Автор |
Съобщение |
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: TERA Online Публикувано на: 30 Апр 2012 18:24
TERA Online за една бройка щеше да остане ММО, на която съм чувал само заглавието. Добре, че един познат ме сръчка - "абе, стига си стоял в DIII beta-та, виж безплатния TERA уикенд". Толкова приятно впечатлен не съм оставал от ММО от... не знам кога. Пуснах си baraka warrior и абстрахирайки се от безличните куестове, си изкарах супер готин следобед с нея. Около играта има тъжно малко медиен шум, особено в сравнение с конкуренцията от Guild Wars 2... Реших да ги подкрепя с едно ревю на български, нищо че по нашите ширини pay2play модела е все по-малко и по-малко обичан. Играта не е безгрешна в никакъв случай, но поне за мен си струва поради две причини: 1) Тази графика! Отдолу са лично мои скрийнове, с директно натискане на print screen. Просто, ... да: 2) "Динамични битки" не просто поредната фраза на гърба на кутията, а уменията наистина се насочват ръчно и с рефлекси наистина се избягват атаки. Може да съм бил out of touch с MMO-тата от твърде дълго, но TERA ми се видя като наистина next level shit. Някой друг играе ли? Впечатления?
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
dr_gilotin
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 30 Апр 2012 19:08
Следя я успоредно с GW2, мога да кажа че е много обещаваща тази игра, за съжаление няма да имам пари да си плащам да я играя.
Надявам се да намери своето място в този жанр.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 30 Апр 2012 20:47
Фирз,тя тази игра да не е с месечни такси? Или е Buy2Play?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 30 Апр 2012 21:24
За бойната система мнението ми е отрицателно но засега повече няма да кажа нищо.Предполагам е въпрос на вкус.Обаче въобще не ми е ясно тези оптимисти фрогстер за чий чеп са я сложили с месечни такси.Моето мнение е,че играта по никакъв начин като съдържание не оправдава тази такса.До половин година я виждам в кофите.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 30 Апр 2012 22:07
moroel написа: За бойната система мнението ми е отрицателно но засега повече няма да кажа нищо.Предполагам е въпрос на вкус.Обаче въобще не ми е ясно тези оптимисти фрогстер за чий чеп са я сложили с месечни такси.Моето мнение е,че играта по никакъв начин като съдържание не оправдава тази такса.До половин година я виждам в кофите. Не само т'ва,а и факта, че модела с месечните такси отмира.Даже и Близард се усетиха,че лека-полека трябва да премахнат тези такси и да ги заменят с кеш шоп.
|
|
|
|
|
ex1s7
|
|
В момента играе: Prime World
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 30 Апр 2012 23:08
Бойната система не е това, което ни обещаха и хайпваха толкова много. Като се абстрахираме от нея играта е поредното generic mmo
___________________________________ Roses are red violets are blue if I'm schizophrenic, then I am too
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 30 Апр 2012 23:12
Pay2play, мда. Късоглед и печеливш само в краткосрочен план ход според мен, но кой съм аз, че да ги съдя. За поддръжка на бюстовете на female героите явно са нужни месечни вноски. Иначе дали са deliver-нали по отношение на битките - не съм следил техните обещания... Това, което играх обаче, ме изненада повече от приятно. Или аз съм свалил ММО летвата твърде ниско, или техния hype е бил наистина неземен, но не бих нарекъл бойната система с по-лоша дума от "забавна". =)
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 01:16
Не я хвали много много,че ще те обвинят,че от Bluehole ти плащат да я хвалиш и рекламираш тука.Както навремето всички пишеха на Сашо Бойчев,че той и другите в ПЦМ нарочно промотират WoW,защото им плащали тонове кинти Ех как ми липсват затапките на Сашо
|
|
|
|
|
ex1s7
|
|
В момента играе: Prime World
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 02:05
Ако бойната система ти харесва ходи поиграй RaiderZ играта е свръх фън и ще е безплатна.
___________________________________ Roses are red violets are blue if I'm schizophrenic, then I am too
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 12:39
ex1s7 написа: Ако бойната система ти харесва ходи поиграй RaiderZ играта е свръх фън и ще е безплатна. щом е на perfectworld = pay2win cash shop
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 16:24
P2P модела отсява ужасно много ММО "отрепки". Ще ме извинявате, ама до тук ВСЯКА една игра, която е преминавала от p2p към f2p(с кеш шоп) се е превръщала в кошмар за старите играчи и въобще хората с интелект. От тези, които съм играл, разбира се. И преди съм го казвал - p2p е начинът, по който трябва да върви едно ММО, f2p е модел за доизцицване на някоя друга кинта, преди играта да умре. Замислете се добре над следното. На нас P2P модела ни е проблем, защото като цяло сме бедни, с ниска доходност. От останалите държави обаче, хората, които избягват P2P модела са децата и слабоумните. Разбира се, че има и такива в P2P игрите, но това е един сериозен пропусквателен пункт . Това можеше и да не го твърдя, ако не се беше потвърдило в абсолютно всяко ММО, което съм играл и е преминало от единия в другия модел @Firzen - играта няма такъв хайп тук, защото е азиатска, правена е за техния пазар. За нас просто я превеждат и тук таме променят това онова. Те знаят, че стила на игрите, които правят не е успешен тук (наблягат твърде много на ПвЕ, експ гринд, гиър гринд) и не влагат толкова много за САЩ и Европа. Поне до тук азиатските продукти бяха на този принцип. Ако ТЕРА е различна от стереотипа, мога само да се радвам за феновете и
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 19:54
Gipo,ще ме прощаваш ама това което си го написал е такова ужасно клише,че направо ме е срам да го чета.Да,през годините беше доста актуална тема и доста беше писано по въпроса и вкрайна сметка,днес,когато всеки е играл повече от достатъчно уоу,всички знаем,че не е така.Та нали именно флагмана на п2п ммо-та(а и въобще на ммо-та като цяло),вездесъщия уоу е играта която е пълна с най-много ммо отрпки.Вярвам всеки ще се съгласи с мене.Всеобщо мнение е,че тази игра има най-смотаното къмюнити.Един от най-разпростарнените лафове е за децата под 13 години които играят уоу с кредитните карти на родителите си,нали?Също така съм играл повече от достатъчно уархамър и айон и познай какво,игрите бяха пълни с хакери,експлойтери и е-пеен-ери.Много отдавна смешната такса от 15 $ на месец не е никакъв филтър за свестни играчи,по простата причина,че дори и за стандартите на българия,това вече е нищо.А какво остава за западна европа и щатите.В случая с терата за мен въпроса е друг.Играта като съдържание по никакъв начин е оправдава наличието на такава такса.И не вярвам,че с времето ще го оправдава.
А и да добавя,че игрите които са били п2п и са минали към ф2п са имали къмюнити от дай-хард фенове,които по една или друга причина са си затваряли очите за много от лайната които са били в играта.И именно ф2п модела е докарал,тези "другите" играчи,които иначе не биха дали сингъл фък за конкретното недоклатено ммо.
|
|
|
|
|
Love_Kittens
|
|
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 20:25
Gipo написа: P2P модела отсява ужасно много ММО "отрепки". Ще ме извинявате, ама до тук ВСЯКА една игра, която е преминавала от p2p към f2p(с кеш шоп) се е превръщала в кошмар за старите играчи и въобще хората с интелект. От тези, които съм играл, разбира се. И преди съм го казвал - p2p е начинът, по който трябва да върви едно ММО, f2p е модел за доизцицване на някоя друга кинта, преди играта да умре. Замислете се добре над следното. На нас P2P модела ни е проблем, защото като цяло сме бедни, с ниска доходност. От останалите държави обаче, хората, които избягват P2P модела са децата и слабоумните. Разбира се, че има и такива в P2P игрите, но това е един сериозен пропусквателен пункт . Това можеше и да не го твърдя, ако не се беше потвърдило в абсолютно всяко ММО, което съм играл и е преминало от единия в другия модел @Firzen - играта няма такъв хайп тук, защото е азиатска, правена е за техния пазар. За нас просто я превеждат и тук таме променят това онова. Те знаят, че стила на игрите, които правят не е успешен тук (наблягат твърде много на ПвЕ, експ гринд, гиър гринд) и не влагат толкова много за САЩ и Европа. Поне до тук азиатските продукти бяха на този принцип. Ако ТЕРА е различна от стереотипа, мога само да се радвам за феновете и Смятай колко години "доизцицват кинтите" на умираща League of Legends, която продължава да се пълни с повече и повече играчи и фенове ! Недей говори глупости моля!
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 20:32
Игрите, които съм играл имаха в общи линии лошо къмюнити. Когато преминаха към f2p модела, придобиха отвратително къмюнити (така стана с AION, L2, AoC). Тук не си говорим в крайности - бяло и черно. Никой не е казал, че при p2p няма издънки. Ако ще си говорим за клишета - уоу е ужасно клише, за да го споменаваш, чак ме е срам да го чета . Ако таксата не е филтър, как си обясняваш наличието на пиратски сървъри и наливането на пълни отрепки и нубове от тях към офи сървърите, когато дадена игра стане f2p? @Love_Kittens - малко обърка жанровете ми се струва, тук си говорим за ММО . Пък то за LoL да дадеш пари по начало.. Сори, ама тая същата игра е на 3 години... ако беше умряла за толкова малко време, ония направо да се бяха застреляли..
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 21:19
Еми да си дойдем на думата.Оставяме клишетата и крайностите настрана,защото явно имаш впредвид точно определени игри-айон и л2.Трябваше с това да започнеш а не да "генерализираш" Доколкото знам освен уоу,единствените игри които имат пиратски сървари са именно тези двете.И да,сигурно има отрпки на тези пиратски сървари но аз не съдя тях а фирмите зад посочените ммо-та,които имат наглостта да искат месечни такси за игри,които са пълни с проблеми и на всичкото отгоре имат адски лоша поддръжка(нцфейл ениуан?).Тъй че си направи изводите
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 21:47
Значи предпочиташ cash shop модела пред p2p?
|
|
|
|
|
dr_gilotin
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 22:12
Gipo написа: Значи предпочиташ cash shop модела пред p2p? Предпочитам b2p модела, няма значение за какво.p2p модела не е за нашия пазар. За p2p модела съм когато съдържанието си заслужава, като WoW, колкото и изтъркана да е темата за тази игра, да тя си залужава, да има и приратки, но там играят не само идиоти а и хора които нямат пари да плащат за играта, имам колега който я играеше 5 години в пиратка, заради факта че нямаше и цент за оригинална игра или по-точно за месечните такси. Относно кеш шопа, зависи от това както предлага той, като цяло. За LoL няма смисъл да говорил и да се намесва тази игра, защото още като започна MOBA да се популяризира този модел стана най-усвоим за нея и въпреки това играта печели с модела си на пазара и със кеш шопа си. Всеки си има вкус и всеки знае с какви пари разполага за игри и може да прецени дали да играе p2p, f2p или b2p, но да ми казваш че това е "филтър" си е глупост, защото навремето в Aion съм се нагледал на тапаци ....
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 22:20
dr_gilotin написа: Всеки си има вкус и всеки знае с какви пари разполага за игри и може да прецени дали да играе p2p, f2p или b2p, но да ми казваш че това е "филтър" си е глупост, защото навремето в Aion съм се нагледал на тапаци .... Явно си чел през редовете . Никъде не пише, че при p2p модела няма тъпаци, а че наличието му до известна степен филтрира тъпаците . А като спомена АИОН и това, че си го играл... имаш ли впечатления от АИОН преди и АИОН след смяната на модела на плащане . Щото аз имам.
|
|
|
|
|
dr_gilotin
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 22:45
Gipo написа: dr_gilotin написа: Всеки си има вкус и всеки знае с какви пари разполага за игри и може да прецени дали да играе p2p, f2p или b2p, но да ми казваш че това е "филтър" си е глупост, защото навремето в Aion съм се нагледал на тапаци .... Явно си чел през редовете . Никъде не пише, че при p2p модела няма тъпаци, а че наличието му до известна степен филтрира тъпаците . А като спомена АИОН и това, че си го играл... имаш ли впечатления от АИОН преди и АИОН след смяната на модела на плащане . Щото аз имам. След като премина в другия модел, вече отдавна не го играех, така че не мога да ти кажа как е в момента.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!] Публикувано на: 01 Май 2012 22:49
След като не знаеш каква паплач води f2p модела, защо коментираш конкретно тази тема?
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|