Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Я помогнете да си увелича FPS-a...
Публикувано на: 12 Фев 2012 23:52

Пробвай да изключиш всякакви, ама всякакви ненужни процеси.

Промени priority на процеса на LoL в task-manager-a. Пробвай на Above normal, High най-много, иначе в Realtime съм забелязал, че нещата за много програми стават нестабилни.

Рам няма да му дойде зле, наистина. :)
С какъв Windows си?

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 00:35

Не е невъзможно. :)
С намаляването на графичните настройки намаляваш товара върху видео картата. Ще рече, GPU и паметта й. GPU е специализиран процесор за графични карти. Тоест, няма много общо с процесора ти. Също така, има и GRAM, тоест графичната памет, която е отделена от тази на дъното - това се прави поради една, но изключително важна причина. При вградените карти, те ползват RAM-а на дъното, тоест остава много по-малко памет за другите процеси на компютъра. При отделните графични карти, със своя dedicated памет, не я пипат освен... еди-какви-си-случай, и без това навлязох твърде много в теорията.
Ще рече, я рама ти на дъното, я процесора, правят bottleneck на видео картата ти. Bottleneck е ситуация, в която даден компонент не може да работи на 100% ефективност заради останалите. Тоест, графичната ти карта си е ок. Промяна в fps е съвсем възможно да няма, ако проблема не е в нея, въпреки намаляването на графичните настройки.

Сиреч, проблема не ти е видеото и намаляването на графичните качества няма да подобрят картинката.

Имаш ли отделна звукова карта? Направи един експеримент, забрани звука от самата игра и ми кажи дали дигаш малко повече FPS?

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 00:46

Е, разбираш за какво ти говоря. При вградения звуков чип част от работата се извършва и от централния процесор - ето защо хептен не се играе.

Дано съм помогнал. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 01:01

Да премахнеш bottleneck ситуацията. Процесор с по-висока оперативна честота или повече ядра е моята препоръка. Лесни и евтини решения бол. :)

Също така може да опиташ и да разкараш процесите отнемащи най-много процесорно време.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 01:28

Само кажи какъв ти е сокета на дъното.

Преди да питаш, теглиш Everest и пействаш какво пише там за процесора. :)

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 13 Фев 2012 02:42

бате, вземи си инсталирай на чисто уйндоуса, щото като ти седна на компютъра и в съвсем елементарни процеси като браузването се чувствам 10 години назад

затлачил си я тая машина софтуерно, няма да сбъркам, ако предположа, че от години не си преинсталирал или поне включвал някоя Tune Up програма, нали?

на мен вкъщи настолният ми е

Athlon XP 2500+
Radeon 9200 (128mb)
2gb ram

и пак е по-адекватен от твоя

сложи още една плочка рам от 1 гигабайт и инсталирай наново XP и ти обещавам разлика

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 13 Фев 2012 02:47

хубави мнения от Гюнтер, но и Морко има право - намери да си свалиш важната информация на някакво външно hdd (или по друг начин) и направо с голямата метла форматирай всичко. Това също доста помага, аз всяка година го правя профилактично (преди, последния път, точно така бе станало - нещо дотата взе много да ми сече, пък и лаптопа си вървеше под възможностите и цап формат на харда и вече е песен). Минуса е, че си е бая играчка

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 13:04

Платката ти е морално остаряла, в най-добрия случай 2ра ръка няквъ мощен П4, още 1 гб рам за около 30 лева(за сега са около 80-90 лева), формат на харда и уин седмица и си в играта.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, NFS World, Prototype 2, Alan Wake, Heat Online, Dead Space 2
Публикувано на: 13 Фев 2012 21:55

Батле слушай сега какво. Купи този компютър за 400 лева -> http://obiavi.data.bg/single/256218 ,след което всичко ще ти върви безпроблемно макар и не на макс (игри като Батълфилд 3 и гта 4), но компютъра е с хубав чипсет на дъното, що годе добра видеокарта, процесорчето е от най-добрите/мощни двуядрени и може на него дъно да се слага 4 ядрен добър процесор, съответно може да се ъпгрейдва за вбъдеще. Мисля, че това е най-добрият вариант да се избавиш от мъки и проблеми :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com