Game of Thrones

Какво да гледаме
Публикувай отговор
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Re: Game of Thrones

Мнение от VALEN7INVS »

Супер стабилен епизод, и като цяло очаквам тенденцията да се запази за целия сезон. Иначе има нещо такова за сцената с Баристан, щом в първите няколко секунди дори не си дадох сметка какво точно се случва, а в книгата ситуацията не може да се сбърка просто. Но пак е напълно пренебрежимо де. :arrow:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

+1 за пилотният епизод. Липсваше динамика, но като че ли не усети заради времето, изминало от предишния сезон. За щастие не съм чел книгите и в момента се колебая кой ще му го набие на кралското педалче по-дълбоко - зомбитата и викингите, хунско-сарацинската сган, барабар с дракончетата или Старките, макар че последните ми приличат на някакъв фермерски юниън, отколкото на армия. Харесаха ми моментите от сорта "оccasionally I drank with the harlots" и "lost in translation" и съжалявам, че сериалът претендира за сериозност и тези забавни моменти са кът.
П.С. Много грозни тия англичанки бе, няма смисъл вече да чакам HD релийз :roll:
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Тая в мига, в който я зърнах ми заприлича на :lol:
Изображение
Изображение
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Волтидж, тази снимка е нереална, продукт на напредналата техника и козметика. Гледай какво става в моя спойлер :cry:
Spoiler for :
Изображение
Единствено за сестрата Ланистър мога да кажа някоя добра дума, лично мнение разбира се. Ама като и гледам истинското име (то си и личи по характерните черти де), произходът й идва от далееееч на Изток :wink:
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Не ще и простя. Хеле с тез естествени цицки бих я пръснал :nuts:
¯\_(ツ)_/ ¯
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Ще спра да посещавам темата, ако не престанете да поствате уроди!
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
the_presator
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

Този сериал продължава да не ми харесва, но и продължавам да го гледам- втф?! :lol:
Като цяло съм напълно съгласен с предишните постове, като имам да добавя няколко неща.

Битката при Юмрука на Първите, или по-скоро липсата на такава :( Още в краят на 2-ри сезон беше ясно, че ще го прецакат, но пък да не покажат абсолютно нищо? То и самият Юмрук си беше пълна подигравка- вместо древна твърдина/ укрепление беше просто ръба на някаква скала с 2-3 камъка :(
Също така прецакаха пролога на ASoS, който за мен е най-силен от всичките книги. Не помня дали нещо беше казано в сезон 2, но вътрешният конфликт в Стража и предстоящите измяна и дезертиране не са загатнати по никакъв начин. А най-големите разкрития станаха докато Сам и братята му копаеха кенефи в снега :cry: Да не говорим и за идиотското изтърсване за това, че три пъти надуване на рог се отнася за Белите Бродници...

Сам- първо изобщо не знам как е оцелял, при положение, че в края на 2-рия сезон беше сред ордата на Другите, това беше уникално глупаво да го наврат там. И тук голямо несъответствие с книгата- когато Сам се влачеше с братята си след Юмрука до колкото си спомням беше нощ, а в епизода имахме фейк снежна буря посред бял ден :lol: Атмосферата в тая глава беше изродски яка, но няма и помен от нея в сериала.
Изцяло пропуснаха момента с убиването на Белият Бродник от Сам- нима няма да имаме Сам Колача/ Убиеца? :D
Тук вече не си спомням как точно беше, но мисля, че Мормон и хората с него сами се домъкнаха до Крастър, а Сам отиде до там с други, но може и да греша. Също и появата на Дух не си я спомням. Знам, че Джон го отпрати по някое време, но не съм сигурен кога.
Нощният Страж в сериала е жалко подобие на това в книгите.

Джон и свободният народ- тук ме изкефи, показаха и един CGI великан, което е добре. Тормунд и мен ме изкефи, Манс и той го докарва.
Не ми харесаха обаче аргументите на Джон. Ааадски слаби :shock: Тук също не си спомям с точност книгата, но не беше ли нещо, когато Манс първо му каза, че се промъкнал в Зимен Хребет като бард, а след това Джон му обясни, че за копеле като него няма място там. Джон беше адски сдухан от момента в който се озова сред диваците, а когато беше пред Манс направо щеше да се напикае :(

Повече Брон- това е нож с две остриета. От една страна Брон кефи адски много (сцената в която за малко да се изпоколят с двамата от кралската гвардия :D ) и се радвам, че ще видим още от него, но дали ще бъде добре вмъкнато и смислено? Благодарение на присъствието му имахме една напълно безсмислена сцена и първите цици за сезона :x И уж сега е рицар, но пак е наемен меч? Втф? Нали Церсей нарочно беше направила всичко възможно, за да разкара Брон от Тирион.

Слаба Денерис- хитростта с онзи продавач на Неопетнени не е показана по никакъв начин. Слабооооо. Изобщо в този сериал правят Денерис да е по-тъпа отколкото в книгата. Този път поне са и дали хубави дрешки. Но лицето на Емилиа Кларк се скапва и тая изглежда по-грозна :shock:

Баристан/ Арстан- отново нещо яко, което е клъцнато :evil: Изключително слабо завръщане. И каква беше тая странно плашеща физиономия на Денерис, когато Баристан и коленичи? What the f...
Най-вероятно ще орежат и Белвас Силният :(

Харесаха ми: Драгонс, Давос, Маджерос.
TheChosen1 написа:даджайците
Vermic
В момента играе: опаааааа
Обратна връзка:

Мнение от Vermic »

Доколкото си спомням Сам убиваше бродник много след битката.Едва когато се изтегляха в гората.
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Аватар
the_presator
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

За малко се уплаших, че High Voltage няма да пише :D Доста слаба активност в темата. Сигурно още не сте изгледали епизода или просто няма какво да пишете/ мързи ви.
Както и да е, нека да споделя впечатленията си от епизода :)

Бриен и Джайм- супер бяха отначало. В диалозите Кралеубиеца можеше да вкара малко повече обиди, но и така беше добре. Само не ми хареса двубоя между тях накрая. Доста дървенко ми се стори, движенията им бяха един и същи 90% от времето. От книгата си ги представях едва ли не като две торнада (как по дяволите е мн. ч. на тая дума?!), които се сблъскват, доста по-епично беше.

Слаб Роб- някак си не ме накара да ми пука за него и това си е...

Слаба жена на Роб- тази изобщо не си я спомням да я е имало в сериала и сега като я видях си викам ВТФ? Каква е тази? И защо има такова странно издължено лице? :shock: Адски гадно ми изглежда.

Силна Кейтлин- :o Това изобщо не го очаквах. Досега два сезона я хейтвах много здраво и като цяло актрисата не ми харесваше, но този измисленият спомен за Джон и даде адски много точки.

Манс Райдър- продължава да ме кефи :)

Нощният страж- подигравката продължава :cry:

Джойен Тръстиката- ааааадски силен :shock: 1:1 с персонажа от книгата, направо се чудя как са го издокарали такъв. Има я цялата тая мъдрост, начин на говорене, държанието му и т.н. Много ме зарадва.

ИИИИИИИИИИИИИИииииииииии

The Brotherhood Without Banners - тука вече имах нърдгасм :lol:
Хареса ми, че дават на Торос малко по-различна роля (в книгите винаги беше залепен за Берик), но пък така му дават повече скрийн тайм и като цяло го превръщат в як персонаж. Даже май по-як отколкото е в книгите :D
Ангай сцепи мрака с тея стрели :twisted:
Пропуснаха някои от хората в книгата, ще видим дали ще ги има в следващите епизоди, но аз и от това съм предоволен.

Теон/ Рамзи- струва ми се, че доста избързват с него, ако това е Рамзи де.

Силна сцена между Джофри и Маджери. Интересно ми е какво ли ще стане после :)
Аватар
the_presator
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

High_voltage написа: Този, който пресрещна Бриен и Джейми - същия въпрос.
Къде са Кървавите глумци?
Като цяло промените спрямо книгата станаха аааадски много и даже ние се бъркаме. :D
Съдейки по брадата, мисля че този беше Варго Хоут :?
High_voltage написа:+1, макар че по-големият нърдгазъм ще дойде с представянето на Берик и дуелът.
Само да са посмели да го преебат...
Мисля че няма, в трейлърите беше добре направено, поне от 10-те фрейма дето видяхме :lol:

П.С. Много късно стана, утре ще пиша по-подробно >.>
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

абе не знам, ама яко дръвце ми изглежда всичко вече - даже диалозите им са покъртително спрели и сухи. точно пък кейтлин в тоя епизод беше мега глупавата, и като цяло никва логика в приказките й

сериала за мене отива рЕзко надоле, има някви проблясъци, но почват и многото промени и липсват неща, които са ми направили силно впечатление в книгите и съм искал да ги видя как ще ги направят.

онова май не беше ваго хоут, щото не фъфлеше ... ако изобщо ще си направят труда да докарат тоя детайл :D
джумерки
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Е-е-е-е добреее, даже и Джуджето е под чехъл вече :lol:
Аватар
the_presator
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

Добре де само на мен ли точно тая битка ми беше супер meh-ава, нереалистична и неотговаряща на нивото и претенциите на сериала... особено пък последната сцена нямам думи...
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

И аз понякога излизам не зле на снимки... :D
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
the_presator
Обратна връзка:

Мнение от the_presator »

С тоя епизод тотално излязаха от релсите на книгата.
Утре ще коментирам по-подробно.
Не ми хареса краят- финалната сцена като са решили да я показват поне музиката след нея да не беше толкова тъпа и не на място :x
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

Gipo написа:И аз понякога излизам не зле на снимки... :D
Изображение
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Тая е едни очи, всичко друго и е криво като използвана тоалетна хартия.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Още чакам появата на Рамзито!!!! :| :?

бтв
Spoiler for :
Изображение
Доктора минал през Вестерос и подбрал Давос и Едмур за един епизод :D
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel