Ами за монка... сигурно не малко хора мислят като мен, че това е най-непривлекателния герой в много отношения - потенциал със слаба екипировка, потенциал с добра екипировка, външен вид на скиловете, цялостен геймплей... просто де да знам, един път си помислих "ей, до голяма степен монка шерва екипировката на моя танк DH, може някой път да го пробвам.." ... е, щях да повърна 2 секунди по-късно

.
Двама мои приятели играят с монк. В общи линии се мъчат, но просто са решили, че ще цъкат тоя клас до края и го правят. Но вината за това е в близард - останалите 4 класа спокойно могат да превъзхождат монка откъм демидж и едновременно с това същите тия 4 класа могат да са спекнати така, че и да оцеляват повече

. Според мен го играят Die Hard фенове на класа.
Примерно Witch doctor'а също е развален и голяма част от скиловете му просто не функционират на инферно, но пък всичко при него изглежда толкова яко (а може и да оцелява), че каквото и да натиснеш, все ти прави кеф

. За 1.0.4 казаха, че ще оправят петовете, айде дано! Това ми беше първия избор за герой, исках да го играя като пет/дот хибрид. Ама то нито петовете, нито дотовете работят на инферно..
Иначе, ако си играл Д2, знаеш какъв е ендгейма на Д3. Само дето в Д3 на този етап голяма част от уникалните(легендарни) предмети - смърдят (но уж до 2 седмици ще го фикснат).