quarter-life crisis?

Нещата от живота
Аватар
Матемагьосник
В момента играе: league of lamers, the incredible machine, h3, MTG, шах... и тетрис.

quarter-life crisis?

Мнение от Матемагьосник »

Простичкият въпрос е: вярвате ли, че има наистина такова животно, или е поредната измишльотина на психолозите? Изпитвали ли сте го и струва ли си да се терзаем за това?

Всички знаем за типичните пубертетски истории, за критическата и прочее. Ами тази възраст? (става въпрос в голям мащаб от последните тийнейджърски години до началото на трийсетте, но според мен по-точната граница е предимно началото на двайсетте).

Идеята на това чудо е, че сблъсъкът с "истинския живот" и отговорностите на "големите" може да доведе до разните-там-кофти-симпотми, като стресът обикновено е свързан с намирането на работа, жилище, проблеми със студентството и емиграцията, прекъсването на връзките със стари приятели и други обичайни проблеми.

Също така, по какъв начин човек може да се пребори с този феномен, или както при всичко друго просто е нужно време? А може би това е не друго, а самовнушение, и единственото, което ревльовците трябва да направят, е да спрат да си повтарят "аз съм боклук" и да действат?

Стори ми се интересно, може и да греша.
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Re: quarter-life crisis?

Мнение от The Chameleon »

глупости на търкалета човек, по всяко време през живота си човек може да се депресира, чудят се вече кво да измислят и те :lol: :roll:
天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Има два вида дрисльовци на тоя свят - най-голямата криза в живота е докато си още на четири и не можеш да си научиш сфинктера да ти сдържа говното, а тва води до евентуално просиране на абсолютно всяка житейска ситуация.

Всички други "проблеми" са за дрисльовци, ма в преносния смисъл.

Казах.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
Мечиста
В момента играе: с пишката си

Мнение от Мечиста »

Моридин написа:Има два вида дрисльовци на тоя свят - най-голямата криза в живота е докато си още на четири и не можеш да си научиш сфинктера да ти сдържа говното, а тва води до евентуално просиране на абсолютно всяка житейска ситуация.

Всички други "проблеми" са за дрисльовци, ма в преносния смисъл.

Казах.
На 4 месеца? :?
Онтогенезата е кратко повторение на филогенезата.
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Просто сега педалчетата се разглезиха и каквато депресия имат след заршване на училище сега я имат след завършване на университета, щото тогава вече малко по малко спират да ги издържат, деба и тъпите деца деба.

Иначе сериозно-с масовото учене в университет детството се удължава при простите пачи дето не отиват в университета да учат, а да си правят кефа. Затва може и да има няква криза след 4-5 години алкохол и после да излезеш безработен, де да знам :lol:
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Не ми се е случвало такова нещо.
Възможно е да съществува подобно нещо, при което един ден осъзнаваш, че си на 25 и не ставаш за нищо, знам ли.
Ако е така, то при мен не се е случило, защото се изхранвам сам от 16 годишен и просто няма как да си помисля, че не ставам за нищо и т.н. :lol: Единственото, което ме е товарило е да кажем дилемата "колегите ми са пушка, ама работата тук е скапана..."
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Само дето на 25 е над 1/4 от живота ти, хахахахаха. Как ли ще се почувстват тия с quarter-life crisis като разберат, че всъщност е 1/3 life crisis :lol:

Gipo написа:защото се изхранвам сам от 16 годишен
Дефинирай "изхранвам сам" :roll:
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Изходе, Изходеееее... кво стана бе, завърши ли училище най-накрая :?:
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Моридин написа:Изходе, Изходеееее... кво стана бе, завърши ли училище най-накрая :?:
Не, догодина :(
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

->Изход<- написа: Дефинирай "изхранвам сам" :roll:
Че сам изкарвам парите, които са нужни за храненето, обличането и въобще нуждите на един човек и отделно да имам възможност да помагам на семейството ми.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Gipo написа: Че сам изкарвам парите, които са нужни за храненето, обличането и въобще нуждите на един човек и отделно да имам възможност да помагам на семейството ми.
Евала тогава. Наистина.
Warbringer
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.

Мнение от Warbringer »

Най-доброто решение - да е през кура. Всякакви там ексистенциални кризи и загуба на Смисъла са си съвсем естествени - хора сме все пак. Важното е да имащ някакви цели и да знаеш как да ги преследваш - това е единственото спасение. Ако човек сам не вложи смисъл в съществуването си и в това да се буди сутринта, няма кой да го направи, защото всеки с две капки акъл в главата ще се сети, че няма "Цел свише" и че всички сме просто фабрички за лайна и нищо повече (: Докато сам не се направиш повече.
a.k.a. Disturbed

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

тава е същото като ПРОЛЕТНАТА УМОРА
дето е понятие известно само по нашите географски ширини
щот българино е предимно мързелив и си дири оправдание :D
джумерки
Публикувай отговор