По ст. "Аз съм българче" от Иван Вазов
Аз съм българче и расна
в край продаден, в смутно време.
Родината ми прекрасна
стана мащеха за мене.
Гордост вече не ми дава
таз разграбена държава,
гдето чест и стара слава
като стока се продават.
Всичко родно, що обичах,
сякаш го слана попари.
Днес в лакейство ме обричат
на далечни господари.
Аз "любима" пак наричам
мойта страдаща Родина.
Но, отхвърлен, се заричам
да я любя от чужбина.
Чужда реч неловко сричам -
боря се да оцелея.
Българин да се наричам,
вече ме е срам, не смея.
Стойчо Стоев - "Аз съм българче"
- Serious Sam
- Горд Пролетарий
- В момента играе: Serious Sam
- Обратна връзка:
Стойчо Стоев - "Аз съм българче"
¯\_(ツ)_/ ¯
-
{SuPa-1337-Killa}
- Псевдо рейцър
- В момента играе: Всичко без аниме игри
Re: Стойчо Стоев - "Аз съм българче"
цццц 
sad but true
sad but true
Drecher написа:От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
Нищо тъжно няма. Целият свят трябва да бъде една държава. Не знам колко века трябва да минат, че да го осъзнаят това всички. Това да се ограничаваш физически и психически от някакви мислени линии, наречени граници е тъпо. Просто няма никакъв прогрес да седиш на едно място в този голям свят. Дори Аспарух като е дошъл тук и е направил тази държава, преди това си е вдигнал гъза от някаква друга земя, където условията на живот са били лоши.
- Serious Sam
- Горд Пролетарий
- Обратна връзка:
Запуши си ушите, че става течение...vanmx написа:Нищо тъжно няма. Целият свят трябва да бъде една държава. Не знам колко века трябва да минат, че да го осъзнаят това всички. Това да се ограничаваш физически и психически от някакви мислени линии, наречени граници е тъпо. Просто няма никакъв прогрес да седиш на едно място в този голям свят. Дори Аспарух като е дошъл тук и е направил тази държава, преди това си е вдигнал гъза от някаква друга земя, където условията на живот са били лоши.
¯\_(ツ)_/ ¯
Е ми сори, не ме трогват разни псевдо патриотични глупости.
- Serious Sam
- Горд Пролетарий
- Обратна връзка:
Щото си мислиш, че го е писал някой гейтак на твоята възраст, вдъхновен от АТАКА предполагам...vanmx написа:Е ми сори, не ме трогват разни псевдо патриотични глупости.
¯\_(ツ)_/ ¯
-
Националист
- В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката
Аз съм съгласен с vanmx. Това разделение на народи, държави, раси и т.н. само пречи на и забавя прогреса. Светът е дом на всички хора и подобни на тях твари. Така че, поне според мен, патриотизмът и националното самочувствие са една голяма торба с лайна.
Нашата държава е светът, религията ни е да си помагаме един на друг.
Някой ден целият свят ще го осъзнае. Може би след третата световна. Не мога да кажа кога.
Нашата държава е светът, религията ни е да си помагаме един на друг.
Някой ден целият свят ще го осъзнае. Може би след третата световна. Не мога да кажа кога.
Времето е в нас и ние сме във времето
-
Warbringer
- В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Пичове, радвам се, че има хора като вас и мен. Напълно съм съгласен, разделението на националности е простотия, обаче повечето хора още не са излезли от тъмните векове. Другите живеят на гърба на първите, а третите просто НЕ ГИ ЕБЕ за останалите. Децата ни сигурно също няма да го доживеят. Сигурно и техните деца. Но един ден... хората ще бъдат свободни. И ще живеят щастливо. И ще се грижат един за друг. Просто е логично (:
a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!