Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Четете ли книги ?

Не    10%  10%  [ 22 ]
 Да    76%  76%  [ 175 ]
 Какво е това книга    1%  1%  [ 3 ]
 Не знам азбуката    3%  3%  [ 8 ]
 Аз съм от село няма книжарници    3%  3%  [ 8 ]
 Стигат ми буквите във форума    6%  6%  [ 13 ]
Общо гласове : 229
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Какво четем ?
Публикувано на: 20 Май 2013 19:31

аз лично нямам намерение да се занимавам с тебе

квот напрайш

ма кат се заяждаш с хората, цел живот ще си лайнян

схвана ли сега или пак да ти обяснявам

Профил

Аватар
В момента играе: Red alert 3
Публикувано на: 20 Май 2013 20:41

И това идва от ъъъ пръстите на човека, който редовно рейджва по възможно най-тъпият начин ?! Толкова ли не схвана, че точно заради това прописах в това лайняно подобие на форум за пръв път от месеци(може би дори година).Защото всеки път като вляза да видя, някоя тема ти гледам малоумните постове пълни с тъпи псувни. Принципно не би ми пукало, но понеже ми изглеждаше(и все още всъщност), че се имаш за голямата работа реших да видя какво ще направиш, ако за разнообразие някой реши да се заяде с теб. И открих точно това, което и си знаех - абсолютно нищо различно от това да се държиш като щипната ученичка.
След като казах всичко, което имах за казване и аз нямам намерение да се занимавам повече с теб.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Май 2013 22:37

батко ти всъщност разбра ли кво ме попита

толкоз ли не съм схванал, че си прописал в тва лайняно подобие на форум само заради рейджа ми

начи си прописал щото псувам ората

огледало имаш ли си? видял ли си колко си тъп в него?

купи си и глей се не напука като го погледнеш

деба и олигофрена

много ми дреме на патката поради кви причини си прописал, я да не ти водим дневник на живота

а ся да видим дали няа се занимаваш :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Май 2013 08:33

еба го, добре че е шефо, да се регват нови ора тука :D

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: с кьорави катерички
Публикувано на: 23 Май 2013 14:44

ъъъ :lol:

наскоро прочетох ''Пътят на Икар'' и направо останах поразен от Любен Дилов баща , страхотна книга.
Сега почнах ''Среща с Рама'' на Артър Кларк , очаквам да е доста добро.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2013 23:00

Като приключа с Alastair REynolds може да си набавя още фантастика, кажи какво четеш?

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 27 Май 2013 07:51

Хващай Филип Дик и не му мисли. Човекът е гений. Виж му "Камера потъмняла".
Аз започнах да чета "На изток от рая" от Стайнбек. Много ми харесва. Последните 20-30 книги, които съм чел, една лоша няма или поне не мога да се сетя. А, сетих се, "Голият обяд" от Уилям Бъроуз дори не успях да я дочета. Отвратителна книга.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Публикувано на: 18 Юни 2013 09:58

Обичма да чета Ранди Гейдж!

Профил

Аватар
В момента играе: -
Публикувано на: 19 Юни 2013 14:05

Обичам Паоло Коелю :lol: Донасиен Алфонс Франсоа дьо Сад, или с други думи - Маркиз дьо Сад и Дейвид Хърбърт Лорънс ...
в момента се готвя за Сибел Тюркер - Смъртта на поетесата, но не знам кога ще имам време да я прочета с кеф и на спокойствие.
Тери Пратчет е бог, него няма нужда да го споменавам въобще...
Та, в общи линии - все леко психарски, но пък изключително чаровни в творчеството си автори.

Профил

Публикувано на: 19 Юни 2013 14:59

Дан Браун! Уникален!

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 21 Юни 2013 16:42

kalont написа:
Дан Браун! Уникален!

Том Егеланд - по-уникален ;)

Сега чета "Заветът на Нострадамус", вчера я взех, вече я преполових. Уникална книга.
Действието се разгръща малко бавно този път, но е все така уплетено и увлекателно. Малко и липсва непрестанния mind-blown ефект, който ме съпътстваше, докато прочитах "Eвангелието на Луцифер".

Книгата е четвърта от поредицата за археолога Бьорн Белтьо.

Профил Skype

Публикувано на: 21 Юни 2013 17:54

И двамата са уникални всеки по своемо!

Профил

Публикувано на: 21 Юни 2013 17:54

И двамата са уникални всеки по своемо!

Профил

Публикувано на: 27 Юни 2013 13:15

Кви са тия автори дето четете четете нощо истинско!!!!

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2013 13:22

Приключих със "Завета на Нострадамус" от Том Егеланд.

Книгата е много добра, пленяваща е. Естествено има и своите слаби страни, които са най-вече следните.
-Главното действащо лице отново е археологът Бьорн Белтьо, но този път, въпреки, че отново има най-много "екранно" време в книгата, е някак си по-назад като че ли. Да, той е непрекъснато на мястото на събитието, но в съвсем малка част от книгата, читателят остава с впечатлението, че той е в неговия център, че от него зависят нещата и прочее неща, които се очакват от един обикновен главен герой.
-Прекалено много цели, които се преследват. Това на моменти води до объркване до читателя. Така и не се разбра накрая къде са се дянали тия
Spoiler for :
скрижали

-Крайно време е, да престане да се рекламира като "Авторът по чиито следи върви Дан Браун". Изминаха 12 години от както излезе "Краят на кръга" на Т. Егеланд и 10 години от както излезе "Шифърът на Леонардо" на Д. Браун. А с новата си книга бих казал, че доста повече се доближава до стила на Дан Браун - повече екшън, повече напрежение поради ограничено време и прочее. Нещо, което в предните романи от поредицата или не присъстваше изобщо, или беше много леко застъпено. В този ред на мисли, настоящата книга е много повече "а ла Дан Браун" отколкото "Авторът, по чиито стъпки върви Дан Браун", ако ме разбирате.

Краят изобщо не се връзва с края на предната, въпреки, че хронологически е след нея и в "Евангелието на Луцифер" намериха необорими доказателства за това, сега просто стоят и се чудят "Има или няма?" Еми, ако хронологически "Заветът на Нострадамус" се развиваше преди "Евангелието на Луцифер" щеше да има доста повече логика в края на книгата, отколкото така, а и би направил "Евангелието" с една идея по-увлекателна.

В крайна сметка - самата книга е добра и грабваща. Горещо препоръчвам, въпреки слабите и места. Когато започне да се повдига булото на мистерията лека-полека ви очаква характерния за повествованието на Егеланд ефект "mind=blown на всяка стъпка" до самия край, с постоянна градация. Завършващия цитат просто заковава цялата книга на място, завършвайки книгата по един неповторим начин и оставя след себе си много размишления и нови идеи/гледни точки.

Сега се прехвърлям на "Ад" на Дан Браун.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Юли 2013 10:50

А чел ли си Paktens Voktere ( defenders of the covenant, или както трябва да е на английски или български ). Четох Луцифера на норвежки и много се надървих, и сега се чудя коя е по-добре да хвана. Ковенанта, или Нострадамус.

Профил Skype WWW

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 06 Юли 2013 11:48

Ами хронологичния ред е "Краят на кръга", "Пазителите на завета", "Евангелието на Луцифер" и "Заветът на Нострадамус". Имам ги и четирите. "Заветът на Нострадамус" определено ми се стори с една идея по-mainstream от предните му книги, но лично според мен от поредицата е най-увлекателна след "Евангелието(...)". Но която и да прочетеш няма да сбъркаш.

Днеска приключих "Ад" на Дан Браун. В общи линии тъкмо бях готов да я оплюя зверски, когато изядох оставащите ми двеста страници за една сутрин и се сблъсках с доста неочакван обрат, развой на събитията и край на книгата, които в общи линии признавам - не очаквах. Не съм чел "Изгубеният символ", обаче съдейки по предните две, които съм чел (клеймото и шифъра) тук древните символи не крият някаква мистерия в историята, която да се разплита успоредно със събитията в съвремието и това в общи линии е най-големият минус на книгата. Разчитането на символи и тям подобни неща е доста по-слабо застъпено отколкото в предните книги. В този ред на мисли, победител е "Заветът на Нострадамус". Но както споменах, книгата доста умело те подвежда и те кара да си мислиш "Бахти къв съм умен, разгадах я още в началото" и после докато напредваш виждаш как нещата които си предполагал си пасват точно както си предполагал, докато в един момент всичко това не се обръща с главата надолу и се оказва, че нищо не е такова каквото изглежда. В това отношение "Ад" е по-добра от "Заветът на Нострадамус".

Сега минавам на Карл Маркс "Селската война в Германия"

Профил Skype

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 07 Юли 2013 17:49

Аз чета "Бавно" от Милан Кундера. Много добър писател.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2013 12:37

Този месец съм на философска вълна - "Ние, живите" и "Изворът" на Айн Ранд. Има някой интересни философски идеи, но като цяло прекаленото задълбаване и вкопчване в обективизма не са за предпочитане. Първата книга описва реалистично представяне на диктатурата в съветска Русия и определено бих я препоръчал на всеки независимо от политическите му възгледи. Във втората книга вече си проличава застъпваната от Ранд философия на индивидуализма и рационалния егоизъм. На мен лично ми допадна, макар че съзнавам, че не на всеки би се понравила. Чакам на пазара да излезе най-накрая свястно напрвен "Атлас", защото в изданието, което е сега има страшно много грешки от всякакво естество, особено в третата книга.

Профил

Публикувано на: 28 Юли 2013 14:27

Гай-джин на Клавел и Сън в Лятна Нощ на Шекспир, оти съм псевдоинтелектуалец 8)

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com