Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: DOTA 2
Публикувано на: 17 Авг 2012 22:11

Дабъл пост

За Гошо:

Коментаторките на китайски за International 2 :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 18 Авг 2012 11:20

taq igra e vehta i e za ubitaci

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 18 Авг 2012 14:27

бих им опънал рунтавите катерички, определено :D

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: PoE
Dark Souls
Публикувано на: 22 Авг 2012 08:53

Още 4 дена!! BTW забелязах, че в арената вече има vods от The Defense! :D

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 22 Авг 2012 13:36

Четири дена до какво?

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 14:18

Моридин написа:
Четири дена до какво?

Турнира на годината - The International (второ издание)

Миналата година официалното представяне на Дота 2 пред публика беше чрез този турнир, в който 16 от най-добрите отбори се състезаваха за награден фонд от $1.6М (победителя взе $1 милион от тях). Тъй като за пръв път се правеше такова нещо и беше в рамките на гейм фестивал в Германия, имаше много недостатъци.

Тази година турнира отново ще включва 16 от най-добрите отбори от цял свят - Китай, Сингапур, Русия, Украйна, САЩ, Европа етц. и отново ще е със същия награден фонд. Ще се състои в Сиатъл (където е и централата на Valve) в тази зала.

Само да спомена, че един от отборите участници - Darer - който е с 4 украинци и един руснак е собственост на българин и дори в момента провеждат предтурнирната си подготовка някъде в бг :Д За жалост обаче не се водят едни от претендентите за титлата :Д

Искам да отбележа някои важни неща за хората, които не притежават още Дота 2 или не са много навътре в професионалната сцена:

Всеки един мач от турнира ще бъде предаван пряко с коментар (на английски, китайски и руски) чрез лайвстрийм (+ редовните "celebrity" работи като интервюта, снимки, видео блогове и т.н)

По-важния момент е също, че мачовете ще могат да бъдат гледани в самата игра отново с коментар на живо и ще предлагат някои сериозни екстри като:
- можеш да си избираш кой от 20-тината коментатори да слушаш
- можеш да си настройваш камерата (дали сам да си я местиш, дали да е от гледната точка на коментатора или от гледната точка на даден играч, на който да следиш движенията на мишката и т.н.)
- ще имаш достъп до много статистики по време на мача (за новаци в Дота може да е малко безинтересно или безсмислено): всеки герой какъв фарм има, каква е разликата в златото и експириънса между различните отбори или играчите в частност, кой колко убийства/умирания/асистенции има и т.н.
- на турнира миналата година имаше и много забавна екстра, която представляваше следното: играчите носиха гривни, които измерваха пулса им и пращаха информация на играта, която показваше какво е напрежението на играча в даден момент. Впоследствие това нещо беше премахнато, но се надявам тази година отново да го има (не съм сигурен)

Най-важния момент е, че дори и да нямаш Дота 2, можеш да си свалиш напълно свободно отделен клиент, който ще е само за гледане на мачовете (това го има вградено и в пълната версия на Дота 2) от Стийм

линк

Като цяло, Valve се опитват да разработят играта да предоставя всичко възможно, за да бъде наречена перфектната е-спорт игра (и да включва много функции, които сегашните известни е-спорт заглавия като LoL, HoN, SC и SC2, CS, Fifa и т.н. не притежават). Въпроса не е свързан със самия геймплей на играта, а с възможността й да бъде пример и отправна точка за развитието на е-спортовете.

Разбира се, това е съвсем отделно от casual играта, която всяка вечер си правим с разни хора от форума :D Идеята е освен кежуъл игра (която е по-трудничка от ЛоЛ за жалост), да бъде и спорт.

А ТОВА НЕ СЕ ПРАВИ С КУПУВАНЕТО НА ЦЕЛИ ФЕСТИВАЛИ И НАЛАГАНЕТО НА МОНОПОЛ. RIOT ВИ ДЪРЖАТ ТОПКИТЕ В РЪЦЕТЕ СИ И ЕДИН ДЕН АКО СПРАТ ДА НАЛИВАТ МИЛИОНИ И ДА ЗАДЪЛЖАВАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ТУРНИРИ ДА НЕ ВКЛЮЧВАТ ДРУГИ ЗАГЛАВИЯ ОТ СЪЩИЯ ЖАНР, СЦЕНАТА ВИ ЩЕ УМРЕ.

Голяма част от парите за награди идват от Riot (директно или не). Де факто, професионалните играчи и сцената като цяло се издържа от Riot основно и това може да е добре за момента, но носи една несигурност, ако един ден Riot закъса. Освен този ежегоден турнир, Valve няма никакво друго участие в сцената. Може през останалта част от годината турнирчетата да са малки и незначителни в сравнение с тези в LoL, но са подкрепяни и издържани от спонсори, което е правилната насока според мен.
Един ден ако китайската компания, дето им е собственик, реши че работи на загуба или просто реши да се откаже от Riot, какво правим? Кой ще плаща на MLG и IEM да не допускат Dota 2 или HoN в своите турнири? :D

Защото LoL е кежуъл игра и си има своя чар и голяма фенска база, но не е подходяща за е-спорт.
Ще перифразирам един цитат, който чух снощи: LoL като е-спорт е все едно да искаш да вкараш турнир по ези-тура и да го направиш олимпийски спорт. Напълно абсурдно, но ако бутнеш на олимпийския комитет 5-10 милиона долара, защо да не се съгласят? Защо ези-тура? Според вас кой спорт изисква повече умения? Турнир по волейбол или хвърляне на стотинка в чашка?

Дори и да не можеш да играеш на нивото на топ волейболист, няма ли да ти е интересно да гледаш мачовете?

Айде със здраве <3

(тая последната част не беше отправена към Моридин, просто трябваше да си изкажа положението и мислите :Д)

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 22 Авг 2012 15:37

Quoting tobiwan much? :D

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 15:38

Tiny написа:
Quoting tobiwan much? :D

Да, но подкрепям гледната му точка изцяло

edit: и като цяло ми се ще някой от LoL темата да дойде и да си спретнем една хубава дискусия (без много хранилки :Д) щото нещо съм в настроение за дискусии :D

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 15:50

пиши на екзиста, той е твоят човек

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 15:55

Пускам некво видео линкнато в един форум, слушам tobiwan говори за lol... чакай малко, преди 10 минути четох това в пцмания :D :D :D Anyway, не съм съгласен за сравнението относно комплексността на двете (волейбол-хвърляне на стотинка в чаша), но другото си е spot on :wink:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 16:04

Лигата винаги се е различавала от дота, дота в някой отношения е по-трудна от ЛоЛ, но това не значи че не игра за е-спорт.

2те игри са коренно различни в геиймплей играх малко Дота 2 имам и акаунт(играл съм и дота около 4 години на времето в HeadOff), но откакто започнах преди 2-3 години да играя лига, играта ми хареса, не е толкова ангажираща като цяло, а и тя си има нейния чар, на мен лично графиката ми харесва( да повечето смятат това за минус на играта).
Сега я игра рядко, но не заради това че играта е лоша, а заради това че нямам време и чакам да почвам да си играя ГВ2, Лига играя защото имам френдове с които се събираме отвреме на време да поразцъкаме.

Основното което направи лигата толкова известна е че е по "смилаема" от дота, дота се учи по-трудно, но за мен има повече фън във Лигата, не знам за Вас, кой беше споменавал че битките в лигата приключвали за 2-3 секунди, не е така, ако отборите играя и при Дота и при Лигата ако отборите са добри битките може да са доста дълги.

Всичко е въпрос на вкус и не трябва да мрънкаме Дотата тва, Лигата онова,а трябва да се радваме че има разнообразие в жанра, та дори вече да е огромно, защото на времето само цивреха хората че имало само Дота (1) и след това ХоН...

П.С. относно Дова 2 BOW за създателите и като гледам как напредва е доста добра, но винаги съм си мислил ако сега излезе тази игра, а преди това не съществуваше ДОТА, как ли щеше да говорите за нея ???

Профил

Аватар
В момента играе: Prime World
Публикувано на: 22 Авг 2012 16:09

Искаш някой от лол темата, който да не храни. ОК дай да дискутираме: хвалиш дота 2 и нападаш игра, която е насочена в съвсем друга посока, играе се по коренно различен начин и пак се получава добро E-Sports заглавие от нея. Това че дота 2 предлага по стратегична игра и начин на баланс, който от Riot не искат да прилагат в лол не прави едното заглавие с по-висок skill cap. Лол не е правена като casual игра, а като игра, която можеш да хванеш и научиш лесно (дота 2 е насочена единствено и само към дота ветераните), но достигането на игрите от високото ЕLO отнема много време, практика и железни нерви. Това че лол е игра само за casual играчи е огромна илюзия изградена от дъртите дота играчи, които са си втълпили, че лол се блъска да бъде заместител за дота.

Дота 2 (поне за мен лично) има 1 масивна слабост, която буквално ми убива кефа да я играя: липсата на промени по геймплея. Когато се пуска ново заглавие във вече изграден жанр/франчайз, очаквам поне 1-2 промени по геймплея, без тях имам чувството, че съм се затворил в лууп продължил в случая 13 години и имам неприятното усещане, че ще седя в него поне още толкова преди да променят нещо.

Профил WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 16:11

в подкрепа на горния пост

http://www.youtube.com/watch?v=mU3e3HNAVS8

8)

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 16:15

ex1s7 написа:
Искаш някой от лол темата, който да не храни. ОК дай да дискутираме: хвалиш дота 2 и нападаш игра, която е насочена в съвсем друга посока...

Нима нападките и това да "нахраниш" някой в този форум, него държи още ЖИВ ?!?

Не знам за теб аз спрях да обръщам внимание на това за това написах:

dr_gilotin написа:
Всичко е въпрос на вкус и не трябва да мрънкаме Дотата тва, Лигата онова,а трябва да се радваме че има разнообразие в жанра, та дори вече да е огромно, защото на времето само цивреха хората че имало само Дота (1) и след това ХоН...

Профил

Аватар
В момента играе: PoE
Dark Souls
Публикувано на: 22 Авг 2012 16:17

ex1s7 написа:
Лол не е правена като casual игра, а като игра, която можеш да хванеш и научиш лесно.

Seems legit. :lol:
Сравненито на Тоби с монетата е може би леко пресилено, аз бих използвал нещо от рода на шах - скрабъл.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 16:18

Ако не си съгласен с част от поста ми се изкажи. Недей да ми се хилиш тъпо насреща.

Имам около 10 години опит с дота, около 4-5к игри навъртяни в лол и около 100 дота 2 игри. Дота 2 е дота, а лол е изцяло нова игра с различни механики. Коя част по точно искаш да сравняваш между 2те игри? Частта, в която се набираш на мишката, за да движиш героя?

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 16:23

Offtopic :
ex1s7, как е в west-та ?!? Ранкета там върви ли че при нас си е направо срам да се играе особено като цъфната 1-2 подруги от "майка"Русия ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 16:25

В сравнение с East, тука си е рай направо

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 22 Авг 2012 17:53

Дидо, мерси за големия пост на миналата страница, много е информативен.

Аз ЛоЛец разцъквам доста кежуъл и макар че стигнах 30 ниво, няма никакво постоянство в играта ми и зависи най-вече от противника дали ще избухна или не. А и взе да поомръзва. Сега като гледам и чета за Дота 2, ми изглежда ми убийствено яка. Има концепции, които са взети от LoL, но доразвити, има си чисто нови неща и по-важното за кежъул като мене - изглежда ново, свежо и с по-приятна графика, щото комиксовата шарения на Riot верно ми щади машината, но започна да писва (бтв, Riot са единствените разработчици, за които се сещам към момента, които пренаписаха маса код, за да оптимизират играта и резултатът е, че за по-старите машини фреймрейтът скочи с 10-15 фрейма). Примерно аз на моя лаптоп към края на играта имах фрейм от 25 на low настройки, сега играя на High без фрейма да падне под 30.

Но ми се играе нещо ново...

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2012 19:15

И аз затова я почнах. На 1024х768 и всичко на Low изкарвам 20-30 фреймрейт, докато дота 2 на 640x320 върви с 15-20, но като почнат отборните патаклами...

едит: http://i.imgur.com/cfq8C.jpg

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com