Брее този сезон няма слаби епизоди
Спойлери за епизода:
За Даарио знаех още от първият трейлър, че няма да изглежда както е в книгите. Молех се поне дръжките на оръжията му да ги направят както са си и наистина беше така
Горе- долу и на характер го издокара, така че за мен е перф като за серила
Плюс сега покрай него ще виждаме Емилиа Кларк гола
Сватбата на Тирион беше адски яка, всеки си показа рогата (Церсей, Джофри, Дрънк Тирион).
Тивин както винаги сцепи мрака, в началото като се венчаха само как гледаше Тирион, все едно му казваше "Оплескаш ли нещо си мъртъв"
И когато Тирион не можа отначало да заметне Санса и гостите започнаха да се смеят, като се обърна-
dead silence. Epic.
Само не ми хареса, че Санса не загърна Тирион с плаща на Старките, не беше ли такъв обичаят?
И най-накрая получихме сцената със Самуел и WW, но както се опасявах- прекалено късно.
Нещата, които не ми харесаха:
- Единственият свидетел на убийството на WW е Джили, за разлика от няколко братя от TNW, както си беше в книгата. Сега не знам кой и колко ще му повярва като им каже и сигурно няма да си получи прякора Сам Колача
- Заряза острието от обсидиан на земята
Какво им пречеше да го задържат за следващият епизод, за да ни покажат, че е неефективно при Докоснатите. Според мен това е важна подробност.
Нещата, които ми харесаха:
- WW си вървеше като пич.
- WW строши меча все едно е от лед
В книгата (GoT) това се случи при сблъсък на нормален меч с такъв на WW, но да речем, че и без него става същото.
- Ефектите при убиването на WW бяха адски добри, накефи ме на макс, но в книгата те не се ли стапяха или нещо подобно? Тук по-скоро се натроши/ пропука целият.
- Гарваните
Усещам, че Coldhands e наблизо
Още няколко неща за епизода:
Аря и Хрътката! Изненадваща промяна имо спрямо книгата е, че хрътката се държи адски дружелюбно с Аря. И е трезвен
Трябва да се налива с вино нон-стоп.
Джендри се чука с Мелисандра и оживя!
Макар, че беше за малко и след това заплати с пиявица върху инструмента