обсъждате новият брой, новите игри който сме видели в него, програми, постоянно някакъви въпрости за Windows-a , чийтове ... това нямаше къде другаде да се намери. Аз съм чакал като видя някоя игра в PCM , съм обикалял целия град с приятели по всичките видео зали някъде дали я няма , за да ни я запишат на диск. Събирахме по 2-ма 3-ма пари за диск , който струваше към 10 лева , тогава бяха много пари, и си записвахме на него по 5-6 игри. Повечето от който не ги знаехме какво представялват ами само по заглавие. Пича от залата ми каже, абе тука ти останаха още 150 мегабайта свободни, искаш ли да ти запиша еди коя си игра, много е яка да знаеш ... давай записвай.
Diall-Up пред 2001 не струваше дори да си сваляш картинки от нета. Една мп3 , се сваляше около 1 час горе-долу, пък и нямаше от къде да се свали. За игри в мрежа беше абсурд ... беше лукс, огромен, който само най-яките компютърни зали можеха да си позловлят. Залата в която ходех нямаше NET, и се играеше само на LAN, между комповете в залата. Играли сме DIABLO 2 , без нет ... и е било мегааааа якото нещо. Всеки си носеше геройте на дискети за да се сбиеме в залата ...
Ставали сме в 8 часа сутринта да чакаме докато отвори залата за да можеме да седнеме 5 човека заедно да играеме ... промоция плащаш 3 часа, играеш 4 ...

Правили сме турнир на Half-Life, като се заграждахме с картони, за да не можеме да си гледаме в мониторите ...

пет човека играят , двадесет човека гледат и дават акъл. Псуване в залата, простоти, тъпи лафчета, емоций ... ставате като една малка общност.
Това няма кой да ти го върне, просто е отминало това време ... Затова и времето на този форум е отдавна отминало ...
Когато бях на 11-12 години, нямах компютът, ифон, ипад и още сумати неща ... Тогава имах едно раздрънкано колело, футболна топка за 5 лева , и единственото ми забавление беше да си играя навън.
Днешното поколение затова е съвсем друго, форума на PCM, не може да йм предложи почти нищо. Информацията ги залива отвсякъде, форума е ненужен. Затова от по-малките тук влизат основно дебили за да пишат глупости , който са толкова тъпи че не са никак смешни. А от по-старите който са във форума болшенството отдавна е надживяло този форум и влиза тук по навик и от лека доза носталгия по отминалото детство ...