За какво точно се използват таблетите? Не притежават нито мобилността на смартфона, нито функционалността на лаптопа, тогава за какво са?

баце Рийд написа:да си чертаем коката
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
Джони Спагети написа:Този въпрос ме гложди от много време![]()
За какво точно се използват таблетите? Не притежават нито мобилността на смартфона, нито функционалността на лаптопа, тогава за какво са?
Desolated написа:Точно толкова мобилни са колкото и някой смартфон
Der Meister написа:и аз винаги съм твърдял, че таблетите са пълна простотия и за нищо не служат. не са мобилни колкото смартфоните според мен, щото трудно можеш да си ги туриш у джоба примерно, а за функционалност е ясно, че не може да се сравняват с лаптопите. смартфон + нетбук/лаптоп си е идеалната комбинация за каквито и да е цели
vanmx написа:има 10 инчови лаптопчета т.нар нетбук компютри, струващи 500 лв. и са също толкова мобилни колкото таблетите, само че са по-евтини, производителни, функционални и удобни.
Предимства на таблетите [редактиране]
По-леки са.
Благодарение на сензорните екрани работата е много лесна и бърза.
По-лесно се въвеждат диаграми и символи.
Много потребители смятат за по-забавно използването на стилус и натискането с него върху иконките на екрана, работата с мишка; таблетите са много удобни в някои отношения, в които с нормалните лаптопи е трудно да се работи – например когато потребителят е легнал на диван или легло или работи с 1 ръка.
Недостатъци [редактиране]
С по-висока цена са. Таблетите са чувствително по-скъпи от нормалните лаптопи.
По-бавно се въвежда текст. Писането на ръка върху екрана често е по-бавно от въвеждането с клавиатура.
Доста по-чупливи са. Екраните им са много по-крехки и по-лесно могат да бъдат счупени при падане.
С по-слаби характеристика са. Таблетите най-често са с в граден графичен процесор и не са подходящи за „тежки” програми.[7]