Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: TERA Online
Публикувано на: 30 Апр 2012 18:24

TERA Online за една бройка щеше да остане ММО, на която съм чувал само заглавието. Добре, че един познат ме сръчка - "абе, стига си стоял в DIII beta-та, виж безплатния TERA уикенд".

Толкова приятно впечатлен не съм оставал от ММО от... не знам кога. Пуснах си baraka warrior и абстрахирайки се от безличните куестове, си изкарах супер готин следобед с нея. Около играта има тъжно малко медиен шум, особено в сравнение с конкуренцията от Guild Wars 2... Реших да ги подкрепя с едно ревю на български, нищо че по нашите ширини pay2play модела е все по-малко и по-малко обичан. :D

Играта не е безгрешна в никакъв случай, но поне за мен си струва поради две причини:

1) Тази графика! Отдолу са лично мои скрийнове, с директно натискане на print screen. Просто, ... да:

2) "Динамични битки" не просто поредната фраза на гърба на кутията, а уменията наистина се насочват ръчно и с рефлекси наистина се избягват атаки.

Може да съм бил out of touch с MMO-тата от твърде дълго, но TERA ми се видя като наистина next level shit. Някой друг играе ли? Впечатления?

Профил

Аватар
Заглавие: Re: TERA Online [firz reviews!]
Публикувано на: 30 Апр 2012 19:08

Следя я успоредно с GW2, мога да кажа че е много обещаваща тази игра, за съжаление няма да имам пари да си плащам да я играя.

Надявам се да намери своето място в този жанр.

Профил

Публикувано на: 30 Апр 2012 20:47

Фирз,тя тази игра да не е с месечни такси? :lol:

Или е Buy2Play? :roll:

Профил

Публикувано на: 30 Апр 2012 21:24

За бойната система мнението ми е отрицателно но засега повече няма да кажа нищо.Предполагам е въпрос на вкус.Обаче въобще не ми е ясно тези оптимисти фрогстер за чий чеп са я сложили с месечни такси.Моето мнение е,че играта по никакъв начин като съдържание не оправдава тази такса.До половин година я виждам в кофите.

Профил

Публикувано на: 30 Апр 2012 22:07

moroel написа:
За бойната система мнението ми е отрицателно но засега повече няма да кажа нищо.Предполагам е въпрос на вкус.Обаче въобще не ми е ясно тези оптимисти фрогстер за чий чеп са я сложили с месечни такси.Моето мнение е,че играта по никакъв начин като съдържание не оправдава тази такса.До половин година я виждам в кофите.

Не само т'ва,а и факта, че модела с месечните такси отмира.Даже и Близард се усетиха,че лека-полека трябва да премахнат тези такси и да ги заменят с кеш шоп.

Профил

Аватар
В момента играе: Prime World
Публикувано на: 30 Апр 2012 23:08

Бойната система не е това, което ни обещаха и хайпваха толкова много. Като се абстрахираме от нея играта е поредното generic mmo

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2012 23:12

Pay2play, мда. :-| Късоглед и печеливш само в краткосрочен план ход според мен, но кой съм аз, че да ги съдя. За поддръжка на бюстовете на female героите явно са нужни месечни вноски.

Иначе дали са deliver-нали по отношение на битките - не съм следил техните обещания... Това, което играх обаче, ме изненада повече от приятно. Или аз съм свалил ММО летвата твърде ниско, или техния hype е бил наистина неземен, но не бих нарекъл бойната система с по-лоша дума от "забавна". =)

Профил

Публикувано на: 01 Май 2012 01:16

Не я хвали много много,че ще те обвинят,че от Bluehole ти плащат да я хвалиш и рекламираш тука.Както навремето всички пишеха на Сашо Бойчев,че той и другите в ПЦМ нарочно промотират WoW,защото им плащали тонове кинти :lol:

Ех как ми липсват затапките на Сашо :(

Профил

Аватар
В момента играе: Prime World
Публикувано на: 01 Май 2012 02:05

Ако бойната система ти харесва ходи поиграй RaiderZ играта е свръх фън и ще е безплатна.

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 01 Май 2012 12:39

ex1s7 написа:
Ако бойната система ти харесва ходи поиграй RaiderZ играта е свръх фън и ще е безплатна.

щом е на perfectworld = pay2win cash shop

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2012 16:24

P2P модела отсява ужасно много ММО "отрепки". Ще ме извинявате, ама до тук ВСЯКА една игра, която е преминавала от p2p към f2p(с кеш шоп) се е превръщала в кошмар за старите играчи и въобще хората с интелект. От тези, които съм играл, разбира се.
И преди съм го казвал - p2p е начинът, по който трябва да върви едно ММО, f2p е модел за доизцицване на някоя друга кинта, преди играта да умре.
Замислете се добре над следното. На нас P2P модела ни е проблем, защото като цяло сме бедни, с ниска доходност. От останалите държави обаче, хората, които избягват P2P модела са децата и слабоумните.
Разбира се, че има и такива в P2P игрите, но това е един сериозен пропусквателен пункт :). Това можеше и да не го твърдя, ако не се беше потвърдило в абсолютно всяко ММО, което съм играл и е преминало от единия в другия модел :)

@Firzen - играта няма такъв хайп тук, защото е азиатска, правена е за техния пазар. За нас просто я превеждат и тук таме променят това онова. Те знаят, че стила на игрите, които правят не е успешен тук (наблягат твърде много на ПвЕ, експ гринд, гиър гринд) и не влагат толкова много за САЩ и Европа. Поне до тук азиатските продукти бяха на този принцип. Ако ТЕРА е различна от стереотипа, мога само да се радвам за феновете и :)

Профил

Публикувано на: 01 Май 2012 19:54

Gipo,ще ме прощаваш ама това което си го написал е такова ужасно клише,че направо ме е срам да го чета.Да,през годините беше доста актуална тема и доста беше писано по въпроса и вкрайна сметка,днес,когато всеки е играл повече от достатъчно уоу,всички знаем,че не е така.Та нали именно флагмана на п2п ммо-та(а и въобще на ммо-та като цяло),вездесъщия уоу е играта която е пълна с най-много ммо отрпки.Вярвам всеки ще се съгласи с мене.Всеобщо мнение е,че тази игра има най-смотаното къмюнити.Един от най-разпростарнените лафове е за децата под 13 години които играят уоу с кредитните карти на родителите си,нали?Също така съм играл повече от достатъчно уархамър и айон и познай какво,игрите бяха пълни с хакери,експлойтери и е-пеен-ери.Много отдавна смешната такса от 15 $ на месец не е никакъв филтър за свестни играчи,по простата причина,че дори и за стандартите на българия,това вече е нищо.А какво остава за западна европа и щатите.В случая с терата за мен въпроса е друг.Играта като съдържание по никакъв начин е оправдава наличието на такава такса.И не вярвам,че с времето ще го оправдава.

А и да добавя,че игрите които са били п2п и са минали към ф2п са имали къмюнити от дай-хард фенове,които по една или друга причина са си затваряли очите за много от лайната които са били в играта.И именно ф2п модела е докарал,тези "другите" играчи,които иначе не биха дали сингъл фък за конкретното недоклатено ммо.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Публикувано на: 01 Май 2012 20:25

Gipo написа:
P2P модела отсява ужасно много ММО "отрепки". Ще ме извинявате, ама до тук ВСЯКА една игра, която е преминавала от p2p към f2p(с кеш шоп) се е превръщала в кошмар за старите играчи и въобще хората с интелект. От тези, които съм играл, разбира се.
И преди съм го казвал - p2p е начинът, по който трябва да върви едно ММО, f2p е модел за доизцицване на някоя друга кинта, преди играта да умре.
Замислете се добре над следното. На нас P2P модела ни е проблем, защото като цяло сме бедни, с ниска доходност. От останалите държави обаче, хората, които избягват P2P модела са децата и слабоумните.
Разбира се, че има и такива в P2P игрите, но това е един сериозен пропусквателен пункт :). Това можеше и да не го твърдя, ако не се беше потвърдило в абсолютно всяко ММО, което съм играл и е преминало от единия в другия модел :)

@Firzen - играта няма такъв хайп тук, защото е азиатска, правена е за техния пазар. За нас просто я превеждат и тук таме променят това онова. Те знаят, че стила на игрите, които правят не е успешен тук (наблягат твърде много на ПвЕ, експ гринд, гиър гринд) и не влагат толкова много за САЩ и Европа. Поне до тук азиатските продукти бяха на този принцип. Ако ТЕРА е различна от стереотипа, мога само да се радвам за феновете и :)

Смятай колко години "доизцицват кинтите" на умираща League of Legends, която продължава да се пълни с повече и повече играчи и фенове :stooped: ! Недей говори глупости моля!

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2012 20:32

Игрите, които съм играл имаха в общи линии лошо къмюнити. Когато преминаха към f2p модела, придобиха отвратително къмюнити (така стана с AION, L2, AoC).
Тук не си говорим в крайности - бяло и черно. Никой не е казал, че при p2p няма издънки.
Ако ще си говорим за клишета - уоу е ужасно клише, за да го споменаваш, чак ме е срам да го чета :lol:.

Ако таксата не е филтър, как си обясняваш наличието на пиратски сървъри и наливането на пълни отрепки и нубове от тях към офи сървърите, когато дадена игра стане f2p?

@Love_Kittens - малко обърка жанровете ми се струва, тук си говорим за ММО ;). Пък то за LoL да дадеш пари по начало.. :lol: Сори, ама тая същата игра е на 3 години... ако беше умряла за толкова малко време, ония направо да се бяха застреляли.. :lol:

Профил

Публикувано на: 01 Май 2012 21:19

Еми да си дойдем на думата.Оставяме клишетата и крайностите настрана,защото явно имаш впредвид точно определени игри-айон и л2.Трябваше с това да започнеш а не да "генерализираш" :wink: Доколкото знам освен уоу,единствените игри които имат пиратски сървари са именно тези двете.И да,сигурно има отрпки на тези пиратски сървари но аз не съдя тях а фирмите зад посочените ммо-та,които имат наглостта да искат месечни такси за игри,които са пълни с проблеми и на всичкото отгоре имат адски лоша поддръжка(нцфейл ениуан?).Тъй че си направи изводите :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2012 21:47

Значи предпочиташ cash shop модела пред p2p? :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2012 22:12

Gipo написа:
Значи предпочиташ cash shop модела пред p2p? :lol:

Предпочитам b2p модела, няма значение за какво.p2p модела не е за нашия пазар.

За p2p модела съм когато съдържанието си заслужава, като WoW, колкото и изтъркана да е темата за тази игра, да тя си залужава, да има и приратки, но там играят не само идиоти а и хора които нямат пари да плащат за играта, имам колега който я играеше 5 години в пиратка, заради факта че нямаше и цент за оригинална игра или по-точно за месечните такси.

Относно кеш шопа, зависи от това както предлага той, като цяло.

За LoL няма смисъл да говорил и да се намесва тази игра, защото още като започна MOBA да се популяризира този модел стана най-усвоим за нея и въпреки това играта печели с модела си на пазара и със кеш шопа си.

Всеки си има вкус и всеки знае с какви пари разполага за игри и може да прецени дали да играе p2p, f2p или b2p, но да ми казваш че това е "филтър" си е глупост, защото навремето в Aion съм се нагледал на тапаци ....

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2012 22:20

dr_gilotin написа:
Всеки си има вкус и всеки знае с какви пари разполага за игри и може да прецени дали да играе p2p, f2p или b2p, но да ми казваш че това е "филтър" си е глупост, защото навремето в Aion съм се нагледал на тапаци ....

Явно си чел през редовете :). Никъде не пише, че при p2p модела няма тъпаци, а че наличието му до известна степен филтрира тъпаците :lol:.
А като спомена АИОН и това, че си го играл... имаш ли впечатления от АИОН преди и АИОН след смяната на модела на плащане ;). Щото аз имам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2012 22:45

Gipo написа:
dr_gilotin написа:

Явно си чел през редовете :). Никъде не пише, че при p2p модела няма тъпаци, а че наличието му до известна степен филтрира тъпаците :lol:.
А като спомена АИОН и това, че си го играл... имаш ли впечатления от АИОН преди и АИОН след смяната на модела на плащане ;). Щото аз имам.

След като премина в другия модел, вече отдавна не го играех, така че не мога да ти кажа как е в момента.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2012 22:49

След като не знаеш каква паплач води f2p модела, защо коментираш конкретно тази тема? :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com