Днес си купих Пътят на Кралете на Брандън Сандерсън (той довършва Колелото на Времето).
Ето рекламната снимка на книгата:
Изданието не е това, което очаквах. Кожената продвързия, която рекламираха, не е кожен бокс, с каквото впечатление бях останал от картинката, а... шибана кожена подвързия. Която изглежда кошмарно. И е от естествена кожа или поне част от естествена кожа. Какво лошо в това?
МИРИШЕ НА КОЗА. Няма ташак момчета, не знам по селата си имате ли животни, ама аз съм пасъл кози и съм им ринал лайната, смесени с пикоч, и съм виждал драната кожа на яре. Бога ми, тая подвързия улавя перфектно миризмата. И не е някаква лека миризма, ебимумайката, извадих я от плика и ми осмърдя стаята. СМРАД. Всяко докосване я зацапва, самата тя е някакси спечена и където я сгънеш се пука. Отзад анотацията е лепенка, лепната малко на криво. Снимки:
Това е най-добрият екземпляр, който намерих. Всички останали бяха с изключително зле издълбани букви и символи по повърхността - плитки, размазани и накъсани. Имаше и бежов вариант на подвързията, който не миришеше по никакъв начин, но изглеждаше съвсем като парцал.
Някой може да каже, че това е търсен изкуствен ефект на захабяване. Но като хванеш цялото нещо в ръка просто се усеща някаква абсолютна... бутафорност и евтиния. И смрадта на пръч изобщо не помага за разсейването на тия впечатления. 35 кинта :ninjah: Но окей, дори да го приемеш като търсен ефект, самите книги чисто естетически не се връзват с тая кожа - лъскави са, цветни, гладки такива, с илюстрации, а от вътрешната страна на кориците има някакви схеми и карти - абе, малко детска работа, но изглежда доста добре. Кориците са по принцип меки, но от онези картонено твърдите, които като ги огънеш леко и се "начупват".
По принцип самата идея е интересна и нестандартна, заради което реших все пак да си дам парите и да подкрепя начинанието. Но реализацията е доста зле.
Малко се отплеснах, сори, ма такова нещо досега не бях виждал