Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Търся игра с философски разсъждения/запленяваща история/
Публикувано на: 30 Авг 2012 10:17

The Last Express - за мен тази игра е светия граал и мисля, че се доближава до това, което търсиш :D Класически point & click adventure с адски запленяваща история и атмосфера. Има няколко екшън момента в играта ама се минават елементарно, основната част от геймплея е мисловна :)

Историята е супер мистериозна и заплетена, на моменти може да стане и малко объркваща. Цялото действие в играта се развива във влак (ориент експрес), който пътува от Париж до Истанбул, няколко дни преди Първата Световна война. В историята става дума за убийство, шпионаж, политически интриги, конспирации, романтика, а накрая даже има и малко свръхестествен привкус :D Героите в играта са пътниците във влака, като всички изглеждат адски реалистично, всеки е с различен характер и главния герой постепенно ги опознава. Всеки герой си има собствена история, която при някои се връзва с основната история, при някои не.

Като геймплей е интересно да се отбележи, че играта симулира реално време, т.е. времето постоянно тече, т.е. ако просто стоиш на едно място и нищо не правиш, влака ще си върви, героите ще извършват скриптираните си действия и т.н. С други думи действието постоянно се развива, така че не трябва много да се мотаеш. Това може да не ти хареса много, тъй като ти спомена, че искаш по-спокоен геймплей, но не мисля, че ще голям проблем това, защото като цяло си имаш достатъчно време да правиш каквото и да е. А и ако сгафиш нещо винаги можеш да върнеш времето малко назад и да преиграеш даден момент. На мен лично ми допада като идея това да се симулира реално време, тъй като така играта е много по-реалистична. Иначе като геймплей е като повечето подобни игри - основното, което се прави е водене на диалози с другите герои, събиране на предмети, решаване на пъзели и т.н.

Като озвучение играта също е на много добро ниво. Актьорите, които озвучават героите са мега добри, а самите герои в играта са от различни националности и всеки си говори неговия език (като разбира се тези, които не са англо-говорящи ги превеждат), а ако говорят на английски, говорят с акцент. Музиката в играта е адски емоционална и много ме кефи :D

Относно графиката да не те плаши това, че играта е от 97-ма, тъй като е направена като комикс т.е. няма размазани пиксели като в игрите от този период, а в същото време не изглежда детска, щото всичко е много добре и реалистично нарисувано.

Като цяло мисля, че играта доста се доближава до това, което търсиш :)

Друга игра, която бих препоръчал е Fahrenheit :)

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 10:20

Aeonfluxs написа:
Ако искаш нещо философско пробвай Spec Ops: The Line :)

аве ДА :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 10:25

Spec Ops е трагедия. Същото се отнася и за Fahrenheit. Даже историите им да бяха нещо особено пак нямаше да си струва щото геймплейно са нетърпими.

Профил

Аватар
В момента играе: Prime World
Публикувано на: 30 Авг 2012 11:00

Drawn: The Painted Tower остави много приятно усещане като я завърших. Историята не е сложна но е приятна, визуално играта е шедьовър, музиката е много добра и пъзелите са интересни.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 11:42

Cherry Lips написа:
Spec Ops е трагедия. Същото се отнася и за Fahrenheit. Даже историите им да бяха нещо особено пак нямаше да си струва щото геймплейно са нетърпими.

Fahrenheit трагедия. Повече НИКОГА няма да взимам твой коментар под внимание, ако ще и да си феноменално прав в някой друг случай. Много мъка по тоя свят наистина...

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 11:50

hyper1 написа:
Cherry Lips написа:

Fahrenheit трагедия. Повече НИКОГА няма да взимам твой коментар под внимание, ако ще и да си феноменално прав в някой друг случай. Много мъка по тоя свят наистина...

Ми нормално е да се обиждаш толкова от чуждо мнение ако си на 12. :roll:

Също е нормално да смяташ Fahrenheit, QTE фест с куц контрол, за добра игра ако не си пипал друга през живота си.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 12:00

Също така може да пробва Walking Dead, там на практика няма боища има QTE и много диалози. Доста е интересна играта и също така е на епизоди, като сериал. До момента има 3 епизода всеки е около 2 часа.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 12:02

Човека иска история е. Аз предпочитам история пред gameplay така че Spec ops-a не ми са стори проблем. Fahrenheit до колкото си спомням до края беше с няква супер яка история до като не стигнеш момента с летенето и супер силите и тогава ти са иска да пръснеш мозъка на ония дето я е мислел. ;d

Alan Wake също имаше интересна история мисля :)

PS: хаха тъкмо дръпнах епизод 3 на walking dead-a и гледам че играта ми е изтрила сейфовете RAGE!!! ;d

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 12:09

Е какъв е смисъла да вложиш 8-9 часа във игра заради историята след като по-голямата част от времето няма да е история, а геймплей?

80% от Spec Ops: The Line е търд пърсън шутинг където играта е смешна. Оръжията са зле, cover системата е зле, анимациите са смешни, противниците са bullet sponge-ове.

80% от Indigo Prophecy е press X to not die със смешни контроли.

Alan Wake историята не е лоша, има куци моменти ама геймплейно си е много добра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 12:47

Aeonfluxs написа:
Човека иска история е. Аз предпочитам история пред gameplay така че Spec ops-a не ми са стори проблем. Fahrenheit до колкото си спомням до края беше с няква супер яка история до като не стигнеш момента с летенето и супер силите и тогава ти са иска да пръснеш мозъка на ония дето я е мислел. ;d

Alan Wake също имаше интересна история мисля :)

PS: хаха тъкмо дръпнах епизод 3 на walking dead-a и гледам че играта ми е изтрила сейфовете RAGE!!! ;d

Човека иска история, ама човека не иска игра с много екшън в нея. А Spec Ops и Alan Wake, макар и с горе-долу добри истории, в тях има ужасно много екшън :wink:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 14:14

Cherry Lips написа:

Също е нормално да смяташ Fahrenheit, QTE фест с куц контрол, за добра игра ако не си пипал друга през живота си.

Пич, чуваш ли се. Половината ти игра е QTE, през другото време обикаляш и решаваш някакви пъзели и ходиш да говориш с хора, с разговори от значение. Играта е повече от добра заради цялостното усещане, ма като гледам за теб всичко е боклук и куцо, така че whateva.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 14:29

"I personally can’t place it under any of those categories. I can’t consider a game to be an adventure when it only includes one or two puzzles. In fact, even the couple of puzzles that do exist are questionable."
http://www.adventurelantern.com/reviews ... ophecy.htm

Играта си е QTE фест със глупави trivia въпроси със таймер и дотам е геймплейно.

Самия замисъл на историята не е лош, ама като всяка игра на Quantic Dream страда от брутално некадърните им сценаристи и диалозите са смешни. Да не говорим точно колко неприятен ми е Дейвид Кейдж което няма много общо ама си заслужава да се спомене.

И само лошите игри са боклуци за мен. Не е много трудно да ме впечатли игра - нужни са само добри геймплей механики и добър дизайн. Добрата история винаги е плюс, друг е въпроса колко рядко се среща.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 16:27

Добре бе, лайнар гаден, автора на темата не е сакат и може сам да си избере играта. Иде и каже "ъ, т'фа е тъпо". На прогресиращ трол ли си играеш?

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 16:36

На рекетиращ 8)

Деба нежните, как се обиждат от едно мнение за лоша игра.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 30 Авг 2012 17:26

Cherry Lips написа:
На рекетиращ 8)

Деба нежните, как се обиждат от едно мнение за лоша игра.

поствам само, за да ти кажа, че си тъпа Цензура, мерси :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 17:31

Cherry Lips, ако не ти харесва дадена игра - не я играй, това не значи, че няма да се хареса на други. Ако си намерил reviewer, който се съгласява с теб - браво, но това не значи, че твоето мнение за играта е правилно за някой друг.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 17:33

The Chameleon написа:
поствам само, за да ти кажа, че си тъпа Цензура, мерси :)

:( Няма защо.

Sentry написа:
Cherry Lips, ако не ти харесва дадена игра - не я играй, това не значи, че няма да се хареса на други. Ако си намерил reviewer, който се съгласява с теб - браво, но това не значи, че твоето мнение за играта е правилно за някой друг.

Не съм казвал че е правилно или грешно. Споделям мнение за игра. Толкова.

Интересно как в интернет ако не завършиш поста си с IMO не изказваш мнение ами факт. :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 18:05

Ето тази е нова. Изглежда доста психологическа и не е екшън. Поиграх я малко и на мен лично ми направи добро впечатление.

Друго което се сещам са игрите за Шерлок Хоумс дето излезнаха преди некви години.
Sherlock Holmes and the case of the silver earring в частност беше доста добра ,ненатоварваща и увлекателна игрица

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 21:07

Изброили сте ги квото има...

Хамо, я препоръчай някакви като Katawa Shoujo брат

Ама да са толкова яки

И да не са на японски, нали :lol:

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 30 Авг 2012 21:56

виж на ЛС, за жалост не съм го обновявал от 4 години :oops:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com