Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

стига спамил
Аватар
В момента играе: real_life.exe
Заглавие: Re: Патриарх Максим почина днес.
Публикувано на: 07 Ное 2012 14:27

Единствения начин народа пак да се обърне към вярата е да се разруши църквата като институция. И преди да почнете да ме псувате, нека поясня - религията християнство като институция достатъчно дълго си показва гнусната, материална страна и достатъчно дълго се меси в живота на хората. Видяхме достатъчно попове с мерцедеси и ролекси, видяхме достатъчно алчност за земи, видяхме достатъчно позлатени кубета, видяхме достатъчно разхищения, абсурдни заплахи на разни страхливи за влиянието си владики, видяхме достатъчно кретенски ритуали и прочее. Как аз като средностатистически набожен човек (примерно, не че съм такъв...) ще вярвам на приказките на хора, които са затънали до гуша в същите тея грехове, с които ме заплашват, ако не съм смирен? И не, не съм уанаби хардкор атеист, още имам някакво уважение към християнството, но не и към църквата. Отшелниците в планината, тези добри хора, които се лишават от всичко, за да са наистина смирени и възвишени, тези, които строят скромни параклиси и са винаго готови да помогнат на всеки, изпаднал в нужда и емоционална/психологиеска дупка я със къшей хляб, я със блага дума, я с каквото могат - това са истинските вярващи и истински достойните за уважение. Не онея прогнилите владики с Линкълните и ролексите, които ядат последните скътани пари на набожните баби. Докато не се разруши ей тая цялата комерсиална структура на религията никой уважаващ себе си модерен човек няма да гледа с добро око на религията и ще я критикува.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 07 Ное 2012 15:32

Бътърс... Можел си и да не спамиш бе. :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Ное 2012 17:16

само не ми се засилвайте с тая секуларизация, най-вече кърджалийското краекожие

тия произволно измислени термини си ги използвай във високоинтелектуалните разговорчета, които водиш със завидно тъпо гледащите те софиянки (селянки, събрани от костенец, драгоман, ихтиман, нови искър, перник, вакарел, банкя и т.н.)

научил една дума, дето му направила впечатление за всичкото тва четене дето направи последните 2 години и я пляснал тука, за да се прави на елитен. чакай малко бе, момче, не се прави така. като искаш да изглеждаш много умен, използвай непрекъснато думи, които другите хора просто са чували, а не знаят значението им вместо да цопнеш една думичка ей така ни в клин, ни в ръкав и да си мислиш, че това увеличава пишката ти с 5 санта

не се пръй наляво-надясно на елитарче ти казвам; тва че си прочел един тон простотии не те прави никакъв. прави те един от хилядите безславни празноглавци, дето много знаят, ма цял живот ръцете им в гъза са навряни и нищо не могат да свършат. само си отварят устата, правят течение и на всичкото отгоре не лапат както им се полага. компренде, тъпак?

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 07 Ное 2012 18:16

Никак не ме изненадват постовете на маймуните.

Същата работа беше и с заветната дата Трети Март.И преди и сега глупавите трябва да се откроят с оригинална тъпащина.Много са ми смешни тези вашите размисли и страсти.

Няма смисъл да чакам и други направили много за България да си заминат понеже вече знам вашите реакции.Те ще бъдат същите като тези тук но ще бъдат украсени с други тези и сложни думички.

В живота не успяват хората използващи сложни думи и термини а тези които знаят как да се държат с всички около тях.

Създаването на моят профил беше тотален майтап.Направих го с не особено желание.Тук опознах много от вас.Различни хора - различни идеали.Но едно нещо не мога да разбера - Защо продължавам да влизам и да пиша?То знам че е безсмислено.Знам че е тотално губене на време да ви пиша и да ви обяснявам понеже на 99% ще бъда критикуван и неразбран.

Факт е че и моето слънце ще залезе скоро.И когато и аз напусна това умряло място тук ще остане Алми с неговите милиони профили.

РСМ вече не е онова което беше.

За коментара дето се твърди че трябвало да унищожим църквата и ала-бала мога само да кажа че не съм видял в арабския свят да има такива проблеми като този.
Смешното е че критиците на вярата и на църквата винаги са на първа линия когато дойде велик ден и са си приготвили яйцата.Същите празнуват цяла година християнски празници и нямат нищо против.Тъпаци.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Ное 2012 18:37

Vermic написа:
Никак не ме изненадват постовете на маймуните.

Същата работа беше и с заветната дата Трети Март.И преди и сега глупавите трябва да се откроят с оригинална тъпащина.Много са ми смешни тези вашите размисли и страсти.

Няма смисъл да чакам и други направили много за България да си заминат понеже вече знам вашите реакции.Те ще бъдат същите като тези тук но ще бъдат украсени с други тези и сложни думички.

В живота не успяват хората използващи сложни думи и термини а тези които знаят как да се държат с всички около тях.

Създаването на моят профил беше тотален майтап.Направих го с не особено желание.Тук опознах много от вас.Различни хора - различни идеали.Но едно нещо не мога да разбера - Защо продължавам да влизам и да пиша?То знам че е безсмислено.Знам че е тотално губене на време да ви пиша и да ви обяснявам понеже на 99% ще бъда критикуван и неразбран.

Факт е че и моето слънце ще залезе скоро.И когато и аз напусна това умряло място тук ще остане Алми с неговите милиони профили.

РСМ вече не е онова което беше.

За коментара дето се твърди че трябвало да унищожим църквата и ала-бала мога само да кажа че не съм видял в арабския свят да има такива проблеми като този.
Смешното е че критиците на вярата и на църквата винаги са на първа линия когато дойде велик ден и са си приготвили яйцата.Същите празнуват цяла година християнски празници и нямат нищо против.Тъпаци.

otronih salza. :cry:

Профил

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Публикувано на: 07 Ное 2012 19:43

Ноктурно нещо сметна, че говори с 10 годишни. Колко точно е сложна думата секуларизация? Разделение на религията и властта. Светска държава.
Вермик пък припя.
Нито един християнски празник не празнувам като такъв. И дори коледа е езически, а не християнски.
За мен тези празници са свободен ден за приятен обяд със семейството.
И,да. Атеист, хуманист, секуларист. Все весели думички, които описват мирогледа ми, Нокти. Някои сред нас знаят точно какво значат и как да ги ползват.
За мен религията е зло. Виждам в нея опресия, без значение в чий бог някой се кланя. Колкото иска може някой да вярва, но религията като организирана институция си е зло.
Две ръце с лопата вършат повече от хиляда сключени в молитва.
Радвам ви се как срещайки друго мнение, първата ви реакция е и най-долната - аргументум ад хоминем. Зад тези сложни думи стои нещо просто - обида към другия, вместо аргумент. Та, простете, отивам да ползвам сложни думички със софиянките.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Ное 2012 20:01

я недей да се халосваш, към теб се обърнах косвено, щото просто повтори тази вече преувеличена заради теб в сложността си дума. нито те обвинявам за възгледите ти, нито ти държа сметка, не те натискам с вилата в земята, за да говориш и мислиш като мен, дори, представи си, уважавам мнението ти и те разбирам. тая дума и аз някога не съм я знаел, съжалявам че трябва да стане тема за такъв спор, и много други хора не са я знаели, даже и сега не я знаят и дори някой дето не я знае да прочете за този спор, след него - пак няма да я знае. всичко беше към алминатора, щото той се опитва да си нахвърля знанията някъде преди изпитите, за да запомни какво е научил без да го изпитват, ама и него също така го разбирам, просто щото е келеш гледам малко така акъли с добронамереност да му наливам, пък той за острите езици си знае.

тъй че недей да се обиждаш от нещо, което никога не е съществувало

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Ное 2012 22:30

Nocturno написа:
само не ми се засилвайте с тая секуларизация, най-вече кърджалийското краекожие

тия произволно измислени термини си ги използвай във високоинтелектуалните разговорчета, които водиш със завидно тъпо гледащите те софиянки (селянки, събрани от костенец, драгоман, ихтиман, нови искър, перник, вакарел, банкя и т.н.)

научил една дума, дето му направила впечатление за всичкото тва четене дето направи последните 2 години и я пляснал тука, за да се прави на елитен. чакай малко бе, момче, не се прави така. като искаш да изглеждаш много умен, използвай непрекъснато думи, които другите хора просто са чували, а не знаят значението им вместо да цопнеш една думичка ей така ни в клин, ни в ръкав и да си мислиш, че това увеличава пишката ти с 5 санта

не се пръй наляво-надясно на елитарче ти казвам; тва че си прочел един тон простотии не те прави никакъв. прави те един от хилядите безславни празноглавци, дето много знаят, ма цял живот ръцете им в гъза са навряни и нищо не могат да свършат. само си отварят устата, правят течение и на всичкото отгоре не лапат както им се полага. компренде, тъпак?

Нали се сещаш, че всичкото това което изписа, не променя огромната глупост, която каза ? :lol:

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Ное 2012 22:36

Абе момченца сладки, вие осъзнавате ли че ако бяхме родени преди 1000-2000 години, щях да ви изколя и да ви погреба бе нещастни майкоебци. Тръгнали да ми спорят, радвайте се, че сте родени в цивилизацията, че иначе щеше да живеете по-малко от мухите еднодневки. Да еба майка ви боклуци гнясни.
От вас нямаше да остават лайна от писания, а само черва, панкреаси и далаци разсипани безславно по полето, веещи се безгрижно от вятъра. Като се знам, сигурно в предния си живот съм го направил с някой от вас, нещастници.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Ное 2012 23:01

DJ cat как смееш ми е интересно да си чак пък толкова прост. Рядко се натъквам на толкова удрящо дебилен индивид.

Да почива в мир дядо Максим.

Аз съм си християнин макар че не одобрявам напълно модерната църква и поведението на нейните представители. Това не променя факта че патриарх Максим е човек достоен за уважение и направил много за България.

Единият беше успял да извърви пътя от тавана до двора и да издъхне пред вратата
баси волята имат тез мишки

Профил

Аватар
В момента играе: with your brain
Публикувано на: 07 Ное 2012 23:33

Нека почива в мир. Лека му пръст. :( :( :(

Профил

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 08 Ное 2012 02:54

Да е жив и здрав, симпатяга ми се струваше

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 08 Ное 2012 13:22

Цитат:
Българската Православна Църква е едно от ключовите неща запазили ни петстотин години под турско робство.Благодарение на нея много хора са вярвали в България.И сега БПЦ е нещото което сплотява голяма част от българите.

Тва от Вермица. Да де, то вярно, че Вермиц, ама все пак то толкова прост да си напрво невъзможно ми се струва :lol:
Сплотявала българите... как по-точно?! С някви попчета, с демонски очи ли?! Които като те гледат още малко ще те разкъсат... Те ли обединяват българския народ?!
Стотиците им титли ли обединяват народа?! Това, че се прекланяме пред тях все едно са самия Бог?! Ако ще се кланяте на някого, да бъде на Христос, а не на разни попове, икони и тем подобни измишльотини, сътворени от човека.
Един човек с висока титла почина, ще го замести друг със същата висока титла. И какво от това?! Жалко, че не се усещат колко смешно звучат отстрани. Щели да събират КОМИСИЯ на Синода, която да била избирала. Това е църква, ква комисия, бе :lol:
Всичките тия титли са безсмислени и само карат поповете да се гордеят.
И ми е много забавно как всички говорят със сведени глави. Защо не погледнат журналистите в очите. От какво ги е срам?! Хеля, нашенския митрополит Йоаникий пръв на веригата. Погледът сведен, отрича да бил докладвал на ДС. Ми тогава защо изобщо е имал връзка с тях?! "То времената бяха такива, неизбежно беше", това чух от някой по новините. Ами, истинските вярващи са гниели по затворите, защото са си пазили вярата и са се лишавали. А тия, титулуваните вярващи сега се возят в бмв-та и линкълни. Щото са кротки и смирени, не се гордеят и прочее.
Пародия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Ное 2012 14:19

аве помяри, църквата винаги е имала значение за обществото. неслучайно в западна европа са построили(и продължават) огромни катедрали като символ на вярата. за южна америка да не говорим.

с какво ни обединявала църквата, защо поповете не поглеждали журналистите в очите, от какво ги било срам. тоя форум верно пропада.

ама, чакай, забравих, тва е декстър сливенския циганин. кво се изненадвам

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 08 Ное 2012 18:02

Само един човек ме е нахранил за 5 часа :shock: тоя форум верно пропада :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Ное 2012 18:05

Джони Спагети - написа:
Нали се сещаш, че всичкото това което изписа, не променя огромната глупост, която каза ? :lol:

преди да питаш кой кво се е сетил, трябваше ти да се досетиш че ми е през кура за информацията съдържаща се в полирания ти като топка за боулинг мозък

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Ное 2012 19:07

Dexter написа:
Само един човек ме е нахранил за 5 часа :shock: тоя форум верно пропада :?

през последните седмици се пишат средно по два поста на ден, ако беше както преди поне 10 човека щяха да ти се изредят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2012 13:32

Бог да прости дядо Максим.

Искрено съжалявам, че нямам възможност да се поклоня пред тялото му и го изпратя в последния му земен път.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2012 20:39

Vermic написа:

Евала!

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Ное 2012 20:43

Вече усилено започнаха да лансират мошенника Дядо Николай за патриарх.
Даже един професор по богословие обясняваше как било добре по-млад човек да стане патриарх и че било време за промяна на правилника на БПЦ за избор на патриарх... :shock:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com